Focus 1.8 TD -01 ongelmat

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
PunainenFord
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Elo 2014 16:23

Focus 1.8 TD -01 ongelmat

Viesti Kirjoittaja PunainenFord »

Tällä hetkellä ajossa ollut Focus 1.8 TD -01, jolla ajettu melkein 330 tkm. Uutta osaa vaihdettu runsaasti tässä vuoden sisällä (mm. kytkin, vesipumppu, jarrut rempattu) ja viimeksi alkuvuodesta leimatessa piti vain käsijarrua säätää.

Tässä pari viikkoa sitten ilmeni uusia ongelmia, joita ei ole ennen ollut.. Aluksi kun olin normaalilla "karstanpoisto"-ajelulla pikatiellä, moottorista tuntui tehot laskevan reilussa 2000 kierroksessa, jonka jälkeen nousi hyvin, hyvin hitaasti 3000 kierrokseen eikä oikein enempää.. Sen jälkeen myös kylmänä käynnistäessä alkanut pitämään tavallista terävämpää ääntä ja käy epätasaisesti + sammuu hyvin herkästi liikkeelle lähtiessä, kylmänä siis. Viime viikolla kun ajoin pitkää reissua, menomatkalla piti ylämäessä vaihtaa pienempää vaihdetta ja moottoritielläkin kulki vain 110... Takaisin tullessa taas kiersi vaivatta yli 4000 ja jaksoi ylämäessäkin + ohittelemaan pääsi, hetken aikaa, jonka jälkeen taas tuntui ne pienetkin tehot katoavan. Eli välillä toimii ja välillä ei, paitsi tuo sammuminen + erilainen käyntiääni kylmänä nyt jokapäiväinen ongelma.

Eilen vein Focuksen pikkukorjaamolle huoltoon, vaihtoivat polttoainesuodattimen ja kuulemma ongelmat edelleen samat ainakin tyhjäkäynnillä. Huomenna tarkoitus käydä lukemassa vikakoodit toisella korjaamolla, mutta tässä odotellessa olisin kiinnostunut kuulemaan asiasta enemmän tietäviltä ehdotuksia, missä vika voisi olla.. Huoltokirja ja muut ovat nyt auton mukana korjaamolla, huomenna saan ne käsiini. Heitettyjä ehdotuksia ovat tähän mennessä olleet syöttöpumppu, suuttimet ja turbo..
PunainenFord
Viestit: 3
Liittynyt: 14 Elo 2014 16:23

Re: Focus 1.8 TD -01 ongelmat

Viesti Kirjoittaja PunainenFord »

Boschin laitteella antoi tänään seuraavat vikakoodit:
- P0149 Sähkötoim. polttonestepumppu, valvonta-aika
- P1564 Ruiskutuspumppu, viallinen

Nyt pitäisi päättää, mitä seuraavaksi...
Vastaa Viestiin