Mk4 mondeon kokemuksia tänne !

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
Diamond_TR
Viestit: 16
Liittynyt: 18 Maalis 2013 18:48

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Diamond_TR »

Iskarit ja jousen yläpäät vaihdettu. Kyyti erittäin tukevaa ja nyökkiminen poistui :D Myös klonksahdus korotettua suojatietä ylittäessä poistui kokonaan. Suosittelen kaikille lämpimästi iskarien uusintaa, jos kloksahtelee tai alusta tuntuu liian pehmeältä.
Ford Mondeo mk4 2.0 tdci titanium wagon (Errare humanum est)
MJR18
Viestit: 149
Liittynyt: 15 Elo 2011 22:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MJR18 »

Diamond_TR kirjoitti:Iskarit ja jousen yläpäät vaihdettu. Kyyti erittäin tukevaa ja nyökkiminen poistui :D Myös klonksahdus korotettua suojatietä ylittäessä poistui kokonaan. Suosittelen kaikille lämpimästi iskarien uusintaa, jos kloksahtelee tai alusta tuntuu liian pehmeältä.
Eikös sen katsastus-setä kerro kun iskarit on vaihtokunnossa?

Kuinkahan mulla tuos tuli joku resonanssiääni tai ainakin oletan/toivon että on resonanssi ku ei tuu muuten ku noin 2000rpm kohdilla alle 1900 ei tuu enää ja yli 2200 ei tuu enää. Onko kellään kokemuksia? Autona siis -08 2.0 tdci autom.
Tunturipöllö
Viestit: 98
Liittynyt: 27 Helmi 2012 13:35
Paikkakunta: Kangasala

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Tunturipöllö »

MJR18 kirjoitti: Eikös sen katsastus-setä kerro kun iskarit on vaihtokunnossa?
Periaatteessa joo, katsastus kertoo, mutta käytännössä vain ihan ääritilanteissa. Iskaritesti on käytännössä melko turha keksintö, siitä ei selviä kuin täysin finaalissa olevat iskarit, eikä aina nekään. En tiedä yhtään autoa, mikä olisi katsastuksen iskaritestin takia reputettu. Jos taas selvästi vuotaa niin silloin saattaa hylky tullakin.

Esimerkiksi tuosta meidän Mondeosta katsuri mainitsi viime vuonna että on iskarivoimat takapäässä aika erilaiset, mutta ihan vielä hyvät. Todellisuudessa toinen Nivomat oli käsin kokoonpainettavissa, eli ihan loppu. Samoin mun käyttis mersu on aina saanut ihan ok arvot iskaritestissä, mutta kun sinne pari viikkoa siten vaihdoin pumput niin eipä niissä entisissä enää juuri vastusta ollut, taisi olla orkkikset vm 91 :mrgreen: .

Eli jos epäilyttää niin vaihtoon vaan, harvoin laatuosilla tehtyä iskariremonttia tarvitsee katua, niin paljon ne ajettavuutta parantavat.
Late

-88 Thunderbird Turbo Coupe
-84 Mustang SVO
-07 Mondeo Limited 125 STW
-01 Mondeo Trend 1,8 Sedan
MJR18
Viestit: 149
Liittynyt: 15 Elo 2011 22:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MJR18 »

Onko kellään kokemuksia 200hv tai 240hv automaatti mondeosta? onko kulutus minkämoinen ja onko muuten millanen peli ajella? kulutuksenhan ne lupaa 7.7l sadalle mutta en tahdo uskoa että tollanen laiva tuollasella koneella alle 8-9L menee...
riikomi
Viestit: 1002
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Onko muilla jo mennyt hajalle pitkittäisen takatukivarren heloja ?

Omassa Montussa alkoi töyssyissä kuulua hetekamaista hankausääntä ja välillä kunnon kolahduksia. TalkFordin sivuilla vaiva on tuttu, ja itsekin totesin helan osittain irronneen ulkokehältään. Tilasin e-bayn kautta Latviasta Lemförderin uudet osat (80 €) ja asennusaika olisi parin viikon päästä. Asennushinta riippuu siitä, saako helan vaihdettua tukivarren ollessa auton alla vai pitääkö ottaa irti (100-150 €/puoli). Englannissa valveutuneimmat harrastajat ovat onnistuneet vaihtamaan helan irrottamatta vartta autosta. Merkkiliikehän vaihtaa koko varren - hintaa en uskalla edes kysyä (Briteissä yli 300 £)...

Samalla havaitsin ruostesuojamassan hävinneen takapyörän edestä ja pintaruosteen kukkivan. Mondeon alustamassa on kyllä aika vitsi..

