Mondeon vakionopeussäädin, vikaa? Kuntoon?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
HenryFord

Mondeon vakionopeussäädin, vikaa? Kuntoon?

Viesti Kirjoittaja HenryFord »

Käsiin eksyi 2.0 Mondeo -93, Ghia-rojuilla (Ensimmäinen Fordini, mukavan tuntuinen auto!). Ratissa on nappulat vakionopeussäätimelle (tästedes lyhennän vns) mutta säädin ei toimi. Nappuloista ei tapahdu mitään. Autosta puuttuu käyttöohjekirja, joten monia asioita on saanut arvailla. Säätimen pitäisi ilmeisesti lähteä käyntiin napista, jossa on valkoinen pallo. + kiihdyttää, - laskee nopeutta, = palauttaa edelliseen nopeuteen (esim. jarrutuksen jälkeen)? Punainen pallo ilmeisesti kytkee vns:n pois päältä? Oletettavasti vns:ssä on kuitenkin jotain vikaa, joka pitäisi nyt korjata.

Kysymykset:

- nappien toiminta, olettaen, että vns toimii? Mitä tapahtuu mistäkin eli olenko arvaillut oikein tuossa edellä kirjoittamassani?

- sulakkeet olen tarkistanut, seuraavaksi pitäisi tutkia liitokset säätimen ohjauslaatikolta ja jokin relekin kai on settiin kytketty (Haynesin oppaan mukaan sininen rele sisätilan sulakerasian kyljessä. Saako ne releet sieltä muuten helposti hittoon tutkittavaksi?). Missä tämä ohjauslaatikko sijaitsee ja minkä näköinen se on?

- ajotietokone saa vaihdelaatikon päällä sijaitsevalta anturilta (edelleen Haynesin opasta tulkiten) pulsseja. Ajotietokoneen näyttöön ei tule mitään nopeudesta riippuvaista tietoa (keskinopeus, kulutus jne.). Ilmeisesti joko anturi on sökö tai sitten jokin liitin on löysällä. Voiko tämä vaikuttaa vns:n toimintaan? Ei kai kuitenkaan niin, että jos anturilta ei tule tietoa, koko säädin ei lähde käyntiin? Miten anturin saa testattua ja onko se se mötikkä, johon tulee kaksijohtiminen liitin, siinä vaihdelootan päällä?

- tietty kaikenlaiset "mulla oli ihan sama vika, se korjautui, kun laitoin sen ja sen liittimen kiinni siihen ja siihen lootaan" -tyyppiset vinkit otetaan ilolla vastaan!

Olisi mukava saada laite toimimaan.

Btw. onko jossain helpolla saatavilla Mondeon kytkentäkaavioita?

Iso kiitos avusta ja vinkeistä!

t.Björn
jotaki
Viestit: 24
Liittynyt: 20 Helmi 2005 09:19
Paikkakunta: Vantaa

vakionopeus säädin

Viesti Kirjoittaja jotaki »

"Aktivoidaan" vas.puol.ylänapista, ei sytytä mitään merkkivaloa. +napista painetaan kun haluttu nopeus on saavutettu sytyttää silloin merkkivalon.
SpeedDevil
Viestit: 268
Liittynyt: 14 Touko 2005 01:24
Paikkakunta: Frankfurt

Re: vakionopeus säädin

Viesti Kirjoittaja SpeedDevil »

jotaki kirjoitti:"Aktivoidaan" vas.puol.ylänapista, ei sytytä mitään merkkivaloa. +napista painetaan kun haluttu nopeus on saavutettu sytyttää silloin merkkivalon.
tehty toikin fordilla vaikeeksi :D no kaikkeen tottuu. ootteko kuullut että uudemmissa suomimalleissa vns:llä huiput ois 120km/h. esim ottaa vauhtia 180/km/h ja laittaa vns:n päälle niin vauhti tippuu 120km/h. niin myyjä kertoili uudesta ST220 ominaisuuksista 8)
Sine
Viestit: 81
Liittynyt: 01 Huhti 2005 23:58
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sine »

Ainakin Scorpiossa pitää vauhtia olla 50 km/h ennen kuin vakionopeussäädin menee päälle.
Vastaa Viestiin