Focuksen turvatyynyt laukesivat kesken ajon

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
metrik
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Elo 2014 14:24

Focuksen turvatyynyt laukesivat kesken ajon

Viesti Kirjoittaja metrik »

Eli ajelin tänään asfalttitietä pitkin, kun täysin yllättäen kuskinpuoleiset sivuturvatyynyt sekä katosta että penkistä räjähtivät. Pamaus oli niin kova että vasen korvani on edelleen kipeä, ja auto täyttyi savusta. Auto on vm. 2009 Focus. Onko kenelläkään vastaavasta kokemusta? Mikä moisen olisi voinut aiheuttaa? En osunut mihinkään eikä tiellä ollut nähdäkseni kiviä tms, jalkatilat olivat tyhjät tavarasta jne. Auto ei ole herjannut mistään aiemmin, nyt tietenkin airbagin merkkivalo palaa. Mietin vain, että onneksi ajoin hiljaisella vauhdilla enkä esimerkiksi moottoritiellä, säikähdin toki mutta sain pidettyä auton tiellä. Eihän tällaista nyt saisi tapahtua, tässä olisi voinut käydä paljon huonomminkin. Olen ymmärtänyt, ettei nuo tyynyt saisi laueta edes kohtalaisesta töytäisystä?

Ymmärsin, että tämä tuskin menee vakuutukseen jos ei ole törmäystä tapahtunut, mutta kai valmistajalla on vastuu tällaisessa tilanteessa? Pitää ruveta selvittelemään asiaa heti maanantaina. Kyllä vähän ottaa päähän ja hämmästyttää tämä asia, ja pelottaa enää ajaa koko koslalla.
Avatar
Xanthe_
Viestit: 476
Liittynyt: 16 Kesä 2013 00:51
Paikkakunta: Pohjois-Savo
Viesti:

Re: Focuksen turvatyynyt laukesivat kesken ajon

Viesti Kirjoittaja Xanthe_ »

Auts... Kyllä säikäyttäis vähemmästä. Patruunoitahan ne on vaikkakin harvemmin itsestään räjähtelevät.. joissain tapauksissa ovatkin jättäneet räjähtämättä kun ois tarvinnut.

Eiköhän tuo kuskin puolella oleva joku iskuntunnistin laukaissu nuo. Tosin voi sanoa mitään varmaan kun en tunne systeemiä tarkemmin.
Volvo 850 2.4l 10V
*Kotisivut* "To steal ideas from one person is plagiarism; to steal from many is research"
GeeTee
Viestit: 157
Liittynyt: 05 Helmi 2005 22:02

Re: Focuksen turvatyynyt laukesivat kesken ajon

Viesti Kirjoittaja GeeTee »

Kai soitit jollekin "virallisemmalle taholle" tarkastamaan tilanteen ja paikan jossa noi pussit tuli silmille?
metrik
Viestit: 2
Liittynyt: 23 Elo 2014 14:24

Re: Focuksen turvatyynyt laukesivat kesken ajon

Viesti Kirjoittaja metrik »

No en tietenkään soittanut. Sen päivän kun näkis että tajuaisin jotain tuollaista tehdä vastaavassa tilanteessa. Huusin v*ttua, aukaisin ikkunat että näkis jotain eteen sieltä savun läpi ja ajoin 10 km kotipihaan miettimään, mitä just tapahtui. :roll: Paikka oli vielä sellainen, ettei siihen olisi voinut mitenkään pysähtyä tukkimatta liikennettä. Myönnetään, ettei juurikaan kuulu nämä autoasiat ajamista lukuunottamatta tämän naisen vahvuuksiin.

Äsken soittivat korjaamolta ettei ole tällaista ennen nähty. Järjestelmä on tallentanut törmäyksen pituusakselilla, eli nokkaan tai perään, mutta silti sivuturvatyynyt ovat lauenneet, tosin tämä voi kuulema olla myös käännösvirhe. Nyt tutkitaan maahantuojaa varten, löytyykö merkkejä kiveniskusta tai kosteudesta...
Vastaa Viestiin