Nyt on sitten helat vaihdettu - työ maksoi 300 €. Ongelma vaikuttaisi aiheutuvan helan ulkokehän ruostumisesta, mikä saa aikaan sen että ruoste tunkeutuu myös helan kumiosan ja kehän väliin korkaten liitospinnan irti. Vaikka vasemmalta puolelta ei kuulunut ääniä eikä renkaan kulumisessa ollut mitään erikoista, niin vas. puolella hela oli täysin irti ulkokehästään.
Nikodemus

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Nikodemus »

Tuli tunne, että perheen kasvaessa pitäisi vaihtaa vähän suurempaan autoon ja 4-5 vuotta vanhat reilut 100k ajetut farmarimondeot vaikuttaisivat budjetin puolesta olevan sopivassa haarukassa. Selailin suunnilleen koko ketjun läpi ja sainkin vähän kuvaa siitä, minkälaisia pulmia muilla on ollut.

Nettiautoa katsellessa jäi hämäämään, että noin 80-90% tuon ikäisistä vaihdokeista (mukaan lukien enemmänkin ajetut) on dieseleitä. Osaako kukaan arvailla siihen syytä? Onko niitä vaan myyty aikanaan niin paljon enemmän vai mistä tuo ero kumpuaa? Jäi myös vaikutelma, että aika monet palstalaiset olivat vuosien saatossa kirjoitelleet erilaisista talviongelmista juuri noiden dieseleiden kanssa. Sellaisista olisi suhteellisen rasittavaa alkaa vääntää ensi talvena autoliikkeen kanssa.
anon
Viestit: 677
Liittynyt: 21 Marras 2006 22:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja anon »

Olisko dieselien runsaus jälkimaininkeja ajalta jolloin kuviteltiin , että dieselillä ajaminen on edullista.
Mondeo -09 2.5T
:ford:
MJR18
Viestit: 149
Liittynyt: 15 Elo 2011 22:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MJR18 »

anon kirjoitti:Olisko dieselien runsaus jälkimaininkeja ajalta jolloin kuviteltiin , että dieselillä ajaminen on edullista.
Jos Bensa mondeo kuluttaa 8L/100km ja diesel 7L/100km niin hinta ero 100km kohden on 3e eli 10000km kohden 300e ja jos ajaa 30000vuodes niin hinta ero on 900e ja diesel vero on noin 600. Eli tulee diesel edelleen halvemmaksi mutta ero ei vaan ole niin suuri enää. Jos ajaa vähemmän nii bensa on halvempi. Tosin itsellä ei kokemusta paljonko bensa oikeasti syö oletan että syö 8,5-9,5L/100km. Antakaa bensa mondeon kuskit kokemuksia paljonko se syö?? Ja millä koneella vaihteistolla. Mun 2.0tdci autom syö 7-7,3L sadalle.
anon
Viestit: 677
Liittynyt: 21 Marras 2006 22:33
Paikkakunta: Helsinki

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja anon »

Onko toi kulutus maantie vai kaupunki ajoa.Mulla menee n.9.5l kaupungissa maantie kulutus n.6.5l.
Mondeo -09 2.5T
:ford:
Avatar
jamo
Viestit: 74
Liittynyt: 04 Syys 2005 00:10
Paikkakunta: turun tienoo

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja jamo »

Oletteko katsoneet kulutuksen ajotietokoneesta vai laskeneet sen tankkauksien mukaan?
Mulla on menossa kolmas tätä niin sanottua uutta koria ja kilometrejä takana niillä n. 550tkm. Jokaisessa olen huomannut että ajotietokone näyttä n. litran pienenmpää kulutusta mitä todellisuudessa on.
Eli jos ajotietokone näyttää esim. 7,5L/100km totuus laskennallisesti on n. 8,5l/100km. Mun autot ovat olleet ja on 2.0tdci automaatteja, bensamoottoreista ei kokemuksia.
Tämän mukaan ei kannata antaa mitään arvoa ajotietokoneen näyttämälle, se vetää kotiinpäin aivan liian paljon...
Kultukset kannattaa mitata laskemalla niin pääsee totuuteen. jos menee esim. litra satasella enemmän tai vähemmän niin sitä ei pysty tankkausväleistä huomaamaan jos ei ole todella tarkka, itse en ole pystynyt?
MJR18
Viestit: 149
Liittynyt: 15 Elo 2011 22:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MJR18 »

anon kirjoitti:Onko toi kulutus maantie vai kaupunki ajoa.Mulla menee n.9.5l kaupungissa maantie kulutus n.6.5l.
Tuo kulutus on kyl ihan täyttä seka ajoa. Huomaa kyl tankilla jos on tullu ajeltua keskustas enemmän silloin kulutus 7,5-7,7. Ja tosiaan ihan laskimella laskettuja lukemia eikä ajotietokoneen lukemia.
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

Sori, alussa paljon off-topiccia..

