Ford Galaxy -97 ABS-ongelma

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
mikpeka
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Elo 2015 09:17

Ford Galaxy -97 ABS-ongelma

Viesti Kirjoittaja mikpeka »

Heija

Galaxyssä rupesi ABS-valo palamaan pysyvästi. Muutaman viikon ajan poistui välillä, kun ajeli kuoppiin esim. sorateillä.

Antureissa ei pitäisi olla vikaa missään kulmassa.

Jarrut toimivat muuten OK

Mistähän päin kannattaisi etsiskellä vikaa??

Just sain leimattua, kun ABS-valoa ei vielä näkynyt.

mikpeka
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Ford Galaxy -97 ABS-ongelma

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Vikakoodin lukeminen auttaa parhaiten asiaa, sillä vaihtoehtoja on varmasti useampi mikä yksityiskohta sytyttää lopulta abs valon. Markettien lukijoilla ei välttämättä näe abs, luistonesto ja tyynyjen koodeja vaan pitää mennä jonnekkin autokorjaamolle lukemaan paremmalla ohjelmistolla.

Mistä päättelit ettei abs antureissa voi olla ongelmaa? Työkaverilla oli myös satunnaista vilkkumista abs valossa eräässä opelissa ja jännäsi katsastusta. Kävi lukemassa vikakoodit ja paljastui jonkun abs töpselin anturin hapettuma, joka aiheutti kummittelua. Vesi/muta kun pyöräkotelossa roiskuu, joten ei varmaan ole pahitteeksi avata töpseleitä, puhdistaa ja rasvata varmuuden vuoksi varmistaen että nastojen kosketus on myös kireä (johtaa)... ihan vain ennaltaehkäisevästi. Samalla voi myös mitata ohmi mittarilla että ei ole joku anturi täysin pimentynyt ja useammassa autossa on jotain 1000 ohmin luokkaa abs anturin arvo, mutta varmaankin googlettamalla oikea arvo netistä löytyy. Yleismittarin vaihtosähköpuolella mittaamalla voi testata tuleeko pulssia (heikkoa vaihtosähköä) eli puikot töpseliin ja rivakka pyörännavan pyörittäminen, niin yleismittarin pitäisi selvästi reagoida vauhdin mukaan. Joskus myös alkava laakerivika voi ilmoitella itsestään abs valon vilkkumisella kun hammaskehä seilaa jatkuvasti lähellä/kaukana jolloin pulssi häiriintyy... ja kunnon laakerivälyksen takia hammaskehä voi ottaa anturiin kiinni lähinnä mutkissa (keskipakovoimat) tuhoten anturin tai hammaskehän. Pieni mahis on myös että väljä laakeri on tökännyt anturin kauemmaksi jos tukirakenteet pettäneet ja anturi ei kykene enään lukemaan hammaskehää eli pulssi puuttuu.

Myös abs anturin johto renkaan lähellä ehkä ollut lähes poikki heilumisen/vääntymisen takia, jolloin nyt tuli lopulta kilsat täyteen eli vilkkuminen (kosketus) katosi ja valo jäi pysyvästi palamaan (pysyvä katkos). Vetämällä johdosta kevyesti kahdella kädelllä vastakkaisiin suuntiin voi sisäinen katkos paljastua kun eristekuori lähteekin yllättäen venymään. Myös taivuttelemalla johtoa voi löytää löysän kohdan josta se on oikeasti sisäisesti poikki.

En tunne autosi tarkkaa abs tekniikkaa, mutta vastaavat neuvot kuitenkin pätevät useampaan eri automerkkiin...
mikpeka
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Elo 2015 09:17

Re: Ford Galaxy -97 ABS-ongelma

Viesti Kirjoittaja mikpeka »

Kiitos, aloitellaan noista.

mikpeka
Vastaa Viestiin