Mondeo mk3 etuoven sisäkahva

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
Rusty
Viestit: 163
Liittynyt: 27 Touko 2011 10:19
Paikkakunta: Kajaani

Mondeo mk3 etuoven sisäkahva

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Mondeo mk3:n kuskinoven sisäkahva ei enää aukaissutkaan ovea. Äsken purin sen esille ja kahvasta on lohjennut palanen. Oven aukaisu kahva ja lukko"kahva" liikuttaa samaa vaijeria ja nyt ovenaukaisu kahvaa ei enää liikuta vaijeria. MItenkähän tuo sisäovenkahva mekanismissa oleva pyöreä osa oikein irtoaa, kun keskellä oleva ruuvi on irti, mutta kahvamekanismi ei irtoa ovesta?

http://www.autopurkaamot.com/imgpart.ph ... e=original
TUon reiän kohdalla on sellainen pyöreä osa joka on aika löysä, mekanismi liikkuu, mutta ei irtoa.

Onko tietoa minkälaisia varaosia noihin on saatavana?
jyha
Viestit: 200
Liittynyt: 25 Elo 2013 00:36
Paikkakunta: sammatti

Re: Mondeo mk3 etuoven sisäkahva

Viesti Kirjoittaja jyha »

On tietoa varaosista sen verran, että vaihda se kuvassakin esiintyvä kahva. Ei liene purkuosana kovin hintava. Palstaltakn löytyy purettavia mk-kolmosia.
Mondeo 130 tdci -02
Rusty
Viestit: 163
Liittynyt: 27 Touko 2011 10:19
Paikkakunta: Kajaani

Re: Mondeo mk3 etuoven sisäkahva

Viesti Kirjoittaja Rusty »

Purkaamoilla näytti olevan alkaen 15e noita kahvasysteemejä vaijereineen. Eli vaihdan tuon koko linkkikuvan systeemin. Paikallaan oleva vaijeri saa jäädä jos se on helppo irroittaa kahvasysteemin päästä. Kunhan vain tuon saisi irti...

Eli miten tuo irtoaa tuosta oven rungosta. Ei pitäisi olla enää millään ruuvilla kiinni. Liikkuu edestakaisin, mutta mallikuvassa olevan kahvaosassa näkyvän reiän kohdalla on jokin "pyöreä osa", joka pitää tuota vielä kiinni ovenrungossa. Siinä keskellä oli ruuvi, joka on irti. Ei silti irtoa, "pyöreä osa" pyörii jonkin verran.

Edit: täällähän tuo onkin kerrottu. Eli se "pyöreä osa" pitää kammeta varovasti pois paikoiltaan erikseen tai vedättää irti yhdessä sen kahvaosan kanssa. Kahvaosa on myös pohjastaan kiinni sellaisessa urassa...lähtee urasta eteenpäin työntämällä.

http://www.talkford.com/topic/217580-in ... e-removal/
Vastaa Viestiin