Tervehdys kaikille. Lyhyt esittely: Ford-kokemusta uusista Focus STW -99 ja Mondeo -01. Sitten kypsyttyäni paikalliseen merkkihuoltoon, ja oli siinä maahantuojakin vahvasti osoittamassa että asiakas ei kiinnosta sen jälkeen kun rahat on jo tilillä, tuli muita autoja pari väliin. Täälläkin on tullut heiluttua kun nyt rekisteröityessä ei hyväksynyt meiliäni sen ollessa jo varattuna, mutta kun en muista tunnusta vuosien tauon jälkeen en voinut tilata salasanan resetointiakaan. :(

Käytännössä vuoden verran olen katsellut auton vaihtoa isompaan, edellinen oli 09/08 Golf Variant Luxline 1.9TDI, joka palveli kuin unelma ja maahantuojan/jälleenmyyjän kanssa ei ollut mitään tuskaa koskaan. Valitettavasti vaan Passat on kovin vähän isompi kuin Golf Variant, ja niinpä piti katsella muista vaihtoehtoja. Ensisijaisesti hain 2008 tai uudempaa V70:iä, ja must-optiot oli tutka+webasto+automaatti. Mun kilometreillä ei diesel kannattane, mutta bensojen valikoima on huono, ja tykkään ajaa dieselin muhkealla väännöllä, halauan että koneesta löytyy paukkua jo 2000 rpm:stä eikä vasta 4000:sta. Lopulta totesin että mun hintaluokan Volvot on pirusti ajettuja, ja yleensä vaihtohyvitys oli poskettoman surkea, paitsi yhden kerran, mutta liike ryssi sen, pitkä juttu...

Lopulta totesin että V70 näyttää toivottomalta projektilta, ja vaihtoehdoiksi otin listalle Chevrolet Captivan sekä Mondeon. Monen mutkan jälkeen mulle päätyi maanantaina 2011 Mondeo STW 2.0TDCI Trend Powershift + City pack + radion BT-hf tsydeemi + webaston ajastus sekä kake + lohkolämmitin + kiinteä akkulaturi lohkiksen kanssa.. Kilsoa takana 97 tuhatta. Autoon tuli 12kk/20tkm vaihtoautotakuu, ja paikallisen merkkihuollon kanssa jutellessa selvisi että siinä oli myös lisätakuu 3v/100tkm. Se olikin tarpeen.

Muutaman päivän kokemuksella on nyt havaittu:
- Peileissä olevat sivuvilkut sisältävät kumpikin melkoisesti vettä, vaikka vaikuttavat päällisin puolin ehjiltä. Minun logiikkani mukaan takuujuttu.
- takaovien takareunassa oli melkoisesti kiven-/hiekaniskemää, jopa niin että auringon valossa ne näyttävät eri värisiltä (helmiäisväri). Laitoin kivniskusuojatarraa lisävahinkoja estämään, syksyllä ajellaan hiekkateitä hirvijahtiin..
- Kuskin penkin selkänojasta on jousi poikki, ja terävä pää törröttää 2-3cm pitkällä verhoilusta läpi niin että siihen raapii takapenkillä jalkojaan pahimmillaan. minun järkeni mukaan tuo on päivänselvä takuujuttu, mutta huoltoa varatessa merkkiliikkeestä, kuulosti siltä että asiasta voi joutua tappelemaan.
- autoliikkeessä tavaratilaan oli laitettu talvirenkaat niin että ne olivat rikkoneet tavaratilan näkösuojan vedettävän pään päädyissä olevista urissa kulkevista muovitapeista toisen. Onneksi ne sai erikseen tilattua varaosatiskiltä. 14 eur/pari, ei nyt mitenkään halpoja, ei poskettoman kalliitakaan, mutta pääasia että ne sai eikä ainoa vaihtoehto ole uusi näkösuoja.
- jos auton sammuttaa ja laittaa radion päälle, se sammuu itsestään parissa minuutissa ja mittaristoon tulee Low Voltage varoitus. Liikkeestä ajettiin yli 200km kotiin, ja muutenkin nyt on ajeltu uutuuden innolla ahkeraan, silti ongelma on pysynyt. Laitoin auton varmuuden vuoksi CTEKin älylaturin päähän, se on ladannut nyt noin 6h, ja ilmoittaa edelleen vajaata akkua. Ex-autoni oli monta vuotta vanhempi, eikä sen akussa ollut minkään valtakunnan hyytymisen merkkejä. Luultavasti tuon syyn takia ei webastokaan suostu starttaamaan.
- Huoltoon tilasin aikaa Automaan nettisivujen kautta, kun ei pariin-kolmeen päivään tullut mitään vastausta, piti soittaa perään, neljännellä kerralla vastattiin.
- ehkä vakionopeussäätimen käyttöliittymän ja -logiiikan olisi voinut saada hankalammaksikin oikein yrittämällä. VAGgilaisen, tai renaultin logiikka tuntui paljon intuitiivisemmalta
- ajotieturin kulutustusnäyttö näyttäisi viritetyn melko optimistiseksi

