ABS anturi focus

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
kusti_
Viestit: 10
Liittynyt: 21 Kesä 2006 08:18

ABS anturi focus

Viesti Kirjoittaja kusti_ »

Voisiko joku valaista hieman, että miten focuksen (-99 farkku diesel) takapään abs anturin johto voidaan irttoittaa anturista ilman sitä rikkomatta?
Eli onko siinä jonkinlainen liitin tms?
Kyseessähän siis on rumpujarrulla varustettu yksilö. Eilen sitä käsikopelolla tutkailin, kun en saanut päätä väliin :) ja peiliä ei ollut mukana.
Voikos anturin mitenkä huoltaa nyt kun kerran se on siinä hollilla?
msanta
Viestit: 160
Liittynyt: 01 Touko 2006 20:58

Viesti Kirjoittaja msanta »

ABS-anturi on kiinni jarrulevyssä yhdellä ruuvilla (8 mm kuusiokanta). Kun ruostetta tulee anturin väliin se voi olla tiukassa. Helpoin tapa irrottaa anturi ehjänä, on irroittaa ensin jarrurumpu. Suojakupu pois ja iso mutteri auki (on kiristetty tiukkaan) ja rumpu lähtee. Sen jälkeen voi varovasti koputella anturin irti jarrukilvestä. Ennen anturin takaisin laittoa kannattaa kaapia anturin reiästä ruoste pois vaikka puukolla ja laittaa anturin ympärille vaseliinia, joka estää jatkossa sen kiinni juuttumisen. Tämä on sen takia, että jarrujen huolto käy yksinkertaisimmin ottamalla jarrukilven takaa ensin ABS-anturi pois ja sitten neljä jarrurummun kiinnitysruuvia auki ja rumpu irtoaa kätevästi laakereineen.
Huoltoa ABS-systeemi tarvitsee vähän. Jarrurummun herätinrenkaan voi pyyhkiä puhtaaksi vaikka trasselilla. Yleisin vika on johdon viottuminen. Varsinainen liitin, josta ABS-anturin johtoineen voi irroittaa sijaitsee pohjan alla n. 20 cm jarrurummusta eteenpäin.
-Matti-
Focus 1,8 TCI 2001 GHIA farkku, 334 tkm.
kusti_
Viestit: 10
Liittynyt: 21 Kesä 2006 08:18

Viesti Kirjoittaja kusti_ »

Kiitoksia tyhjentävästä vastauksesta!

Sain homman tälläkertaa hoidettua ilman anturin irroittamista, mutta tarkoituksena on tehdä kohtapuoliiin täydellinen jarruremppa taakse ja ehkäpä laakeritkin vaihdan samalla...joten sitten kannattanee samalla ne anturit huoltaa.

Sellainen vielä, että tuossa haynesin oppaassa sanottiin että pitää uusia abs sensori rengas, kun se joudutaan otettamaan pois laakereiden uusinnan yhteydessä...paljonko rengas maksaa kutakuinkin?
Onko se rengas siinä jarrurummussa, ihan ulommaisena sellainen musta ja kuminen, jonka alla lukkorengas ja jonka takana sitten laakerit.
Saako sen pois hajoittamatta sitä?
Avatar
henu
Viestit: 676
Liittynyt: 04 Helmi 2005 19:27
Paikkakunta: kuopio

Viesti Kirjoittaja henu »

kusti_ kirjoitti:Onko se rengas siinä jarrurummussa, ihan ulommaisena sellainen musta ja kuminen, jonka alla lukkorengas ja jonka takana sitten laakerit.
Saako sen pois hajoittamatta sitä?
on ja yleensä se lähtee ehjänä ku vähänvaa vippaa jollain pitkällä meisselillä tai vastaavalla siitä metallisesta ulkoreunasta mut ei niiden uusimisestakaan oo haittaa ja ei ne tainu olla ees kovin arvokkaat
sjii
Viestit: 68
Liittynyt: 07 Touko 2005 20:36
Paikkakunta: Kurikka

Viesti Kirjoittaja sjii »

Menin sitten särkemään tuon anturin.. olis varmaan vältytty jos olis vähän lukaissut tätä säjettä. Tekevälle sattuu ja saimpahan vaihdettua motukkaan taaksekkin uudet jouset.
Muistuuko mieleen montako eurroa tuo anturi maksoi?
jrinnes
Viestit: 36
Liittynyt: 18 Tammi 2006 16:21
Paikkakunta: Mäntyharju

Viesti Kirjoittaja jrinnes »

Jos meinaat sitä rengasta, joka on rummussa kiinni, niin se maksaa melko tarkasti sentilleen 10 euroa Fordilla, ite anturin hinta on jotakuinkin 10-kertainen, jossain 100 euron kieppeillä...
Mondeo 2.0 GT stw A -97
Vastaa Viestiin