Ford 1.8 TDCI moottorin hajoamiset

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
jokiset

Ford 1.8 TDCI moottorin hajoamiset

Viesti Kirjoittaja jokiset »

Nyt se sitten tapahtui minulle. Kahden kuukauden auton omistuksesta tuli sitten viimeinen Fod meidän perheessä.

Kone oli vaihdettu jo 33 tkm jälkeen takuuseen kaksi vuotta vanhana. Nyt sitten sekin moottori leikkasi kiinni huohotinputkien jäätymisen ja turbon hajoamisen seurauksena. Emäntä ehti ajaa autolla viisi kilometriä kodin pihalta. Pakkasta parikymmentä astetta. Edellisenä iltana vielä ei oireita.

No. Auto ostettu yksityiseltä, takuu loppu ja pari huoltoa tehty ei-merkkiliikkeessä. Vastaus maahantuojalta että ei korvata. Samoin kuluttaja-asiamies epäili valituksen läpimenoa.

Tätä aihetta on puitu jo muilla palstoilla, mutta nyt kiinnostaisikin saada oikeaa tietoa korjatuista moottoreista, niiden määristä ja tilanteista milloin on korvattu ja milloin ei. Jutuista voisi päätellä että niitä hajoaa useita vuodessa, mutta nyt siis haluaisin muutakin kuin kuulopuheita.

Esimerkiksi ryhmäkanne on mahdollista tehdä, jos tapauksia on useita.

Fordin oma kone ja heidän mielestään he eivät ole vastuussa taahtuneesta??
Avatar
JohnFinn
Viestit: 491
Liittynyt: 26 Marras 2011 01:22

Re: Ford 1.8 TDCI moottorin hajoamiset

Viesti Kirjoittaja JohnFinn »

Ford on korjannut huoltojen ja muiden huoltokorjaamoillaan teettyjen korjausten yhteydessä näitä huohottimia ( muutettu rakenne ). Mikäli autoa ei ole huollatettu ja korjautettu ( myös takuuajan ulkopuolella) Fordin organisaation pajoilla, niin vaikeata on saada Fordia muiden tekemisistä tai tekemättäjättämisistä vastuuseen. Myöskään joukkokanne ei onnistu.

Vastaavia juttuja on muittenkin merkkien kohdalla, mm VAG:lla.
Torque Vectoring Control
Avatar
svart
Viestit: 440
Liittynyt: 14 Syys 2006 20:41
Paikkakunta: Kontiolahti

Re: Ford 1.8 TDCI moottorin hajoamiset

Viesti Kirjoittaja svart »

Tuolla "uusi focus II" tai kuitenkin tätä kyseistä korimallia koskevassa topicissa on juttua tästä huohotin ongelmasta. Omassa vastaavassa kilahti 12tkm kohdalla kone.
Tuolla ns.takuu muutoskampanja korjauksella ei ollut mitään parantavaa vaikutusta pelkät eristefoamit vedettiin putkien pintaan.
Tuolta topicista kun haet ni löytynee jotain.
Ford #11
Vastaa Viestiin