+ koko, se on ISO, toisaalta parkkeeraaminen kaupungissa on huomattavasti hankalampaa kuin edeltäjällä. Tutkat kummassakin päissä ei ole todellakaan turhake tuossa, jos kaupungissa ajellaan ja parkkeerataan
+ automaatti (toisaalta se kyllä joskus harvoin arpoo ja miettii mitä pitäisi tehdä, mutta positiivinen elämys joka tapauksessa)
+/- ajettavuus maantiellä, kulkee kuin juna, toisaalta kolikon toisena puolena tuntuu myös kankealta
+ 2.0 TDCI on ihan asiapeli, käy nätisti, erittäin sivistyneen oloinen (etenkin kun vertaa 1.9TDI:hin), teho ihan asiallisesti, ei tykki, muttei mopokaan
+ varustelu asiallinen, vaikka ei optioita juuri ole rastiteltu
+ yleinen laatuvaikutelma selvästi parempi kun edellisessä Mondeossani, se -01 MkIII STW

Nyt pitäisi vielä keksi ennen 100tkm vastaan tuloa kaikki muutkin takuujutut pois jaloista ettei niitä tarvitse sitten 101tkm mittarissa kirota. Samoin koukku pitää hommata ja asennuttaa, luultavimmin tilaan taas Saksasta jonkun siistin irrotettavan mallikohtaisella johtosarjalla ja asennutan täällä jossain.
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

Lisää kokemuksia, ei niinkään itse autosta, vaan siitä mikä siihen liittyy...
Viime viikolla siis varasin ajan huoltoon, huoltoa varatessa sanoi työnjohtaja että takuuasiat sujuisivat helpommin kun kävisin etukäteen näyttämässä takuuvikakohteet, ne kuvattaisiin ja laitettaisiin maahantuojalle hyväksyttäväksi, jolloin voitaisiin tilata osat jo valmiiksi. Perjantai-iltapäivänä ei enää käynyt takuuvastaavan ollessa poissa, joten maanantaiaamuun.. Olin tilannut osia, niin se hoituisi samalla kertaa osien haun kanssa ja ei tarvitsisi juosta koko ajan edestakaisin, on parempaakin tekemistä.

Paikalle päästyä ostin tilatut osat ja menin takuuvastaavan luo. Hänen mukaansa mitään ei voi tehdä, vaan auto pitää laittaa testeriin kiinni huollossa. Pakko oli hiukan avautua siitä miten testeri havaitsee kuskin penkin selkänojassa verhoilujen läpi törröttävän jousen tai vuotavat peilien sivuvilkut. "No kun säännöt ovat tälläiset, Ford vaatii..". Tarkoittaa siis käytännössä sitä että minä juoksen ainakin kolmeen kertaan tuolla edestakaisin, ja odottelen x tuntia, tai vuokraan sijaisauton.

Taas kotiin päästyä osoittautuivat tilatut tavaratilan näkösuojan pidikkeet vääriksi, eivät mahtuneet niille varattuihin uriin. Varaosien puhelimeen ei vastata noin 10 yrityksen perusteella, ja se kääntyy lopulta vaihteeseen jossa "on ruuhkaa ja ottakaa yhteyttä automyyntiin tai huollon ajanvaraukseen sähköpostilla". Mutta kun en kaipaa automyyntiä tai huollon ajanvarausta vaan varaosamyyntiä... Noin 20 min yrityksen jälkeen keskukseen soittoyritys kääntyi suoraan jollekin automyyjälle, joka kiikutti puhelimensa varaosatiskille, jonne kirjattiin soittopyyntö koska tiskillä ilmeisesti oli jonoa. Lopulta soittivat ja rupeavat nyt selvittämään asiaa Ruotsista, kun kaikki nyt löydetyt varaosanumerot tavaratilan peitteen pidikkeille eivät ole tilattavissa. Ja saamani, niille varattuun uraan mahtumattomat, ovat tosiaan ihan eri varaosanumerolla..

Mulla alkaa jo olemaan ikävä volkkariani...
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
mek
Viestit: 29
Liittynyt: 11 Heinä 2007 14:42

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja mek »

Alfons kirjoitti:Mulla alkaa jo olemaan ikävä volkkariani...
Tarkoitatko, että Volkkarin takuukorjaukset hoituivat sutjakammin :?: Vahvasti epäilen, omat 10v. kokemukset (Käyttöauto Sjk ja Rauma, VW- ja Audi Center Espoo, ovat kyllä ihan muuta. Ei koskaan enää VV-auton asiakkaaksi...

