Sierra tärrää

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Foorrtti
Viestit: 449
Liittynyt: 23 Syys 2007 19:33

Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja Foorrtti »

Jokin voimansiirrossa tärrää, kyseessä siis -88 vuosimallin standardimallin takavetosierra. Kuudenkympin jälkeen alkaa aivan julmettu tärinä, eikä autossa oikein kuule sillä se täyttyy omituisesta melusta jota ei juurikaan kuule, mutta korviin sattuu, liekkö menee yli ihmisen kuuleman taajuusalueen tai jotain. Kardaanin tukikumi on vaihdettu, ja kardaanista rapsuteltu alustamassat pois, sitä kun oli vain toisella puolen, mutta kummallakaan ei ollut vaikutusta asiaan. Vaihekepissä tuntuu pientä tärinää, ja perseessä aivan julmettua tärinää, joten onko kyseessä takarenkaanlaakerit, vaiko kardaanin keskilaakeri, vai jokin muu? Auto on rummujarruilla joten levyistäkään se ei johdu, ja kokeilin myös ilman renkaita pukeilla, joten ei johdu renkaiden tasapainotuksestakaan. Mitä tässä kannattaisi lähteä vaihtamaan, takapyöränlaakerit ensimmäisenä? Voiko kardaanin keskilaakeri aiheuttaa tälläistä? Netissä oli jossain myös keskustelua, että voisi ristikostakin johtua, onko näin?
tpak
Viestit: 4
Liittynyt: 19 Maalis 2014 12:03

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja tpak »

Kardaanin ristinivelet padzskana
tursas
Viestit: 4019
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja tursas »

Kardaanista en tiedä, mutta takapyörän laakerin hajoamisen tuntee siitä, että pyörä on väljä pukeilla ja vispaa pyöriessään ajaessa, kun vierestä kattoo. Vetoakselitkin voi olla hajoamassa ja sen väljyys pitäis tuntua kun käsin niitä kääntelee.
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon
ningmeng
Viestit: 14
Liittynyt: 01 Maalis 2014 04:19

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja ningmeng »

Cheng voi olla keskellä akselin ilmestyi löysä, mikä synnyttää äänen, sinun kannattaa tarkistaa huolellisesti.
Tessu
Viestit: 1750
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Aikoinaan JUST siitä 60 tärinästä hajos kardaanin takaristikko vanhasta Cortiinasta että suosittelen kardaanin irtiottoa ja tarkistusta jollei vielä väljää tunne kun käsin kokeilee.
Kestää jonkin aikaa kun hajoo mutta voipi se hajota sitten ihan koska vaan ja SITTEN se vasta tärrääkin!!
Pyörän laakerit lonksuu kun niitä kokeile iha nkäsin ja yleensä niiden jollotuksen/krahinan kuulee kun ajaa kesällä ilman nastoja,kardaani taas tärrää aina jossain tietyssä kierrosnopeudessa,on sitte vissiin tuo 60 kun et ole eka kellä on
Foorrtti
Viestit: 449
Liittynyt: 23 Syys 2007 19:33

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja Foorrtti »

Joo kardaanin keskilaakeri sieltä oli mennyt, aivan tahmea, ei isommin pyöri käsin pyöritellessä ja sen vähäisenkin hirviällä rahinalla. Pitää ne ristikotkin vielä tarkistaa, vaihdoin koko kardaanin toisesta vehkeestä nyt väliaikasesti. Saattaa olla pyöränlaakereissakin ongelmaa, kun mutkassa tuntuu takaa jurisevan, välystä ei kyllä sieltä juuri löytynyt, tosissaan kun väänteli niin taisi takakelkan puslat periksi antaa. Pikkasen tärrää vieläkin mutta pahin on nyt pois.
Tessu
Viestit: 1750
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: Sierra tärrää

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Hieno homma et löyty vika mistä pitikin
Vastaa Viestiin