Mondeo MK4 1.8TDCI painetta jäähdytysjärjestelmässä

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Chrissee
Viestit: 16
Liittynyt: 16 Joulu 2016 07:36

Mondeo MK4 1.8TDCI painetta jäähdytysjärjestelmässä

Viesti Kirjoittaja Chrissee »

Elikkäs onko kuinka normaalia että 1.8 tdci kerää ajossa painetta tuonne jäähdytysjärjestelmään? Kyllä kai sinne jonkinlainen paine kuuluukin olla, mutta tuntuu että tuo on jo vähä liikaa mitä tuo oma mondeo kerää. Auton ku ajaa parkkii illalla ja aamulla kurkkaa paisariin ja avaa korkin nii kyllä sillonki vielä kunnon suhinat lähtee. Mistähän tämmönen vois johtua?
TuPeX2
Viestit: 11
Liittynyt: 16 Helmi 2016 14:32

Re: Mondeo MK4 1.8TDCI painetta jäähdytysjärjestelmässä

Viesti Kirjoittaja TuPeX2 »

Kokeileppa käynnistää korkki auki, jos ei syle nesteitä pihalle niin ei varmaan syytä huoleen.
Voiskose suhahtaa kylmänä jopa alipaineen takia?
Joe-poika
Viestit: 133
Liittynyt: 23 Joulu 2015 22:02

Re: Mondeo MK4 1.8TDCI painetta jäähdytysjärjestelmässä

Viesti Kirjoittaja Joe-poika »

Kun kone ja jäähdytysjärjestelmä jäähtyy, niin sinne lämmetessä kertyneen paineen pitäisi laskea taas normaalitilanteeseen. En haluaisi maalailla piruja seinille, mutta tuo viittaisi vuotavaan kannentiivisteeseen tai kanteen. Jos pistää auton käyntiin ja katselee paisuntasäiliöön, niin nouseeko sinne kuplia?

Minulla oma oireili juuri noin, lisäksi nestettä vähän hävisi, ja syyllinen oli haljennut kannentiiviste, joka laski palotilasta korkeapaineista kaasua jäähdytysjärjestelmään. Jos haluaa selvitellä asiaa, niin monelta korjaamolta löytyy sellainen kemiallinen testi jolla selvitetään onko paisuntasäiliössä pakokaasua.

edit: huomasin että toisessa ketjussa kyselit että jäähdytysnestettä häviää ja ilmeisesti valuttelee niitä vänkärin puolen etupyörän seudulle. Minulla on vanhempi Mondeo enkä tiedä missä tuossa neloskoppaisessa on paisuntasäiliö, mutta vuotava kannentiiviste saattaa aiheuttaa myös nesteen tulvimista paisuntasäiliöstä yli kun systeemiin kertyy painetta.

Toivotaan kovasti että vika ei olisi se mitä pelkään, mutta suosittelisin näillä oirella että käy teettämässä se testi että onko paisuntasäiliössä pakokaasua niin eipä tarvitse arvailla. Ei maksa paljon, ainakaan kansiremonttiin verrattuna :roll:
Ford Mondeo Wagon 2.0 TDCi (130 hp) 6-speed Limited -07
Vastaa Viestiin