Focus ei lämpene...

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Big_J
Viestit: 10
Liittynyt: 04 Elo 2010 14:31

Re: Focus ei lämpene...

Viesti Kirjoittaja Big_J »

Itelläni vähän samaa ongelmaa. Kun lähtee ajamaan niin tuntuu lämpeevän hieman nopeammin ku pitää puhaltimen 1 tai 0 asennossa. Sitten ku pysähtyy paikallee ja antaa auton olla tyhjäkäynnillä puhallin 2 asennossa, niin lämpötila putoaa lähelle mittarin alarajaa ja varsinkin kovemmalla puhalluksella putoaa vielä nopeammin ja alkaa tulemaan kylmää ilmaa sisään. Kesällä en ongelmaa tuntunut huomaavan. Voisiko olla ongelma termostaatissa? Tosiaan auto on vuoden 1999 1.6.
milkkis
Viestit: 9
Liittynyt: 14 Joulu 2010 21:21

Re: Focus ei lämpene...

Viesti Kirjoittaja milkkis »

Vaikka vanhemmalla Fordilla ajelenkin, niin ihan normaali käytäntö että pidän puhaltimen pois päältä kun käytän autoa tyhjäkäynnillä ennen lähtöä. (Lumet pois yms.) Tyhjäkäynnillä on muuten ihan turha odottaa mitään muutosta lämmöissä jos puhallin hukkaa sen vähäisenkin syntyvän lämmön...
tekuli
Viestit: 52
Liittynyt: 11 Marras 2009 08:43
Paikkakunta: Oulu

Re: Focus ei lämpene...

Viesti Kirjoittaja tekuli »

Ei ne termostaatit ikuisia ole, itse olen pitänyt 10 vuotta max ikänä.

Jos jakohihnan vaihdon yhteydessä haluaa tehdä kunnolla niin vaihdattaa samalla aina termostaatin ja vesipumpun sekä jäähdytinnesteet.

Ensiapuna joku pahvi keulaan ja sitten vain termostaatin vaihtoon. Säästää hintansa bensankulutuksessa ja muutenkin toimii auto paremmin lämpimänä.
Hampered
Viestit: 302
Liittynyt: 13 Helmi 2017 07:51

Re: Focus ei lämpene...

Viesti Kirjoittaja Hampered »

Katsotaas vieläkö näitä joku muukin lukee...
Ostin pari viikkoa sitten 1.6 ti-vct focuksen vm. 2006 ja kiinnitin ensimmäisen kerran huomiota lämpöihin kun ulkona oli -8°c. Ajan päivittäin 30km työmatkaa yhteensuuntaan ja moottorinlämmöt alkoivat olemaan normaalissa vasta n. 20km ajon jälkeen... Näitä lukiessa alkaa tuntua että on lähinnä ominaisuus. Termarikin näkyy olevan sen verran kallis ettei sitä ihan huvikseen viitsi vaihtaa.

Huomasin öljyjä vaihtaessa että ainakin omasta focuksestani puuttuu moottorin alasuojamuovit.. Puskurissa kiinni oleva levike on kuitenkin paikallaan joten olettaisin että alasuoja on myös ollut. Tämä kaiketi myös hieman vaikeuttaa lämpeämistä...

Lisäksi ajattelin kokeilla maskin viimasuojia. Onko jollain kokemusta auttaako lämpöongelmiin ti-vct:llä?
:ford: Focus 1.6ti-vct Titanium -11 (mk3)

Entiset
:ford: Focus 1.6tdci Econetic -09 (mk2 Facelift)
:ford: Focus 1.6ti-vct Ghia -06 (mk2)
:ford: Mondeo 1.8i Ambiente -00 (mk2)
:ford: Focus 1.6i Ambiente -04 (mk1 Facelift)
Vastaa Viestiin