Vakava sähköongelma

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Eija

Vakava sähköongelma

Viesti Kirjoittaja Eija »

:shock: Eli tälläinen olisi ongelmani... Autoa käynnistäessä ei tippakannussa ja laturissa syty valoa. Auto käynnistyy hyvin, mutta osa sähköistä ei toimi: ajovalot, kaukovalot, sumuvalot, takalasin lämmitin, penkinlämmittimet ja käsijarrun merkkivalo. Kun koneelle antaa runsaasti kierroksia, syttyy laturin valo palamaan, jolloin myös syttyvät ajovalot. Ajovalot toimivat siis myös kierrosten laskiessa. Laturin valo palaa koko ajan. Mutta jos tällöin painaa jarrua, valot sammuvat, ja syttyvät taas kun jarrun vapauttaa. Samoin ajovalot sammuu jos laittaa päälle kaukovalot tai sumuvalot tai kuskin puolen penkinlämmittimen tai käsijarrun. Ajovalot siis sammuu, mutta nämä eivät silti toimi.
Katsottu on maadoitukset, sulakerasia ja joitain releitä. Mitäs muuta vois vielä räplätä? Syttyykö kellään lamppu, että missä vois olla vika tai mistä sitä vois lähtee hakeen?
janzamar
Viestit: 2668
Liittynyt: 07 Helmi 2005 14:26
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja janzamar »

onkos autolle tehty jotain ennenkuin tuo alkoi?
ja mikä auto ja vuosimalli jne on kyseessä?
ei sieltä mitään junia t...
appelsiini
Viestit: 53
Liittynyt: 29 Kesä 2005 02:07
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja appelsiini »

Laturi oli rikki ooppelissani ( :oops: ) kerran kun teki tuota samaa.
Mondeo mk2
Eija

Viesti Kirjoittaja Eija »

Auto on Ford Escort 1.6 (?) farmari vuosimalli -94. Tiedossa ei ole mitään mitä olisi tehty ennen vikojen ilmaantumista.
Täytyypä katsoa se laturi...
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Tutkisin aluksi laturin ja akun johdot ja varsinkin niiden liitokset putsaisin hyvin. Seuraavaksi tarkistasin ja putsaisin pääsulakkeiden ja -releiden kontaktipinnat. Seuraavaksi tarkistasin jarruvalon sulakkeen ja vetokoukun johdotuksen, sitten kaikki releet ja sulakerasian jne. 8)
Kerran yhdessä Eskossa poltti laturin valoa kun jarruvalon sulake oli palanut, se taas paloi viallisella vaunun töpselillä, se taas viottu ............ :roll:
olafu
Viestit: 37
Liittynyt: 23 Heinä 2005 14:39

Viesti Kirjoittaja olafu »

Vika saattaa olla tässä surullisen kuuluisassa sulakerasian pohjassa. Kaikki erikoisimmat sähköviat tulevat yleensä risasta sulakerasian pohjasta. Lataako auto kuitenkin normaalisti?
panze
Viestit: 3
Liittynyt: 05 Helmi 2005 13:51
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja panze »

oisko sujahtanu kaksi kantaisen jarruvalon polttimon tilalle yksikantainen poltin.
Vastaa Viestiin