Outo tuulilasin jäätyminen??

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
tapio a
Viestit: 27
Liittynyt: 29 Heinä 2012 19:34

Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja tapio a »

Eli sierrassa vm.1991 on kummallinen ja harmittava ominaisuus: tuulilasi alkaa jäätymään heti rapaamisen jälkeen vaikka auto olisi käynnissä. Tämä tapahtuu vain selkeällä, yli -10 C ilmalla.

Eli laitan auton käyntiin, menen rapaamaan lasit, istun auton kyytiin ja kappas lasiin alkaa kehittyä haalea jääkerros, joka haittaa hieman näkyvyyttä. Ja jää on ulkopuolella lasia. Tietenkin tuo lasi alkaa kilometrin jälkeen sulaa ja on kirkas 3 km jälkeen, mutta alkumatka on pers...tä. Lasi ei ole alkuperäinen ja siinä ei ole lämmitystä. Onko vika lasissa (pinnoite...?) vai pitääkö lasi käsitellä jollain aineella? Onko mahdollista että se johtuisi tuulilasinpesunesteestä, kun on ollut myös tälläinen ongelma: tuulilasiin oli jäänyt hieman jäätä ja ajattelin poistaa sen pissapojalla, no katoin että se suli, MUTTA kohta neste alkoi jäätyä lasilla, vaikka se on 50%!!! MITÄ VIT..A?? :evil: Niin voisiko tuo neste "kummitella lasilla"? :roll:
yritäedes
Viestit: 2175
Liittynyt: 02 Marras 2010 21:30

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja yritäedes »

Tuulilasi ja ilma auton sisällä on yön jäljiltä kylmempää kuin ulkoilma, jolloin ulkoilman kosteus tiivistyy lasin ulkopinnalle (varsinkin jos lähistöllä avovettä; meri, joki tms.). Puhallin tuulilasille (ilma liikkuu) kylmentää lasia entisestään, ennenkuin alkaa työntää lämmintä. Jos lasilla on vielä jotain töhnää, se sitoo kosteutta.
- puhdista lasi Sinolilla tms.
- odota vielä hetki, ennenkuin lähdet ajamaan.
- laita varmasti pakkasenkestävää tuulilasinpesunestettä ja kunnon pyyhkimensulat,
joilla saat tiivistyneen ja jäätyneen kosteuden pois lasilta tarvittaessa ajon aikana. Tarpeeksi
väkeväkin tuulilasinpesuneste jäätyy hetken kuluttua lasille, koska alkoholi haihtuu pois.
- asenna lohko- ja sisätilanlämmitin tai pidä autoa tallissa tai katoksen alla
Mondeo 2.0 TDCI Turnier 2009
Mondeo 2.0 TDCI HB 2003 -ex
Focus 1.6 Zetec-SE Wagon 1999 -ex
Sierra 2.0 OHC Sedan 1989 -ex
tapio a
Viestit: 27
Liittynyt: 29 Heinä 2012 19:34

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja tapio a »

Joo unohtu sanoa, että tuo tapahtuu koulupäivän aikana 8-15 ei muulloin. Aamulla auto on roikan nokassa. Lasin olen puhdistanut vasta. Pitää varmaan hommata parempaa lasinpesunestettä (Vaikka lasolia) nykyinen jotain motonet-litkua. Jännä ilmiö koska muilla ei näytä tapahtuvan samaa autoissaan, voiko johtua siitä että auto ei pidä lämpöä?, mutta kylläkai kaikki autot jähtyvät ulkolämpötilan tasolle 7:ssä tunnissa? Mitä jos sierra on kirottu :mrgreen:.
tursas
Viestit: 4015
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja tursas »

Mä pistin joskus laseihin ulkopuolelle sitä Turtle Waxin 5 Sateesta ainetta ja muistaakseni se veti sitä tuulilasia aamuisin huuruun talvella, arvelin.
Toimii hyvin kyllä sateella ja kesällä. Kuluu kyllä ajan myötä veke, voihan sitä koittaa pestä pois jollain tinnerillä tms. vahvalla aineella. Sisäpuolelta tietysti Sierra vetää huuruun sitten senkin edestä.
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon
V.Helminen
Viestit: 38
Liittynyt: 02 Elo 2011 12:41

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja V.Helminen »

Tapio a:lle:Miten olet pärjäillyt tän loppusyksyn /alkutalven pakkaset sen uuden vaidetun lämppärin kennon kanssa.?Pukkaako kuumaa /lämmintä?
tapio a
Viestit: 27
Liittynyt: 29 Heinä 2012 19:34

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja tapio a »

Välttävästi :roll: , kyllähän sieltä lämmintä ilmaa tulee, mutta saa ajaa melko kauan ja jos laittaa nyt -20 asteen pakkasella puhaltimen kolmoselle niin moottorin lämmöt tippuvat ja ilma haalenee hieman. Lämpimäksi autoa ei voi sanoa tällä kelillä, ihmettelen että mihin ne puheet sierran lämpimyydestä oikein perustuvat? Ainakin 15 km matkalla saa pitää lämmöt täysillä. Takasivulasitkin ovat jäässä vaikka puhallin olisi isolla (ei kauan jaksa huudattaa kolmosella...) Kyllähän tuolla pärjää, mutta hyväksi sitä ei voi kehua.

Kennohan on NISSENS:sin parempi 160e kuparikenno, termostaatti uusi Wahler 92 C (Ford termostaatti oli huonompi), uudet nesteet, ilmattu (ei ainakaan lorise), neste kiertää hyvin, lämmityslaitteensäätimet kunnossa, keula on peitetty kokonaan. En tiedä voiko tuota yrittää parantaa mitenkään enempää?? Onko sitten vesipumpun letkujen paikoilla väliä (ylempi tulee lämmityskennolle ja alempi paisuntasäiliölle) ja mitenpäin ne pitää olla kennolla (alempi tulo ja ylempi paluu?). Pitääkai se todeta että PASKA mikä PASKA :evil:
V.Helminen
Viestit: 38
Liittynyt: 02 Elo 2011 12:41

Re: Outo tuulilasin jäätyminen??

Viesti Kirjoittaja V.Helminen »

Ennen kun suuntaan varaosa kauppaan ostamaan uutta Nissens merkkistä lämmityslaitteen kennostoa,meinaan käyttää Sierran keväällä Forte käsittelyssä.Aine joka on kauppanimeltään Cooling System Flush , ohjeen mukaan käytettynä mm .palauttaa lämmityskennon tehon ja hajoittaa ja irroittaa kalkkeumat sekä ruosteen jäähdyttimien ja moottorin vesitilojen sisäpinnoista.
En ole nähnyt tätä Forten jäähdytysjärjestelmän puhdistus ainetta kuluttajille myytävän,joten jokin valtuutettu Forte korjaamo sen käsittelyn keväällä sitten tekee.
Näista Forte tuoteista on kuulunut vain hyviä juttuja. :)
Vastaa Viestiin