Sähköongelmia escossa

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
mkh
Viestit: 32
Liittynyt: 05 Helmi 2005 19:06
Paikkakunta: kajaani
Viesti:

Sähköongelmia escossa

Viesti Kirjoittaja mkh »

Esco on vm -96 TD.
Tänä aamuna käyttäessäni karvakuonoa tarpeillaan ulkona, ihmettelin kun autossa palaa valot vaikka se ei ole mahdollista koska autossa on valomuisti. Menin katsomaan avasin oven niin valomuistin summeri alko huutamaan ja sitten napsahti rele, samalla sammu valot. Kokeilin että saako auton enää käyntiin, lähtihän se käyntiin, eli valot eivät olleet kovin pitkään päällä. Kun käynnisti niin lyhyet valot pitäisi olla automaattisesti päällä mutta nyt olikin pitkät valot päällä.

No lähdin sitten töihin ja alkumatkasta käytössä oli ainoastaan pitkät valot. Oli hienoo ajella pitkät päällä kaupungin läpi, sorry vastaan tulijat! Sitten kun auto alkoi lämmetä kunnolla alkoi releet rapsahdella ja valot syttyivät sekä sammuivat omaan tahtiinsa sekä tuulilasinpyyhkijät huiskutella omaan tahtiin. Olihan hienoo ajella kun välillä ei valot sammu kokonaan. Lähellä työpaikkaa tilanne alkoi normalisoitua, kytkimistä alkoi tapahtua niitä asioita mitä pitikin. Jätin auton työpaikalla käyntiin ja lämmöt väännin maksimiin. Kävin reilun tunnin päästä katsomassa niin kaikki toimi niinkuin pitikin ja töistä lähtiessä ei ollut mitään ongelmia.

Eli olisikko toi ollut pelkkää kosteuden aiheuttamaa kummittelua vai joku sähkövempain tulemassa tiensä päähän.
janzamar
Viestit: 2668
Liittynyt: 07 Helmi 2005 14:26
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja janzamar »

kosteus tekee kummia..mutta maadotusvika
tuo on vaikka kosteus sen toisikin esiin.
sitten taas että missä.. :)
ei sieltä mitään junia t...
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Kait maadoitusvika oireilee yleensä niin että ei mene päälle? :shock: Jos menee omia aikojaan päälle tai sekoilee niin kait virtapuoli lyö läpi jossain? :roll: Tuollainen vaatii jo irtovettä eikä pelkkää kosteutta, tutkaileppa ettei sulake-/relerasiaan pääse vettä, tarkista myös mahdolliset akun takana olevat releet, niillä ei kyllä pitäisi olla tuollaista vaikutusta, ei myöskään pääsulakkeilla, on kyllä nuo kiisselit mulle outoja. :roll:
mkh
Viestit: 32
Liittynyt: 05 Helmi 2005 19:06
Paikkakunta: kajaani
Viesti:

Viesti Kirjoittaja mkh »

Joops,

Tutkailin noita maadoitus juttuja CRC purkin kanssa, pari maatotuspistettä käytin auki jne. Ei toi ole ainakaan vielä uudelleen oireillut.

Kiitos vastauksista!
Vastaa Viestiin