Mondeo MKIII ilmastoinnin kompura(ko) menossa?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Omppu
Viestit: 322
Liittynyt: 07 Maalis 2005 08:01

Mondeo MKIII ilmastoinnin kompura(ko) menossa?

Viesti Kirjoittaja Omppu »

Tänään huomattu ajosta talliin pysäytettäessä ja koneen käydessä kun vaimo avasi repsikan oven kuului moottoritilasta selkeästi erottuva mekaaninen "rolina" tai kalkatus miten tuota nyt parhaiten kuvaisi. Kun ilmastoinnin ottaa pois päältä ääni katoaa. Kompura/magneettikytkin menossa vai voisiko apulaitehihnan kiristin antaa äänen kun kompura pyörii ja kuorma lisääntyy? Siltä suunnalta on pakkasella kuulunut välillä ääni jota olen epäillyt apulaitekiristimestä johtuvaksi mutta selkeää syytä ei ole löytynyt ja auto muutoin toiminut niin olen antanut tuon olla. Kokemuksia vastaavasta? Ilmastointi huollettu alle 2v sitten ja toimii, auto 2,0TDDI ajettu 299tkm.
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Mondeo MKIII ilmastoinnin kompura(ko) menossa?

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

Ensisijaisesti viittaa tietty just tohon ilmastoinnin kompuraan, mutta ei oo mahdotonkaan, että väsynyt kiristin vois ton myös aiheuttaa ja samalla logiikalla myös joku toinen apulaite. Pelti auki ja ja esim. pitkällä meisselillä voi kuulostella ilmastointi päällä kompuraa, joka on tietty aika ikävässä paikassa. Muistan myös ainakin Sandenin kompuroissa tollasen rohinan lähteneen kun säädettiin hihnapyörän ja magneettikytkimen välys. Mutta myös kilometrejä on sen verran, että rupeaa olemaan apulaitteet ehtoopuolella.

Ilmastoinnin huoltohan ei varsinaisesti itseä kompressoria huolla ollenkaan. Huollossa vain tyhjennetään systeemi, alipaineistetaan ja koeponnistetaan vuotojen löytämiseksi, täytetään kaasulla ja lyödään öljyt ja väriaine sisään. Etenkin öljyä tuntuu häviävän yllättävänkin paljon ajan saatossa ja kyllähän se ihan hyvää tekee, että kompurassakin on oikea määrä öljyä, mutta kyllä sen laakerit ennenpitkään loppuun kuluu. Kompuran vaihto itsessään on suhteellisen helppo homma, vaatii vaan järjestelmän tyhjennyksen ennen aloitusta ja jos pitkään on homma selällään niin uuden kuivaimen.
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
Omppu
Viestit: 322
Liittynyt: 07 Maalis 2005 08:01

Re: Mondeo MKIII ilmastoinnin kompura(ko) menossa?

Viesti Kirjoittaja Omppu »

Väliaikatietoa. Ruiskautin magneettikytkimeen reilusti WD-40 sisään ja käyntiin -> ääni hävisi lähes kokonaan :D seurataan miten toimii jatkossa.
Omppu
Viestit: 322
Liittynyt: 07 Maalis 2005 08:01

Re: Mondeo MKIII ilmastoinnin kompura(ko) menossa?

Viesti Kirjoittaja Omppu »

Tänään leipoi sitten kompura kiinni ajossa (rupesi savu nousemaan hihnasta) eli uutta kompuraa etsimään. Onneksi tuolla pystyy ilman ilmastointia ajamaan, magneettikytkin irroittaa kun ottaa napista toiminnon pois päältä.

Hintoja katselleena taitaa suomalainen varaosaliike jäädä käyttämättä uutta kompressoria hankittaessa. Esim. täältä postikuluineen 180€:
http://www.ebay.de/itm/Klima-Kompressor ... 4ac29cfcfc
Vastaa Viestiin