Ford Focus farkku lohkolämmitin

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
dire
Viestit: 3
Liittynyt: 15 Helmi 2012 15:06

Ford Focus farkku lohkolämmitin

Viesti Kirjoittaja dire »

Moro,

Astuin hiljattain Fordin ihmeelliseen maailmaan ostamalla Ford Focus 1.6 Ti-VCT Ghia Wagon vm. 2005 autoliikkeestä.

Myyjää en juuri tänään tavoita joten kyselenpä alkajaisiksi sitten täällä. Samalla tulee vähän tutuksi foorumi, täältä varmaan jatkossakin saa hieman apua ja vinkkiä jos on tarvetta? :)

Eli... kaikinpuolin tuli auto kateltua, että hyvä on ja hyvät varusteet. Sitten tässä pari päivää oston jälkeen ihmettelin, että missäs on lämmitysjohto ja mihin se keulalla oikein tökätään (lohkolämmitin siis). Pienen kummastelun jälkeen tuli todettua, että eihän tässä autossa taida koko lohkolämmitintä olla olenkaan. Sisälläkään vänkärin jaloissa ei ole sisätilanpistoketta joka viittaa ettei lohkolämmitintä edes ole. Ja tarkemmin myynti-ilmoitusta katsottua, eihän sielläkään moista mainita. Noh, eipä sillä, täällä Helsingissä taitaa pahimmat pakkaset olla jo ohi ja seuraavat sitten ensi talvena? :)

Tämä nyt tuli itelle täysin yllätyksenä, jotenkin ei Suomessa osaa noin perusjuttua katsoa autosta, kun olettaa, että kaikissa on. Vai olenko vain puusilmä? :) Näin pohjosesta kotoisin olevana, en varmaan ole edes nähnyt autoa jossa ei olisi lohkolämmitintä, ehkä näitä lohkolämmittömiä on sitten täällä Helsingissä?

Eli missä Ford Focusessa pitäisi lohkolämmitin sijaita moottoritilassa jos sellainen on olemassa edes? Ja missä keulassa pitäisi pistoke olla? (Saa antaa tarkat sijainnit, ei ole juuri mekaanikon verta minussa :))

Ja minkähän hintainen lohkolämmitin (+sisätilanpistoke) asennus jälkeenpäin oikein on?

Kiitoksia!

Edit: Pientä editointia liittyen apagenun kommenttiin (alla oleva kommentti) :)
Viimeksi muokannut dire, 15 Helmi 2012 17:46. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
papagenu
Viestit: 132
Liittynyt: 23 Loka 2011 01:49

Re: Ford Focus farkku lohko

Viesti Kirjoittaja papagenu »

Kyllähän siellä varmaan lohko on. :lol: Lohkolämmitin onkin sitten ihan eri asia. Eikös noissa uudemissa oo yleensä se pistoke siellä puskurin alareunassa ?
dire
Viestit: 3
Liittynyt: 15 Helmi 2012 15:06

Re: Ford Focus farkku lohko

Viesti Kirjoittaja dire »

papagenu kirjoitti:Kyllähän siellä varmaan lohko on. :lol: Lohkolämmitin onkin sitten ihan eri asia. Eikös noissa uudemissa oo yleensä se pistoke siellä puskurin alareunassa ?
Köh, siis lohkolämmitin juurikin :P
Avatar
MMP83
Viestit: 72
Liittynyt: 22 Touko 2009 16:57

Re: Ford Focus farkku lohkolämmitin

Viesti Kirjoittaja MMP83 »

Mulle kävi samalla tavalla reilu vuosi sitten autoa ostaessa, jotenkin sitä olettaa, että pohjolan autoihin laitetaan automaattisesti lämmittimet. Osat hain itse varaosaliikkeestä, asennuksen hoiti pieni "ketjukorjaamo" Itä- suomessa. Hinta tais jäädä kaikkineen alle 200€. Elikkäs osat + ~2h töitä. Kyselin myös pk- seudulta, hinnat töineen ja osineen vaihteli 300-500€ välillä. Kalleimpana luonnollisesti marmoritiski. Kannattaa vertailla ja kysellä eri korjaamoista, jos ei ole valmis maksamaan ihan mitä tahansa.
"Trying is first step towards failure" Homer J. Simpson
dire
Viestit: 3
Liittynyt: 15 Helmi 2012 15:06

Re: Ford Focus farkku lohkolämmitin

Viesti Kirjoittaja dire »

No eihän tuo niin pahalta sitten kuulosta. Tosiaan taitaa olla kyllä ens syksyn juttuja vasta, eiköhä nää pahimmat pakkaset ole ohi jo täällä :)
Vastaa Viestiin