Scorpion ABS-jarrut vialla?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Pikku-Kalle

Scorpion ABS-jarrut vialla?

Viesti Kirjoittaja Pikku-Kalle »

Autossani, Ford Scorpio 2.8 i Ghia vm 1986, on muutaman vuoden ajan ilmennyt helteisillä säillä erittäin kiusallinen ABS-vika. Kun autolla ajelee kesähelteessä kaupungissa, jossa joutuu jarruttelemaan paljon, niin ABS-pumppu alkaa käydä koko ajan. Jos pumppu käy liian kauan yhtäjaksoisesti, niin se tulee aivan kuumaksi. Siksi auto pitääkin pysäyttää. Kun auto saa seistä paikallaan noin 15 minuuttia moottori pysäytettynä, niin sen jälkeen auto toimii taas normaalisti. Maantieajossa auto toimii normaalisti helteelläkin, koska jarrutuksia ei paljoa tarvita. Talvella vaivaa ei esiinny ollenkaan.

Kysynkin kaikilta Scorpio-miehiltä, onko muilla ollut autossaan vastaavaa vikaa? Onko ABS-pumppu mahdollisesti vialla vai voiko vika olla myös ohjausyksikössä? Poistaisiko jarrunesteen uusiminen mahdollisesti vaivan?

ABS-pumppuyksikkö on varmasti niin kallis, että näin vanhaan autoon sitä ei kannata vaihtaa. Onko kellään tietoa siitä, missä hinnoissa käytetyt ABS-yksiköt ovat romuttamoilla?
Avatar
TeRoK
Moderaattori
Viestit: 2021
Liittynyt: 03 Helmi 2005 22:00
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TeRoK »

En ton toiminnasta niin tarkasti tiedä, mutta eikös siellä oo joku anturi mikä mittaa paineita siellä järjestelmässä. Jos se alkaa reistaamaan tai jos on vuoto jossain tms. Itellä ainaki ilmeisesti ABS:n pumppu käy hetken aikaa n.5 min kuluttua auton sammuttamisesta. Ilmeisesti sen vuoksi, että paineet pysyy kokoajan päällä.
Sprinter 319 -15, s400 hybrid -10, Mustang GT cabr. -96
Sine
Viestit: 81
Liittynyt: 01 Huhti 2005 23:58
Paikkakunta: Joensuu
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Sine »

Olen itse ymmärtänyt korjausoppaan tekstistä, että koska kyseessä on paineellinen ABS-järjestelmä, niin sen takia pumppu tuntuu käyvän aina välillä. Jarrunesteiden vaihtoa voisi kokeilla.
Hoppa
Viestit: 162
Liittynyt: 24 Heinä 2005 20:51
Paikkakunta: Savo

scorpion

Viesti Kirjoittaja Hoppa »

Jarruneste pitäisi periaatteessa vaihtaa 3v välein. Ja ABS:ään oli sitten se oma neste!
Minkä ajassa voittaa sen matkassa häviää.
Vastaa Viestiin