Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Avatar
kaali81
Viestit: 242
Liittynyt: 03 Huhti 2009 20:32
Paikkakunta: Pargas

Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Viesti Kirjoittaja kaali81 »

Kylmyys saa köyhän epätoivoisiin ajatuksiin.

Varaosahausta eli felken purkamosta löytyy ajamattomista autoista purettuja lämppäreitä reilun 200€:n hintaan. http://www.varaosahaku.fi/fi-fi/Hae/Osa ... in/Kaikki/

Paljon on fordeihin tullut upgreidattua varusteita viimeisen viidentoista vuoden aikana, mutta tämä on ihan uusi idea; meinaan siis että: ainakin aikaisemmissa autoissani on ollut ties mitä liittimiä teipattuna johonkin piiloon, mihin on vaan tarvinnut liittää uusi lisävaruste, laittaa sulake paikalleen ja ehkä ohjelmoida se käyttöön... Ja avot, tein itse ja säästin! Tämä 200€ webasto tai eberi tai mikälie houkuttelee, sillä se olisi edullinen vaikka asennukseen menisi tonnikin... Ja luulen, ettei mene niinkään paljoa, jos siellä taas olisi johdotukset valmiina odottamassa egonlämmittäjää! Tähän asti paras jälkiasennus webastotarjous turun seudulla on ollut 1850€, että sihen mulla ei ole varaa. Kaarinan autoplavelusta kysyin tarjousta tämän halpisvaihtoehdon asennuksesta, mutta luulivat vissiin vitsiksi eivätkä vastanneet mitään. Laakkoselta Raisiosta en ole uskaltanut kysyä kun eivät halua korjata mun peruutustutkaakaan.

Litraiseen ekopoostiin siis pitäisi se tunkea, että jos tiedätte vinkkejä tai että joku on näin tehnyt tai että joku on sen mulle halukas asentamaan, niin pistäkää vaikka yv:tä jos ette tänne halua kommentoida. Ikkunoiden krapaaminen on hullun hommaa jos voisi hoitaa sen webastollakin!

:ford: Thänks taas avusta, ilman tätä foormia ei mistään tulisi mitään! :ford:
Ajossa:

Volvo XC40 T2 -21
Volvo XC60 D4 AWD Polestar -14

Exät:
3x Escort, 4x Fiesta, 1x F-150, 3x Sierra iS,
1x Mondeo V6, 1x Ka, 8x Focus, 1x Transit 1x Kuga +5x Volvo
FordPietro
Viestit: 10
Liittynyt: 26 Loka 2014 16:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Viesti Kirjoittaja FordPietro »

Itseäni kiinnostaisi sama päivitys vm, 2008 diesel s-maxiin,
Lämmitin istunee paikoilleen jokseenkin heittämälllä, mutta entäpä sähkö- ja polttoainekytkennät sekä systeemin ohjelmointi siten että tietää lämmittimen olemassaolon ja osaa ohjata sitä (ajastus yms...) ns. ajotietokoneelta (Convers+) ???
Paljon kun hosuu niin joskus osuu!
-Petri
Tapiiri
Viestit: 272
Liittynyt: 22 Helmi 2007 23:22

Re: Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Viesti Kirjoittaja Tapiiri »

2005 mk2 2.0 tdci focukseen laitoin jälkiasennuksena eberin, tosin en väyläohjattua vaan ihan perinteisen. Polttoaineliitäntään on kaksi vaihtoehtoa, voi vaihtaa tankkilaitteen sellaiseen missä on oma lähtö eberille tai sitten porata tankin kylkeen reiän omaa lähtöä varten. Itse tein uuden reiän, pääsi helpommalla. Bensassa ehkä voisi varastaa konetilastakin syötön, bensahan ei hyydy pakkasella kuten diesel.
2.0 tdcin eberin alkuperäinen sijainti on aika ihanan ahdas, siksi päädyin laittamaan mötikän syylärin eteen, puskurin taakse. Polttoainepumpun laitoin heti tankin viereen, näin pitäisi toimia varmimmin jähmeälläkin dieselillä. Periaatteessa can-väyläisenkin voi laittaa aivan hyvin jos on sopivat obd kaapelit ja softat jolla ko. ominaisuuden saa kytkettyä ajotietokoneeseen päälle. Kyllä siinä väkertämistä on, että en yhtään ihmettele kalliita hintoja.
ynjevi
Viestit: 563
Liittynyt: 14 Huhti 2012 19:23

Re: Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Viesti Kirjoittaja ynjevi »

Ongelmia on aiheuttanut polttoainelinjasta ryöstäminen. Kun polttoainelämmitin imee tyytyväisenä putkesta tavaraa ja sitten laitetaan autoon virrat päälle ja kone käymään, voi moottorin polttoainepumppu tehdä imua niin paljon, että lämmitin jää ilman ruokaa hetkeksi. Se riittää aiheuttamaan häiriön ja vikatilan.

Varminta on ottaa polttoainelämmittimelle oma syöttönsä tankilta. Ja asennusohjeissa on neuvoja putkien liitoksillekin, ettei niihin jää ilmakuplia.
Ex Ford Mondeo 1,8 TDCi 2009
m0ndeo
Viestit: 186
Liittynyt: 07 Tammi 2021 16:41

Re: Käytetyn ford OEM "webaston" jälkiasennus (väyläohjattu?!) 2015 Focukseen

Viesti Kirjoittaja m0ndeo »

Jatketaan vanhaan ketjuun.
Eli onko kukaan jälkiasentanut alkuperäistä webastoa tai eberiä autoonsa?
Auto olisi -14 focus 1.0
Onko kellään tietoa onko johtosarjat valmiina?
Mitä kaikkea pitäisi hankkia ja onko ylipäänsä tehtävissä?
Forscan on käytössä ja päälle ohjelmointi pitäisi onnistua kyllä.
Vastaa Viestiin