Webasto/Eberi on akulle kova kuorma kaupunkipainotteisessa ajossa. Ei ole mikään ihme, vaikka akku hyytyy 100 tkm matkalla. Kaksi edellistä autoa (uutena hankittu -06 Saab 9-3 TiDS ja käytettynä hankittu -07 Mondeo 2.0 TdCI oli varustettu Ebereilllä, molempiin jouduin uusimaan akun n. 140 tkm kohdalla, vaikka ajo oli matka-ajoa). Toisaalta, Eberissä itsessäänkin voi olla vikaa. Noiden kahden auton kokemuksen perusteella Eberi pelaa pari ekaa talvea hyvin, mutta kolmantena alkavat ongelmat... ja niistä ei halvalla selviä. Pääosin sen takia tuo diesel-Mondeo vaihtui viime talvena bensamalliin.

-11 -mallin 1.6 Ecoboostilla on nyt tullut ajeltua puoli vuotta, 10 tkm. Tyytyväinen olen, ainakin toistaiseksi. Ajotietokone valehtelee kulutusta selvästi pienemmäksi minullakin, 10 tkm kuiteista laskettu keskikulutus (talvi- ja kesäajoa, kaupunki- ja matka-ajoa, josta kuomullisen peräkärryn kanssa n. 1000 km) on 6,55 litraa /100km, ajotietokone näyttää 6,2, eli valehtelee noin 4 desiä todellista pienemmäksi. Vaihteluväli 5,8 - 7,2. (Jos volkkareista ja sukulaisista jotain hyvää hakee, niin niiden ajotietokone ei juurikaan valehtele kulutusta.)

Tuolla aikaisemmin kyselin, että voiko automaattisesti kylmäkäynnistyksessä käynnistyvät taka- ja tuulilasinlämmittimet kytkeä pois. SAH-Oulu ja Wetteri Oulu ovat nyt molemmat yrittäneet, ei onnistu. Eli 11-mallissa se ei ainakaan onnistu. Jos jollakin on maahantuojaan/tehtaalle suhteita, niin tästä voisi laittaa palautetta. Ovat aivan turhaa sähkön (ja polttoaineen) tuhlausta.
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

mek kirjoitti:
Tarkoitatko, että Volkkarin takuukorjaukset hoituivat sutjakammin :?: Vahvasti epäilen, omat 10v. kokemukset (Käyttöauto Sjk ja Rauma, VW- ja Audi Center Espoo, ovat kyllä ihan muuta. Ei koskaan enää VV-auton asiakkaaksi...

-11 -mallin 1.6 Ecoboostilla on nyt tullut ajeltua puoli vuotta, 10 tkm. Tyytyväinen olen, ainakin toistaiseksi. Ajotietokone valehtelee kulutusta selvästi pienemmäksi minullakin, 10 tkm kuiteista laskettu keskikulutus (talvi- ja kesäajoa, kaupunki- ja matka-ajoa, josta kuomullisen peräkärryn kanssa n. 1000 km) on 6,55 litraa /100km, ajotietokone näyttää 6,2, eli valehtelee noin 4 desiä todellista pienemmäksi. Vaihteluväli 5,8 - 7,2. (Jos volkkareista ja sukulaisista jotain hyvää hakee, niin niiden ajotietokone ei juurikaan valehtele kulutusta.)
Ainakin omassa VW:ssani riitti kun kävi pajalla (Käyttöauto/Vaasa) näyttämässä vikaa. Siellä sai takuuvastaava heti peffansa irti penkistä, otti kuvat, lähetti maahantuojalle ja parin päivän päästä soitettiin "Osat on tilattu, koska sulle sopisi huolto?". Eli hommaan meni 5-10min + huolto. Nyt menee 10min puhelu + käynti paikan päällä pyynnön mukaan näyttämässä, jossa kukaan ei jaksa peffaansa penkistä nostaa että kävisi katsomassa 1h + huolto (laitetaan testeriin kiinni että maahantuoja näkee rikki olevat vilkkulyhdyt ja kuskin penkin....:/ ) ehkä 2-3h +odotellaan josko korjaus hyväksyttäisiin+tilataan osat+huolto jossa oikeasti korjataankin jotain lopultakin, ehkä 2-3h. Pikaisesti arvioiden yksi kokonainen työpöivä yhteensä ihan turhaa asiakkaan juoksutusta ja kyykytystä, josta ihan helposti saisi leikattua vähintään puolet.

