Focus käynnistyy huonosti

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
lusmus
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Touko 2013 09:34

Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja lusmus »

Moro,

Haulla ei löytynyt suoraan samoja oireita omaavaa tapausta, eli kysellään täältä jos jollakulla olisi samanlaista vikaa ollut, eli;

Focus vm. 2000 1,6 100hv automaatti.
-Auto käynnistyy huonosti, moottorin lämpötilalla ei ole väliä. Lähtee kuitenkin pitkän sahauksen jälkeen käyntiin joka kerta.
-Käynnistyksen jälkeen haisee bensa suht' voimakkaasti.
-Tyhjäkäynti aavistuksen pätkii.
-Muuten toimii kuten pitää, kiihtyy ja kulkee normaalisti. Mittaristo toimii ok.
-Vika/ominaisuus ollut auton ostohetkestä saakka.
-Vikakoodeja ei ainakaan ELM327:lla löytynyt.

Tyhjäkäyntisolenoidi, ilmamassamittari ja tulpat on putsattu ja silmämääräisesti kaikki vaikutti ihan ookoolta.

t.Rasmus
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Tulee mieleen että joku seikka käskee suihkuttamaan reilummin bensiiniä kuin normaalisti, jolloin käy liian rikkaalla ja hieman huonosti epämääräisen palamisen takia (nykii)? Katalysaattori ei kyllä oikein tykkää pidemmän päälle jos rikkailla (palamattomilla) seoksilla ajelee.

Näkeekö vikakoodinlukijalla myös live dataa? Kenties sieltä useita valikoita selaten voi jotain vihjettä löytyä kun tarkkailee tuloksia? Itselläni on vikakoodinlukija jolla saa livedataa katottua, joten jos asut pääkaupunkiseudulla niin pystyn tarvittaessa antamaan apua sen suhteen.

Ulkolämpötila ja moottorin lämpötila-anturi näyttää parin asteen tarkkuudella samaa kun käynnistät jäähtyneen moottorin? Jos ohjainboxi kuvittelee ulkolämpötilaksi -10 vaikka oikeasti on +15? Hapettunut moottorin lämpötila-anturin liitin? Ei välttämättä pienehkö ero näy mittariston lämpötilaviisarissa kun on muutenkin melko "dummy" mittari oikeasti.

Lambda anturi pakoputkessa luulee että moottori käy laihalla ja käskee säätämään lisää kakkua? Tosin luulisi että vasta käynnistyksen jälkeen enemmänkin lambda säätö puuttuisi peliin...

Ilmamassamittarin sähköliittimissä hapettuma ja antaa väärää tietoa ohjainpurkille?

Kokeilistko irtojohdoilla myös että tyhjäkäyntiventtiili todellakin liikkuu napakasti? Tai mittasit myös yleismittarilla että joku matala ohmimäärä tulee eli ei katkosta (kela ehjä)? Siis ei vain pelkkää puhdistamista vaan jotain toteamista että osa on todellakin sähköisesti ehjä? Toisaalta luulisi kyllä tulevan vikakoodi tyhjäkäyntiventtiilistä jos ei sähköisesti toimi?

Ylipäätänsä maadoituspisteet hyvässä kunnossa että kaikki sähköiset osat (tyhjäkäyntiventtiili?) saavat kunnolla miinusta jolloin toimivat oikein? Kannattaa avata ja kurkata takapuolelle maadoituspistettä vaikka päällisin puolin vielä näyttäisi ihan ok näköiseltä. Ilmanputsarin alta löytyy myös jokunen maadoituspiste hieman piilosta.

Muistathan kertoa lopuksi mikä lopulta paljastui syyksi sillä itselläni myös focus -00 1.6 automaatti ja ties vaikka sama vika minulla vielä edessä...
lusmus
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Touko 2013 09:34

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja lusmus »

Kiitoksia hyvistä tarkastuskohdista, alan käymään näitä läpi, kun ehdin. Tuli mieleeni, että voisiko liian suuri tulppien kärkiväli aiheuttaa moista?

t.Rasmus
Kyytsis
Viestit: 41
Liittynyt: 31 Loka 2008 17:48

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja Kyytsis »

Pitkkä sahaus voisi viitata kampiakselin asentotunnistimeen joka ei saa signaalia. Ainakin Relluissa ihan tyyppivika kun ikääntyvät. Toinen on lämpöanturi joka sotkee käynnistysseuokset.
Avatar
tuomaz
Viestit: 1184
Liittynyt: 30 Touko 2007 18:01
Paikkakunta: Uusimaa

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja tuomaz »

Mä heitän meikäläisen vakioveikkauksen, eli: tulpat/johdot/puola :o
Tuli vaan tosta huonosta startista ja tyhjäkäynnin pätkinnästä mieleen, niitä teki omassani kun puola hajos. Viat ei tapahtunut kertalaakista vaan saapuivat silleen pikkuhiljaa pahentuen.
Ford Focus 1.6 tdci Titanium Wagon 2011
ex: Ford Focus 1.6 STW Ambiente 2001
lusmus
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Touko 2013 09:34

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja lusmus »

Väliraporttia.. Eihän tässä ole ehtinyt paljoa autolle tekemään paitsi ostin uuden puolan -> ei vaikutusta. Sellaisen asian kuitenkin huomasin pakkasten tultua, että pakkasella auto lähtee laakista käyntiin. :shock: Eli tuntuisi siltä, että "huikka" makaa päällä kokoajan. Mites noissa on huikka edes totetutettu..? Katsastuksessakin kävin ja läpi meni puhtain paperein, eli päästöihin tuo vika ei ainakaan(paljoa) vaikuta. :thumbup:
Kymiläine
Uusi foorumilla
Viestit: 1
Liittynyt: 11 Joulu 2019 03:33

Re: Focus käynnistyy huonosti

Viesti Kirjoittaja Kymiläine »

Nostetaas vähä vanhaa keakustelua ylös. Kyseessä -04 1.6 bensa focus, 230tkm ajettu. Välillä lähtee hyvin käyntii, välillä ei lähe avaimesta kääntämäl. Sitte ku auttaa kaasul käyntii ni ei pysy käynnis yhtää, eli sammuu heti ku ottaa jalan pois kaasult. Kerran pari ku tekee tollee ni sit se joko käynnistyy normaalist, tai sit pysyy käynnis.

Puola, tulpat ja johdot vaihettu uusiin, ei vaikutusta mihinkään. Polttoainaseuodatin vaihettu myös.

Oon huoman et kulutuskin on kasvanut hieman. Ennen keskikulutus 6,7 - 7.0, nyt +7.5 koko ajan (jos tällä on vaikutusta mihinkään)
Vastaa Viestiin