ABS-MERKKIVALO FORD FOCUS -98

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Hettu
Viestit: 4
Liittynyt: 23 Elo 2016 08:47

ABS-MERKKIVALO FORD FOCUS -98

Viesti Kirjoittaja Hettu »

Minulla ilmennyt seuraavanlainen ongelma Focuksessa. ABS-valo syttyili ja sammuili satunnaisestai alkukesästä ja nyt palaa koko ajan. Vikakoodin mukaan anturivika takana oikealla ja ilmeisesti myös jokin signaalivika. Anturi vaihdettiin, mutta valo ei sammunut. Tähän loppui sitten käyttämäni pajan taito. Kehottivat tarkastuttamaan johdotukset jossain toisessa firmassa? Kuulemma vika voi olla myös ABS-yksikössä (kuulostaa kalliilta)? Samalla kertaa vaihdettiin myös pakoputki uuteen, kun oli niin monesta kohtaa puhki ja ihan entinen (äänikin oli sen mukainen). Jollakin oli joskus ilmeisesti pakoputki polttanut anturille menevän johdon ja aiheuttanut oikosulun.

Jossain kehoitettiin myös ottamaan sulakkeet irti ja kokeilemaan sitten uudestaan? Osaisiko joku kertoa kokemattomalle, että mistä ABS-sulakkeet löytyvät Ford Focuksesta vuosimallia 98? Vai ajaako akun irroittaminen saman asian? Jos saisi "buutattua" jotenkin koko systeemin.

Löytyisiköhän vaivaan jotain oikotietä, kun auton arvo on sitä luokkaa, että ei kehtaisi kovin suuria summia laittaa korjauksiin? :roll:
yritäedes
Viestit: 2187
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: ABS-MERKKIVALO FORD FOCUS -98

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Hettu kirjoitti:Osaisiko joku kertoa kokemattomalle, että mistä ABS-sulakkeet löytyvät Ford Focuksesta vuosimallia 98?
Kun avaat konehuoneessa olevan sulakeboksin kannen, niin kannen sisäpuolella on kaavio sulakkeista. Käytä abs:n sulake (sulakkeet?) irti ja tarkista, etteivät ole hapettuneet.
Tarkastettiinkohan siellä korjaamolla, että uudelta anturilta tulee varmasti pulssia, kun rengasta pyörittää? Eli että pyörän navassa oleva magneettirengas on kunnossa?
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
Vastaa Viestiin