Ford Focus öljyt?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Avatar
pjertti
Viestit: 37
Liittynyt: 08 Elo 2012 14:06
Paikkakunta: Päijät-Häme

Ford Focus öljyt?

Viesti Kirjoittaja pjertti »

Siis -99 focus kuluttaa öljyt kahessa viikossa, autossa on fordin suosittelemat liruliru öljyt ja sitä saa olla kahen viikon välein lisäämässä. Kone ei vuoda öljyä ulos (koskaan ei missään maassa öljyä näy eikä katsastusmieskään valittanut että kone olisi öljyinen tms.). Kannattasko öljyt vaihtaa paksumpiin (näin tein aikoinani myös ex-mondeooni), auttasko se yhtään?
Olenhan kokenut jo maanpäällisen helvetin

Ford Focus -03 1.8l Trend Farmari
EX Ford Focus -99 1.6l Hatcback
EX Ford Mondeo -96 2.0l AutomaattiFarkku
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Ford Focus öljyt?

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Ihmettelen suuresti jos ei mitään savutusta näy pakoputkesta missään tilanteessa (kylmänä, kuumana, tyhjäkäynnillä, kierroksilla) ja vielä on päässyt päästöistä katsastuksesta läpi... tuolla öljynkulutuksella??? Kuulostaa vahvasti siltä että joku pytty polttaa öljyä (vuotaa palotilaan) ellei jopa kaikki pytyt suht tasaisesti polta moottoriöljyä? Onko auto seissyt pitkään tai käytetty vääriä öljyjä aikaisemmin jolloin kenties männänrenkaat jumissa ja öljyä pääsee "kaavinnan" ohitse palotilaan? Eikä öljyä ole myöskään mennyt paineella jäähdytysnesteen joukkoon (kansipahvi?) jos vaikka vajaa jäähdytysnestemäärä muutenkin? Paljonko koneella on ajettu (ilman remontteja)?

Kyllähän vanhemmille päälle 100 000km ajetuille moottoreille myydään myös ilmeisesti paksumpaa öljyä. En osaa sanoa käykö se oikeasti sinun autosi moottorille kuitenkaan, mutta tutki linkkiä jossa montaa eri laatua.

http://www.valvoline.fi/t_maxlife.php

Tutki olisko rvs lisäaineesta sinun tapauksessasi apua. Paljon halvempaa kuin koneremontti, joten ei paljoa häviä jos kokeilee.

http://www.rvs.fi/diagnostic/page30.html

Ja öljynä käytät jotain noista purnukoista tällä hetkellä mitä motonet suosittelee?

http://www.motonet.fi/fi/varaosat/167/4 ... ttorioljyt
Tessu
Viestit: 1750
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: Ford Focus öljyt?

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Tuttavalla oli sama ongelma Focuksessa tilanne ratkesi kun koneesta meni yksi mäntä halki sen uusimisen jälkeenkin hävis öljyt PÄIVÄSSÄ,sitä ennen oli syöny kannu tolkulla öljyä!
Luulen että nykyautoissa kun on se katti heti siinä moottorinkyljessä niin se polttaa öljyn kovalla kuumuudella eikä enää tule sinistä savua kuten ennen vanhaan,en meinaa oo nähny rajusti savuttavia kattiautoja enää montaakaan,tai sitten on jotain todella pahasti pielessä!
Jos öljyt hävii niin siihen ei auta kuin moottori remppa jotenka halvemmaksi tulee vaihtaa autoa.
Avatar
pjertti
Viestit: 37
Liittynyt: 08 Elo 2012 14:06
Paikkakunta: Päijät-Häme

Re: Ford Focus öljyt?

Viesti Kirjoittaja pjertti »

Auto ei ole seissyt, vaan sillä ajetaan päivittäin. Papereiden ja tietojen mukaan öljynä on käytetty FOrdin omaa öljyä tms. ja sen jälkeen (ennen mua omistaneet) ovat käyttäneet Ford formulaa (kun suositukset yms. ovat oikeat).
Männissä ei pitäs olla vikaa eivätkä ole kosteat, kansipahvi kunnossa sillä autoon tehtiin juuri muutama kuukaus takaperin remppaa.
Tietoa tuosta paljon ajettu ilman remppoja ei ole mittaristo näyttää 160tkm. Auto ei savuta ja päästötkin meni leimalla läpi, ilman sanomista.
Muutamalla tutulla on ollut saman ikäluokan fokkeleiden kanssa samaa ongelmaa, toisella hävisi kun vaihtoi paksumpiin öljyihin toisesta en ole varma mitä teki tai jätti tekemättä. Kahen viikoin välein siis saa olla lisäämässä, joten öljyt eivät ole tyysti loppuneet mutta on tooooooosi minimillä.
Olenhan kokenut jo maanpäällisen helvetin

Ford Focus -03 1.8l Trend Farmari
EX Ford Focus -99 1.6l Hatcback
EX Ford Mondeo -96 2.0l AutomaattiFarkku
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Ford Focus öljyt?

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

>>>Männissä ei pitäs olla vikaa eivätkä ole kosteat, kansipahvi kunnossa sillä autoon tehtiin juuri muutama kuukaus takaperin remppaa.

Voi olla että jotain on havaittu rakenteiden ollessa auki, mutta sen verran pientä tai hankalaa/kallista korjata että onkin päätetty laittaa vain nippuun ja äkkiä vain auto myyntiin ennenkuin ongelma pahenee? Yritin vain varoittaa että mahdollisista dokumenteista/puheista huolimatta hommaa ei ole tehty kunnolla tai jotain ei olla vain havaittu kunnostuksesta huolimatta. Aikoinaan tuttu osti bemun johon oli tehty korjaamolla kansiremontti, mutta jotenkin se oli käynyt ilmi että kansi olikin taas ihan loppu eli joku kikkailuviritys tehty. Tuttuni ihmetteli kovasti miten muka vuodessa voi kansi jo kulua eikä korjaamo suostunut ottamaan siitä vastuuta.

Voihan silti yhden pytyn männänrenkaat olla jumissa (taas uudestaan) ja voi kokeilla liotusta. Tulpat pois, noin desin verran dieseliä mäntien päälle, antaa vaikka yön yli liota, aamulla ylimääräisten dieselien imurointi männän päältä tai startilla pyörittäen ilman tulppia että ylimääräiset dieselit roiskuu pois, tulpat takaisin ja lopuksi moottoriöljyjen vaihto. Useimmilla eri autopalstoilla liottamisesta on ollut apua kun tuntuu mystisesti vain moottoriöljyä katoavan eli vikana on ollut männänrenkaiden jumiutuminen. Nykyautoissa ilman tulppia pyörittämisessäkin on pieni riski että sytytysjärjestelmä saattaa jotenkin ylikuormittua ja vahingoittua, joten hyvä olisi välttää jos pystyy.

Sitten jos liotuskaan ei auta, niin itse kokeilisin ainakin RVS lisäainetta sillä kalliiksi tulee jos pitää moottoria alkaa availemaan.

Ja voihan se olla todellakin niin mitä Tessu sanoi että katti vain polttaa öljyt eikä sitten vielä katsastusarvoissakaan näy. Mutta pidemmän päälle katin ollessa öljypolttimena katti saattaa vaurioitua, jolloin on päästöt pielessä eikä leimaa katsastuksesta tule. Ja kaikki se riesa vielä päälle jos katti pitää vaihtaa...
Vastaa Viestiin