Upeat kulutuslukemat tuon kokoiselle autolla bensakoneelle. Toisaalta VAG kaunistelee ilmoitettuja kulutuslukemia todella reilusti, vaikka ajotieturi näyttääkin oikein. Toki siinä taas on verotuksellisesti paremmassa asemassa. Oma Golf Variant vei Vaasa-Hyvinkää-Vaasa reissulla, tankkauksen mukaan, vakionopeussäädin säädetty gps:n mukaan todellisiin rajoitusnopeuksiin (ei mittarinopeuteen, joka valehtelee noin 8%), täysin puhdasta maantieajoa siis 6,6l/100km, kun tehtaan ilmoituksen mukaan 1.9TDI:n olisi pitänyt viedä selvästi alle viisi. Samoin 1.4TSI 92kw Octavialla meni maantiellä yleensä 7-8 väliin kun sillä ajoin.
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
Diamond_TR
Viestit: 16
Liittynyt: 18 Maalis 2013 18:48

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Diamond_TR »

Jarrulevyt ja palat vaihdettu eteen. Hintaa osilla 113€ kaikkinensa, työt tein itse. Tärinä jarrutuksessa ja pienoinen tutina moottoritiellä häipyi jarruremontin yhteydessä kokonaan :P Nyt auto tuntuu, kuin uudelta jälleen. Kilometrejä tulee ripeään tahtiin, mutta ajettavuus edellen todella hyvä ja vakaa.
Ford Mondeo mk4 2.0 tdci titanium wagon (Errare humanum est)
mek
Viestit: 29
Liittynyt: 11 Heinä 2007 14:42

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja mek »

Alfons kirjoitti:Upeat kulutuslukemat tuon kokoiselle autolla bensakoneelle. Toisaalta VAG kaunistelee ilmoitettuja kulutuslukemia todella reilusti, vaikka ajotieturi näyttääkin oikein. Toki siinä taas on verotuksellisesti paremmassa asemassa. Oma Golf Variant vei Vaasa-Hyvinkää-Vaasa reissulla, tankkauksen mukaan, vakionopeussäädin säädetty gps:n mukaan todellisiin rajoitusnopeuksiin (ei mittarinopeuteen, joka valehtelee noin 8%), täysin puhdasta maantieajoa siis 6,6l/100km, kun tehtaan ilmoituksen mukaan 1.9TDI:n olisi pitänyt viedä selvästi alle viisi. Samoin 1.4TSI 92kw Octavialla meni maantiellä yleensä 7-8 väliin kun sillä ajoin.
Menee vähän off-topicin puolelle, mutta perheen toisena autona on Skoda Octavia 1,4 TSI 92 kW, manuaali, jolla vaimo ajelee nyt. Sillä ajettiin aikaisemmin kaikki ajot. Keskikulutus pyörii meidän ajossa kesällä 5,8 litran ja talvella kaupunkiajossa 6,5 litran tuntumassa. Kaikkiaan nykyisellään ehkä 6,2. Aikaisemmin, kun sillä ajettiin kaikki ajot ja ajo oli vähän maantiepainotteisempaa, jäi keskikulutus ympäri vuoden melko tarkkaan kuuteen litraan. Ajamme molemmat kevyellä kaasujalalla, mutta ei mitenkään erityisesti pihistellen.

Fordin 1,6 Ecoboost on huomattavasti miellyttävämpi ajaa käytännössä kuin tuo 1,4 TSI. Skoda sammua tupsahtaa lähdössä hyvin helposti.
MJR18
Viestit: 149
Liittynyt: 15 Elo 2011 22:41

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja MJR18 »

Diamond_TR kirjoitti:Jarrulevyt ja palat vaihdettu eteen. Hintaa osilla 113€ kaikkinensa, työt tein itse. Tärinä jarrutuksessa ja pienoinen tutina moottoritiellä häipyi jarruremontin yhteydessä kokonaan :P Nyt auto tuntuu, kuin uudelta jälleen. Kilometrejä tulee ripeään tahtiin, mutta ajettavuus edellen todella hyvä ja vakaa.
MIstä hait osat? Hain pelkät palat eteen (marmoritiski) olisko ollu 145e lähtöhintana paloilla? Kalliithan ne on mutta kun laittaa alkuperäiset niin tietää että taas on montakymmentätuhatta km kulutuspintaa.
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
Diamond_TR
Viestit: 16
Liittynyt: 18 Maalis 2013 18:48

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Diamond_TR »

Tarviketori Oulussa. Koivusen paketissa oli osat.
Ford Mondeo mk4 2.0 tdci titanium wagon (Errare humanum est)
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

Nyt sitten huollossakin on käyty. Sanottiin että korkeintaan kolme tuntia menee, joten päätin jäädä odottamaan. Lähes neljä meni.

