Sierran laturi menossa?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Tomba
Viestit: 80
Liittynyt: 23 Joulu 2006 13:49
Paikkakunta: Nurmijärvi

Sierran laturi menossa?

Viesti Kirjoittaja Tomba »

Jopas sitä saikin ajella onnellisena ainakin viikon :D
Nyt ois tällasta: Joskus kun käynnistää auton aamulla niin tuntuu että ois akku tyhjähkö eli startti pyörii silleen "mouu, mouu, mouu" tosi hitaasti.
Sitte lähtee kuitenki käymään kun pyörittää tarpeeks. Ajossa tulee sellasia "pimeitä hetkiä", mittarivalot himmenee, valot himmenee ja meno alkaa hyytymään ja sitten kun kunnolla polkasee niin hetkessä kirkastuu kaikki valot yms ja pelaa taas. Myös hihna pitää ääntä joskus (laturin) niin voisko johtua vaan siitä että hihna löysällä, ei pyöritä laturia aina hyvin? Vai oisko laturi itessään menossa kun välillä tuntuis sieltä seudulta kuuluvan outoa "turbiinimaista" ujellusta..?

Toisaalta tää talvi ja kylmät kelit on ihan p**seestä, aina ku on kylmää nii auto pitää ihme ääniä, on jumissa joka paikasta ja tärisee ja paukkuu... Pitäs kai seisottaa talven yli ihan säälistä ja mennä itekkin talviunille :(
Ford Sierra 1.6cvh 1990 (...ei sen tarvikkaan kulukea...)
tomipee
Viestit: 115
Liittynyt: 04 Helmi 2007 20:43

Viesti Kirjoittaja tomipee »

No koitappa ensin kiristää se hihna. Talvi on perseestä :(
Sierra
kimmok
Viestit: 265
Liittynyt: 10 Heinä 2006 19:02
Paikkakunta: Laihia

Viesti Kirjoittaja kimmok »

Kyllähän sen hihnan luistamisen yleensä kuulee ja laturi sinulla on menossa melko varmasti. Itsellä ei ihan noin suurta efektiä ole tullut, mutta joka tapauksessa akku on alkanut olemaan tyhjä tuolloin.

Useasta kokemuksesta perustaen sanon, että fordin laturin merkkivalolla ei tee yhtään mitään. Se ei todellakaan pala sillon kun pitäisi. Silloin kun laturi alkaa olemaan loppu niin se valo alkaa himmeästi palamaan jes mitähän tästä hyödymme? Harva edes huomaa tuon ennenkuin on liian myöhäistä. Silloin se toimii, kun laturi menee kerrasta sököksi eikä anna mitään ulos. :)
Vastaa Viestiin