2.0 EFI Scorpio ei käynnisty

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Masaman
Viestit: 118
Liittynyt: 05 Helmi 2005 17:56
Paikkakunta: Tornio

2.0 EFI Scorpio ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Masaman »

Tuli pelastettua tuttavan pihasta tuollainen 87 scorpio kun oli lähdössä romunkeräykseen. Jospa vaikka ens talvena ajeli jääradalla tuon loppuun. Pari vuotta seisonut heinikossa eli mukavasti konehuoneessa ruostetta ja hapettumia. Kuulemma oli lähtenyt käyntiin ja käynytkin vähän aikaa ja tupsahtanut.

Nyt ei sitten enää käynnisty. Starttaa kyllä kunnolla, mutta ei yritäkkään käyntiin. Liittimiä käyttelin jo auki ja suihkuttelin kontakti spraytä. Bensaa ei tule ruiskulle startatessakaan. Ilmeisestikkin bensa pumppu on tankissa tai pohjassa sen läheisyydessä ja suodatin vieressä? Tainnu vetasta tyhjästä tankista kaikki roskat ja veet suodattimeen ja tukkeutunut. Linja tulee ilmeisesti suoraan suutin kiskoon ja paluu sitten alipainekellon kautta jota ohjataan imusarjan alipaineella?

Kokeiltiin painaa bensaa sähköisellä irto pumpulla suutin kiskoon, mutta ei ilmeisesti riittänyt paine kun ei yrittänyt sen kummemmin käyntiin. Paljonko tuollainen tarvii painetta että suuttimet jaksavat avautua?
Ford Focus Ghia 1.8TCI-00
Aksu
Viestit: 1004
Liittynyt: 10 Helmi 2005 00:20

Re: 2.0 EFI Scorpio ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Aksu »

Suuttimet eivät tarvitse painetta ollenkaan avautuakseen,liikkuvat auki-kiinni "sähkön voimalla"
B-painetta pitäisi olla siellä 3bar paikkeilla jota toimii,muuten ei saa tarvittavaa määrää jolla toimii. Kylmänä saattaa käydä hetken jollain 1,5bar mutta kun lämpenee(rikastus poistuu käytöstä) niin sammuu.
gti golo palloilija
Avatar
Tekno
Viestit: 929
Liittynyt: 18 Touko 2008 08:30

Re: 2.0 EFI Scorpio ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Tekno »

onhan inertiakytkin alhaalla? eli se valkoinen nappula takaluukun luona. itsehän sain sen pomppaamaan ylös paiskaamalla takaluukun kiinni :D
Wanhat Audit 8-)
Tekno / Tenho Ruohoranta
Vastaa Viestiin