Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
Jukkem
Viestit: 19
Liittynyt: 28 Helmi 2010 13:32

Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Viesti Kirjoittaja Jukkem »

Alla olevan tarinan pääosassa on Ford Focus Trend X farkku vm 2006.

Ongelmat alkoi jo viime talvena, vähänkin enemmän pakkasta, niin kuskinpuolen etuoven salpa ei lukkiudu. Tämä johtaa siihen, että ovi ei yksinkertaisesti pysy kiinni. Auton lämmetessä ovi sitten pysyy kiinni. Aamulla kun lähet pihasta, niin muutaman kilsan saat ajella siten, että toisella kädellä pidät ovea kiinni.

Kesällä ei vastaavaa tietenkään ollut, mutta nyt kun pakkaset tulivat, niin ongelma tuli jälleen esiin. Kävin merkkihuollosta (Jouppi) kysäseen ja sain kuin sainkin loppujen lopuksi vastauksen, että siitä on lukkosylinteri mennyt. Uusi olis n.150e +työt. Osan pienet komponentit eivät kesät välttämättä pakkasta tai jotain sinnepäin.

Etsiskelin sitten netistä tuollaista lukkosylinteriä, mutta sillä nimellä löytyi vain niitä sylintereitä, johon avain laitetaan. Avainpesä siis. Aikani tongin myös englannin kielellä, niin löytyi termi "lock hatch", eli lukkosalpa. Ja onnistuin löytämään varaosa.netistä noita lukkosalpoja 40 euron hintaan. Siellä ovat nimellä "Lukkolaite/Oven Lukko".


Mutta, eihän ongelmat toki tähän loppuneet. Vaimo lähti puolivuotiaan tytön kanssa ajelulle, menomatka meni ovea pitäessä kiinni ja juuri ennen perille pääsyä ovi tietenkin alkaa toimimaan. Mutta paluumatkan jälkeen kotipihassa ei ovet enää avaudu sisältä ollenkaan. Mikään ovenkahva ei toimi ja ikkunatkin ovat jäässä, niin oli ressukka puoli tuntia istunut autossa, ennenkuin tulin pihaan ja päästin pois. Autosta ulos tullessaan totesi vain, että jos minulla oli se autokuume päällä, niin hän ei enää estele... :D

Saman tekee ovet nyt melkein jokakerta ja ollaankin opittu, että aina ennen liikkeelle lähtöä pitää tarkistaa, etttä ikkuna ei ole jäässä ja se aukeaa. Näin pääsemme varmasti autosta ulos.


Voiko nämä ongelmat johtua tuosta samaisesta kuskinpuolen oven lukkolaitteesta? Katsoin kaikki oviin ja lukkoihin liittyvät sulakkeet, siellä kaikki ookoo. Sisäpuolen ovenkahva tuskin on rikki, koska mikään ovi ei aukea.

Eroaako nuo lukkolaitteet keskenään, eli voinko laittaa takaoven lukkosalvan etuoveen vai onko joka ovelle oma varaosanumero? Löytyykö netistä jostain kuvallista ohjetta tuohon lukkosalvan vaihtoon?
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

No tuo, että ovi ei pysy kiinni niin on ainakin mulla loppunut aina siihen, kun oon sytkärillä lämmittänyt sitä "kieltä", mikä sen oven pitää kiinni ja sen jälkeen kunnolla öljyä perään, että toimii liukkaasti eikä enää jäädy. Jos ovi ei pysy kiinni, niin silloin tuo kieli on jäässä, ei liiku eikä "laukea" silloin kun oven vedät kiinni -> ovi ei pysy kiinni. Joka talvi samat ongelmat, mutta aina niistä on voitelulla selvitty!
Avatar
Eeska91
Moderaattori
Viestit: 657
Liittynyt: 05 Tammi 2011 02:09
Paikkakunta: Oulu
Viesti:

Re: Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Viesti Kirjoittaja Eeska91 »

Itellä kakkos korisessa mondeossa sama homma. Sytkärillä tai hiustenkuivaajalla kieli lämpimäksi ja sitte tosiaa runsas voitelu. Tästä runsaudesta on monta eri käsitettä. Ovi kerää jostain kosteutta joka sitte jäätyy pakkasella ja sen takia lukot ei toimi. Tämä korjaus maksaa periaatteessa 0e jos on wd-40 öljyä (tai mitä tahansa voiteluöljyä) kotona jo ennestään ja hiustenkuivain. Sytkäri ei oikein taho jakaa sitä lämpöä samalla tavalla ku fööni. Kokeileppa föönin kans niin alkaa toimimaan.
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Ja jos ei jaksa piuhoja vedellä pitkin pihaa, niin yksi kätevä lämmitys/sulatuskonsti on pistää muovipussiin kuumaa vettä ja sitten painaa lämmin pussukka kohmeloitunutta osaa/aluetta/paikkaa vasten, toimii ainakin jäätyneen lukon sulatuksessa mainiosti.
Jukkem
Viestit: 19
Liittynyt: 28 Helmi 2010 13:32

Re: Focus -06 ovet ja lukot reistailee

Viesti Kirjoittaja Jukkem »

Kiitos vastauksista!

Se lukossa oleva salpa kyllä toimii siinä etuovessa, mutta se ei vain lukkiudu. Kun kokeilen takaovesta sitä (esim. kynällä siihen hahloon, niin se salpa tarttuu mukaan ja sitten lukkiutuu.

Eli normioloissa se salpa jää siis siihen lukkiutumisasentoon, onko teillä muilla myös siis tämä sama ongelma kylmänä, että se liikkuu, mutta ei lukkiudu?

Olen kyllä öljynnyt tuota, mutta nyt kun mietin tarkemmin, niin olen aina laittanut öljyä silloin, kun se on jäässä eli ei toimi. Näin ollen voiko olla, että öljyn vaikuttamattomuus johtuu siitä... Itse öljy kyllä on aika stuffia tavaraa, jotain ammattikäyttöön tarkoitettua lukkoöljyä.

Äsken kun kävimme ajelemassa, niin parkkiin laitettua toinen etuovi toimi sisältä, mutta en saanut kuskinovea auki sisäpuolelta. Ikkuna siis auki ja ulkokahvasta vetämään. Auto ei kyllä enää siinä vaiheessa ollut kylmä ja ovi tosiaan pysyi nyt kiinni. Eli nämä ylläolevat viat siis eivät näytä olevan samoihin aikoihin, liekö siis ollenkaan tekemisissä toistensa kanssa.

Voiko tuo kahva olla yksinkertaisesti paskana, välillä toimien välillä taas ei...
Vastaa Viestiin