Akku joka piti vaihtaa ei sitten vaihdettukaan kun ei asentajalle saakka ei mennyt tieto siitä että vaihtolupa oli. Vuotavat sivuvilkut ei kuulu Fordilla takuuseen, ainakaan tuohon kolmannen vuoden laajennus"takuuseen". Samoin kuskinpenkin selkänojasta katkennut ja verhoilun läpi törröttävä terävä jousi on normaalia parivuotiaassa autossa Fordilla, eikä siten kuulu takuuseen, tai ylipäätään kuluttajasuojan mukaiseen kohtuullisen eliniän olettamaan.
Ainoa mitä saatiin aikaan oli irronneen istuinlämmittimen liittimen takaisin kiinnittäminen ja turvavyövaroitusten takaisinohjelmointi. Siitä lupasivat lähettää laskun auton minulle myyneelle liikkeelle. Tätä takuuseen kuulumattomuuksiakaan ei jaksettu kertooa ennakkoon, vaan sitä varten piti tilata huolto ja odottaa, ihan turhaan tuhlattiin aikaa molemmilta osapuolilta... Luonnollisesti tässä vaiheessa oli käyrä aika korkealla. EDIT: Sanoivat myös ettei "webasto" toiminut hekutulpan irrallisen liittimen vuoksi. Viikko sitten kokeilin ja toimi, mutta kärysi kyllä aika lailla, joten kai liitin sitten pätki.

Onneksi soitto myyntiliikkeeseen sai verenpaineen laskemaan, "Meidän Pietarsaaren liike on lähin, varaa sieltä aika, niin laitetaan auto kuntoon". Ihmeellisintä asiassa on se että tuo kuljettajan istuimen selkänojan uuden verhoilun hinta paikallisessa oli 318,64€, kun naapurikaupungissa sama oli 147,XX€. Kaiken järjen mukaan hinnat pitäisi olla tasan samat merkkiliikkeissä, mutta ei näköjään ole.

Tätä odotin lähes neljä tuntia. Minusta tuntuu että minulla on jatkossa xxxxxxxxxn korkee kynnys astua jalallani paikalliseen merkkihuoltoon, vaan noin sadan kilsan säteellä on onneksi kolme muuta mistä valita.
Viimeksi muokannut Alfons, 29 Heinä 2013 18:10. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
riikomi
Viestit: 1002
Liittynyt: 22 Kesä 2005 12:39

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja riikomi »

Aikanaan kysyin 3. vuoden lisätakuun sisältöä, ja merkkiliikkeen mies totesi jotenkin että "moottori, voimansiirto ja isommat sähkölaitteet".
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

Aikanaan kysyin 3. vuoden lisätakuun sisältöä, ja merkkiliikkeen mies totesi jotenkin että "moottori, voimansiirto ja isommat sähkölaitteet".
Jotka tulisivat kuluttajasuojan kautta muutenkin.
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
Alfons
Viestit: 29
Liittynyt: 19 Heinä 2013 21:24
Paikkakunta: Pohojam'maa

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Alfons »

Nyt on tullut jo hiukan kokemusta, niin kasataan niitä perinteisellä +/--taulukolla:
+ Tilat
+ Moottori, käy todella nätisti, paukkua ja vääntöä sopivasti, erittäin sivistynyt, ei tehopiikkejä/turbopotkuja
+(/pieni-) Ajettavuus, todella vakaa kulkine. Tätä olisi hyvä vaikka Avensiksen omistajien kokeilla että oppisivat näkemään millainen auton ajettavuuden pitää oikeasti olla, eikä jatkuvasti suorallakin ohjattava. Toisaalta taas hiukan kankeahkon oloinen ja suunnanmutoksetkaan ei sitten tapahdu niin näppärästi, tai ole ketterä.
+(/pienehkö miinus) vaihteisto. Pääosin toimiin todella mallikkaasti, vain kutosen välitys saisi mielestäni olla pidempi. Mutta sitten ne huonot puolet:
CASE1: esim kun ajan rampista tuonne yhdelle tielle, missä ei ole kiihdytyskaistaa: lasken ramppia moottorijarrutuksella, kunnes saan lopulta sivulle/taakseni näkymän että onko joku tulossa vai ei. Ahaa, takaa tulee kuorma-auto sen verran kaukana että hyvin ehdin alta pois, siispä kaasua. Vaihteisto on ihan pihalla eikä tiedä mitä pitäisi tehdä, ei ainakaan jurnuttaa sillä suurella mikä on ollut jarrutuksessa päällä. Muutamassa sekunnissa alkaa kuskilla paniikki kasvaman, ja painetaan jalkaa lähemmäs kohti konehuonetta, lopulta heitetään pykäliä alaspäin ropppakaupalla, kone huutaa lähes rajoittajalla, ja huutaa ja huutaa, kunnes herätään laittamaan isompiakin silmään, ihan liian myöhään mielestäni..
CASE2: Ohitus. Kun lähden ohi varvaskaasulla, tiputtaa vaihteisto pykälän (Kierrokset ehkä 1500>1900) alas, ja auto lähtee mahtavan vääntönsä turvin kuin jänis makuulta ohi noin 2000rpm alkaen. Taas, jos kaasua painaa liikaa, mennään vaihteita alas ihan liikaa, sillä seurauksella että kone huutaa 4000rpm, auto kiihtyy kuin -74 MB 200D ja kuskia rupeaa peloittamaan että meiksei tämä kuljekaan mihinkään. Taas pitkät sekunnit kuluvat, ja lopulta tulee isompaa välitystä ja auto alkaa liikkumaankin.
Ihan kuin tuolla laatikossa olisi joku bensakoneen softa.
Pieni -: Hallintalaitteet/käyttölogiikka, miksi lasinpyyhinten viiksen pitää toimia toisin kuin kaikissa muissa, miksi vakkarin napit on siroteltu pitkin rattia, miksi se pitää joka startin jälkeen laittaa päälle erikseen...
- Stereoiden volumesäätö. Vitosella liian hiljainen kutosella huutaa, ja väliportaita ei ole. Vähän auttoi kun podotti sen nopeuskompensaation kolmosesta ykköseen, mutta ärsyttää edelleenkin. Samoin radio löytää puhelimen automaattisesti joskus, joskus ei, vika toki voi olla Lumiassakin.
- Vaimo valittaa että niskatukien verhoilukangas repii hiuksia. Pitää ostaa päälliset.
- Kaupungissa isouden miinuspuolet, 4,83m autoi n 5m paikkaan ei onnistu. Ja asiaa ei yhtään auta että ulkomuotoja on todella vaikea hahmottaa sisältä. Ilman tutkia olisi elo yhtä tuskaa.
--- Maahantuojan asenne. Kaksivuotiaasta autosta ei saa katkeilla istuimista jouset jne.

