Focus 2002 1.8 TD ei käynnisty

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Karhukoira

Focus 2002 1.8 TD ei käynnisty

Viesti Kirjoittaja Karhukoira »

Terve! Kertokaapa viisaammat mikä on menny....eli viime viikolla sattuman sanelmista jutuista johtuen ajettiin -02 diesel-Focuksen tankki tyhjäksi. Ja kunnolla. Sammui ensin täysin, mutta kun oltiin keskellä ei mitään ilman puhelimentolppiakaan pakkohan sitä oli yrittää käyntiin. No yllättäen lähtikin, ja päästiin n. kilsan päähän kotoa lopulta, johon loppu taas menovesi. Käynti oli tuon välipätkän aikana laiskaa, ihan kun ilman turboa....kaasu pohjassa 80 km vauhti.

Laitoin tankkiin löpöä parin päivän päästä, ei lähteny. Tänään irrottelin tulo- ja menoletkut polttoaineen suodattimesta ja imemällä sain polttoainetta tulemaan *hyi stna* Ei lähde.

Webasto hurisee ja ilmeisesti toimii, koska kone lämpiää.

Mikähän on tullu/menny...tuliko tehtyä tuolla väkisin ajolla isompi remontti... :(
Avatar
Riesa2.0
Viestit: 728
Liittynyt: 16 Huhti 2005 19:02
Paikkakunta: Nurmo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Riesa2.0 »

Oliskohan siellä ilmaa? Sitä kuinka nuo nykyajan kiisselit ilmataan niin en tiedä...mahtaisikohan ohjekirjasta löytyä jotain polttoainejärjestelmän ilmauksesta? Luulisi kyllä että nuo osaisi jo itse itsensä ilmata, joten startilla vain pyörittää :roll: Diisseli tietäjät saa kertoa lisää!
Noin 10kpl Foorteja..
http://riesa20.urli.net/
Karhukoira

Viesti Kirjoittaja Karhukoira »

Sitä ilmaa itekin mietin....mutta ei kyllä huoltokirjasta tullut muuta valaisua, kuin että "vältä ajamasta tankkia tyhjäksi" :roll: tänks....tuo auttoi 8)
Ja starttia on kyllä pyöritetty, nytkin akku latauksessa...
Atro
Viestit: 11
Liittynyt: 18 Tammi 2006 07:54
Paikkakunta: Hollola

Viesti Kirjoittaja Atro »

Itse kun kämmäsin suodattimen vaihdossa ja jäi pa-letkun liitin suodattimesta löysälle -> irtosi, niin eipä lähtenytkään enää käyntiin vaikki takaisin laittoikin. Ilmaa oli saanut. Ratkaisu: suuttimet vähän löysälle ja starttaamaan. Löpöä tikui ja näin poistui ilma ja kone hörähti käyntiin. Muista kiristää suuttimet. Voi olla että joudut uhraamaan yhden lenkkiavaimen ja avaamaan sen reunan rälläkällä, saa helpommin pujotettua pa-putken läpi suutinta avatessa... Näin siis endura tddi
fiiikus
Viestit: 131
Liittynyt: 17 Helmi 2005 22:48

Viesti Kirjoittaja fiiikus »

se pyörityttää TODELLA kauan jos suodatin on vaihdettu - eikä esitäytetty p-aineella, enemmän kuin todennäköistä että surraat akun tyhjäksi. rohkeesti vaan suutinta auki. hirvitti minuakin.... yksi vika voi olla suodatimelta pumpulle menevässä putkessä - katso onko sulla siinä keskellä joku muovinen kikkare välissä (tehdasiilmausventtiili), se voi haljeta pakkasella

kokemusta on.
[2019] Focus-03 1.6 (230 tkm>), S-max-08 tdciA (236 tkm>) + Esco mk1 4D + Esco mk1 2D + Sierra mk1 ..
[2017] Focus-99 1.8 tddi (346tkm > myyty), Focus-03 1.6 (164tkm>), S-max-08 tdciA (169tkm>) + Esco mk1 4D + ..
Vastaa Viestiin