Ford Sierra -89 takajarrut ei toimi ?

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
Perabz
Viestit: 51
Liittynyt: 14 Loka 2012 22:56

Re: Ford Sierra -89 takajarrut ei toimi ?

Viesti Kirjoittaja Perabz »

JyriN kirjoitti:Tuo perabzin mötikkä on jarrupäineen säädin takajarruille joka aktivoituu jarrutuksen yhteydessä (tälle on varmaan joku hieno nimikin). Tarkoitus on estää takapyörien lukkiutuminen ennen etupyöriä rajummassa jarrutuksessa ja täten säilyttää auton asento sen siirtyessä tangentin suuntaan. :lol:
Kuuluuko tuosta irrota putkien molemmista päistä? Pitää varmaan irroittaa tuolta autosta se ja kokeilla, oli ainakin niin pyöristynyt kanta jos siellä sellainen on edes? Saako valmiina tuota ensimmäistä pätkää siihen vai pitääkö jossain käydä teettämässä, kun ei omia vehkeitä ole.
Avatar
JyriN
Viestit: 745
Liittynyt: 06 Heinä 2007 22:03
Viesti:

Re: Ford Sierra -89 takajarrut ei toimi ?

Viesti Kirjoittaja JyriN »

Perabz kirjoitti: Kuuluuko tuosta irrota putkien molemmista päistä? Pitää varmaan irroittaa tuolta autosta se ja kokeilla, oli ainakin niin pyöristynyt kanta jos siellä sellainen on edes? Saako valmiina tuota ensimmäistä pätkää siihen vai pitääkö jossain käydä teettämässä, kun ei omia vehkeitä ole.
Joo, kyllä siinä pitäisi olla ihan tavallinen jarruputken kartioliitos molemmissa päissä. Minulla on pikkuisen erinäköinen tuo osa, kun on vanhempi auto, mutta toiminta on sama - samoin liitokset vastaavat. Semmoisen detaljin huomasin, että Motonetista haetussa takajarruputkessa on tuo uuden mallinen kartioliitin, eikä se sovi vanhempaan (uusi on pienempi).

Nuo jarruosat voivat olla pirullisen jumissa. Ainakin sillä puolella mistä sulla tuo neste vuotaa muutenkin, ei kannata jarruputkea säästellä. Laita putki poikki ja käytä tasan oikean kokoista lenkkiä liitoksen avaamiseen. Tietysti, jos saat koko osan pöydälle, niin sitä helpompi ne kartiomutterit on avata.

Olen ymmärtänyt, että kaikki nuo putket saa vielä tarvikeliikkeistä. Motonetillä on oma kone, millä putket tehdään tarvittaessa pitkästä tavarasta. (Tämä selvisi sen oman putken liittimen vaihdon yhteydessä).
Sierra XR4i kesäauto http://fordxr4i.blogspot.com/
Perabz
Viestit: 51
Liittynyt: 14 Loka 2012 22:56

Re: Ford Sierra -89 takajarrut ei toimi ?

Viesti Kirjoittaja Perabz »

Nytpäs tuli selventävä vastaus, kiitos paljon. Nyt onkin lunta tullut reilusti parikymmentä senttiä parkkipaikka asennuksia varten. :lol:
Tessu
Viestit: 1743
Liittynyt: 26 Loka 2009 01:15

Re: Ford Sierra -89 takajarrut ei toimi ?

Viesti Kirjoittaja Tessu »

Niimpä eli vika ei ollukkaa siellä sähkösessä pumpussa? aivan joku jo siitä huolestui kun en sitä tienny,anteeksi tuosta
Vastaa Viestiin