Focus jarruissa häikkää....

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
sja78
Viestit: 17
Liittynyt: 10 Tammi 2006 11:38
Paikkakunta: Isokyrö

Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja sja78 »

Vaihdoin (focus HB -99) eteen jarrulevyt koska olivat kierot ja loppu, ilmeni jarrupolkimen pumppaavanaliikkeenä ja mahdottomana tärinänä... OK uudet levyt ja palat...hyvin meni noin viikon ja tärinä alkoi taas mutta pikku hiljaa päivä päivältä pahentuen. No tulin tulokseen että mätänetin halpis osat olivat sontaa vaikka ns. alkuperäis vastaavat ostin. Hain sitten kunnon levyt ja palat kovaan hintaan kun ajattelin ettei tätä rumbaa jaksa ja vaihdon jälkeen oli ajettavuus yms. hyvä...kunnes taas noin viikon ajon jälkeen ravistus ja mahdoton ratin vispaus alkoi ensin pienenä ja pahentuen kokoajan.
Olen yrittänyt tarkistaa kaikki pinnat ettei likaa välissä ja että levyn keskittyminen on ok, samalla koitin tarkastaa tuenta puolta ja kaikki tuntuu olevan kunnossa näin kotikonstein... jos tuenta puolessa olisi vikaa niin eihän tärinän pitäisi kadota viikoksi levyjen ja palojen vaihdon vuoksi...
Osaako joku sanoa missä vikaa voi olla kun en itse keksi???
Avatar
ReiluReiska
Viestit: 530
Liittynyt: 15 Huhti 2010 08:35
Paikkakunta: HelsingStad :)
Viesti:

Re: Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja ReiluReiska »

Pieni mahdollisuus on, että jarrut laahaavat lievästi ja kuumentavat huomaamatta levyt, jota kautta voi mennä levyt sitten myös kieroksi. Kun on uudet PAKSUT levyt+palat, niin lämpölaajeneminen on voimakkaampaa ja lievän laahaamisen kierre on valmis. Palauttaako männät varmasti kunnolla?
taky
Viestit: 372
Liittynyt: 12 Heinä 2005 09:11
Paikkakunta: Orimattila

Re: Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja taky »

sja78 kirjoitti:OK uudet levyt ja palat...hyvin meni noin viikon ja tärinä alkoi taas mutta pikku hiljaa päivä päivältä pahentuen.

Eikö juuri ollut juttua vastaavasta Mondeosta...?
Volvo V90 D4 R-Design automaatti
Kuva
--
Ford Focus vm.-99 1,6 Zetec-S
kawasami
Viestit: 19
Liittynyt: 07 Helmi 2010 18:22

Re: Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja kawasami »

Selviskö tuo vika koskaan?
Avatar
mösjöö
Viestit: 939
Liittynyt: 31 Elo 2012 16:54
Paikkakunta: Turku

Re: Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja mösjöö »

http://fordclub.fi/foorumi/viewtopic.php?f=4&t=36406

Tuossa juttua mondeon samasta viasta. Ei varsinaisesti oo mitään syytä vielä löytynyt.
Ei ole sellaista mekaanista ongelmaa, jota raaka voima ja tietämättömyys ei ratkaisisi
kawasami
Viestit: 19
Liittynyt: 07 Helmi 2010 18:22

Re: Focus jarruissa häikkää....

Viesti Kirjoittaja kawasami »

Laitetaas tännekkin uusia kokemuksia focuksen tärinäongelmasta. Nyt on kaikki levyt irroitettu ja putsailtu paikat. Mittailin siis heitotkin eikä mainittavaa heittoa. Ehkä 0,05mm. Vähän vaihteli kun levythän ovat irrallaan ennenkuin rengas on paikallaan ja mitatessa parilla pyörän mutterilla ne kiristin pohjaan. Levyt ovat hieman väljät napaan ja klappia on puolisen milliä.

No oireet siis, että vaihtelevasti hieman rattiin täristää ja oikeastaan huomaa et koko auto täristää ja jarrut hidastaa nykivästi. Tänään ajelin taas motaria 130kmh ja tuntu tärinää selvästi ja jarruttaessa rampissa hetken tärräs jarrutuskin jo melko häiritsevästi. Olin sit muutaman tunnin parkissa ja takas tullessa motarilla meni taas melkein ilman mitään tärinää. No testasin siinä sitten kässäriä vetää motarivauhdissa ja epätasasesti otti jarrut ja tärinä rattiinkin tuli takaisin???

En keksi muuta kuin, että voisko ne levyt hakeutua jotenkin huonoon asentoon? Onko alkuperäiset levyt jämäkät keskiöön nähden jos sellaiset laittais? Mielessä kävi et veis autotohtorille auton tutkituttavaksi jos olis jossain väljää, mutta vaikuttaako mikään väljyys noinkaan? Tätä jo vuoden verran ihmetelty et nyt pannaan auto kyl kuntoon. Kuhan vaan tietäis mitä korjais.
Vastaa Viestiin