Transit 100T300 kuskin oven lukko ei mene lukkoon...

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
transpena
Viestit: 16
Liittynyt: 03 Touko 2016 13:40

Transit 100T300 kuskin oven lukko ei mene lukkoon...

Viesti Kirjoittaja transpena »

...vaan kun on kääntänyt avaimella lukon lukkoasentoon, hetken päästä oven lukko kääntyy itsestään "auki"-asentoon. Ovi on kyllä kiinni, mutta ei jää lukkoasentoon. Erityisesti pakkasella tämmöinen omituinen itsestään aukeaminen. Onko jossain kosteutta, joka on nyt jämähtänyt. Eilen auto oli monta tuntia korjaamon lämpimissä tiloissa, jonka jälkeen lukko ei ole pysynyt lukkoasennossa. Kannattaisikohan yrittää lämmittää jostain kohdasta ovea tai karmia kuumailmapuhaltimella? Tai lukkoöljyä johonkin, mihin? Olisi kiire saada ovet lukkoon...

Muutenkin ao. auton ovien lukot toimivat vähän omalaatuisesti. Kuskin oven, jossa ainoastaan on avaimenreikä, kaikki ovet lukittuvat siitä avaimella, mutta ainoastaan ohjaamon ovet avautuvat avaimella. Takaovi avautuu vain kauko-ohjaimella, samalla kyllä avautuvat ohjaamonkin ovet. Luulisi, että kun avaimella avaa kuskin oven, aukeaisivat auton kaikki ovet. Näin toimivat edellisessä, vm -98 Transitissa. Toki siinä oli avainpesät myös takaovessa ja apukuskin ovessa. Muutenkin vanhempi Transit oli vaikkakin yksinkertaisempi, siksi myös vähemmän pikkuvikoja.

-Pena
Renee
Viestit: 5411
Liittynyt: 09 Tammi 2014 18:51

Re: Transit 100T300 kuskin oven lukko ei mene lukkoon...

Viesti Kirjoittaja Renee »

Taitaa olla kosteusongelma joka jäätyy näin pakkasella. Jos ongelmaa ei ollut kesällä ja talvella ongelmia taasen on. Kyllähän sinun pitäisi auto jonnekin lämpöiseen saada vaikka parkkihalliin. Tai sitten sisätilanpuhallin sitä ovea puhaltamaan että lukkomekanismi sulaisi. Tietysti paikat kosteet se ase/lukkoöljy ei jeesaa niin paljon kun kesällä lukot voidellaan. Toivotaan että saat lukkomekanismin toimimaan kun siellä voi olla myös mikrokytkin joka availee noita ovia. Napsuuko missään kun ovi aukeaa.
viewtopic.php?f=2&t=28591&start=100
https://keskustelu.suomi24.fi/t/1024104 ... kuslukitus
Volvo 850 1995 farmari 2.432 bensa manuaali
Mondeo 2015 1.5 bensa ecobooster manuaali
Vastaa Viestiin