Siis hyvä auto, vaihteistosofta vaatisi vähän huomiota sen huippuun saattamiseksi. Kaiken kuitenkin pilaa ihan peestä oleva jälkihoito. Siitä hyvänä esimerkkinä on se ettei Ford Suomi hoida EU-alueelta jälkituotujen autojen huoltokutsuja tai valmistusvikoja, toisin kuin EU direktiivit vaativat. Asialla ei toki ole mulle merkitystä, mutta kuvaa hyvin talon mentaliteettia.
--
Mondeo 2.0 TDCI (140) Trend STW -11 + Powershift + City pack + BT puheohjauksella + Lisäläm. ajastin&kaukosäätö + .. Parkside
Exät: -86 Escort Mk IV 1.3 Cabrio , -99 Focus 1.6 STW, -01 Mondeo STW, Escort XR3i Cabrio -97
Timppasavosta
Viestit: 207
Liittynyt: 26 Huhti 2006 20:40
Paikkakunta: Ylä-Savo

Re: Uuden mondeon kokemuksia tänne !

Viesti Kirjoittaja Timppasavosta »

Vaihteeksi kuulumisia oman Mondeon kohdalta, mittarissa nyt 94½ tkm eli ostohetkestä on aikaa 9½ kk ja matkaa on taittunut sillä välin pyöreästi 38 tkm. Tähän mennessä tehdyt korjaukset / huomiot:

- oikeanpuoleinen takapyörännapa vaihdettiin kaksi viikkoa ostamisen jälkeen, mittarissa noin 58 tkm
- kaikki iskunvaimentimet uusiksi 73 tkm:n kohdalla
- vasemmanpuoleinen etupyörännapa vaihdettiin kahdesti, ensin 76 tkm:n ja toisen kerran 88 tkm:n kohdalla (väärillä menetelmillä tuli ensin itse asennettua ja särkyi siksi, toisen kerran asian hoiti autokorjaamo)...
- vasemmanpuoleinen takapyörännapa vaihdettiin eilen reilussa 94 tkm:ssa
- vasemmanpuoleinen vetoakseli samassa rytinässä, oli väljä -> ei kuitenkaan pitänyt ääntä, vaan ravisti
- oikeanpuoleinen etupyörännapa vaatisi vaihtamisen, ääntää ja hieman tuntuvaa välystä, samalla pitäisi vaihtaa vetoakselikin...

Muuten auto on toiminut hyvin, kulkee niin hyvin kuin vian ECO-malli voi kulkea mutta onneksi pihillä polttoaineella. Edelleen mahtava ajaa, verrotenkin kun iskareina on nyt nuo Bilsteinit! Ei keinu eikä pohjaa. Jotenkin vaan tuntuu, että laatu on tässä yksilössä kaikkein heikoin näistä uusikorisista Mondeo-yksilöistä mitä minulla on tähän mennessä ollut (4. tällä hetkellä).

Toisaalta mieleen on tullut työn vuoksi Kugan hankinta?! Kokemuksia, netistä ei oikein löydy mahdottoman paljon tavaraa puolesta tai vastaan.
Nyt kalustossa: Transit MK6 X3, yksi faceliftattuna MK7:ksi :ford:

Yli 40 diesel-Fordia ollut, ollut mm. 9XMondeo MK4 ja liki 30 MK6 / 7 Transitia

facebook.com/tikatechky
Vastaa Viestiin