Elektroniikan pilaamat Dieselit

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
jvvm
Viestit: 8
Liittynyt: 03 Syys 2007 22:26

Elektroniikan pilaamat Dieselit

Viesti Kirjoittaja jvvm »

Melkein yrjöttää kun katsoo nykyautojen pellin alle. Siellä on jumalaton määrä piuhoja, letkuja, antureita ja lopuksi kaiken perässä nippu elektroniikkaa. Kaiken sen tarpeellisuudesta en olisi niinkään varma...
Pellin alus siis näyttää pelkältä kaaokselta. Mutta, kun katselee Rangerin nokalla olevaa Mazdan myllyä, tulee silti mieleen, että mitähän sille voisi tehdä? Netissä myydään kaikenlaisia hilavitkutimia, joilla on tarkoitus, paitsi lisätä myyjän tuloja, myös auton tehoa ja vääntöä. Monesti varmaan niin, että yxi vastus sinne, toinen tänne ja elektroniikka menee halpaan.Ehkäpä jo yxi potikka sopivassa paikassa tekisi, jos ei ihmeitä, niin matkanteosta mukavampaa. Ei ehkä jokapäiväisessä ajossa, muta Suomea kun ajaa päästä päähän kuormalla/ilman, pienetkin erot tuntuvat.
Ajatuksia??
Krisse
Viestit: 1424
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Elektroniikan pilaamat Dieselit

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Mikset aja vanhalla kun ne on niin paljon parempia?
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/
emax
Moderaattori
Viestit: 2778
Liittynyt: 28 Huhti 2008 21:32
Paikkakunta: Seinäjoki

Re: Elektroniikan pilaamat Dieselit

Viesti Kirjoittaja emax »

Yhdellä potikalla tai vastuksella saat säädettyä etu- ja takakaiuttimien faderia, et paljo muuta. Lämpöanturien vastuksia muuttamalla saat sen auton vain vikasietotilaan jolloin se ei kulje senkään vertaa. VNT ahtimen vartta säätämällä auton luonne muuttuu kyllä kertaheitolla, mutta sillä saa kyllä moottorinkin hajotettua oikein helposti. Ja luultavasti siinäkin vain ahtopainetunnistin ilmoittaisi boxille että liikaa ahtoa, ja boxi "sammuttaa" ahtimen ja sytyttää lampun koetauluun.

Ja niistä teholaatikoista. Kyllä sielä on ihan mikrosiruja/kontrollereita jotka "kuuntelee" auton boxin "ehdotuksen" syötön ja ahtopaineen määrälle ja ajoitukselle, ja muuttavat ne sitten niihin ohjelmoituihin arvoihin.

Nykyautoista olen samaa mieltä. Siksi yritän pärjätä ei vähäpäästöisillä niin pitkään kuin mahdollista vaikka sitä kaikenmailman uusilla bensoilla ja veroilla yritetään vaikeuttaa. Ilmastonlämpeneminen ei siitä muutu vaikka 5milj. asukkaan suomes lopetettais bensan myynti kokonaan.
Henry Ford's Quadricycle projekti Youtube@torala
jvvm
Viestit: 8
Liittynyt: 03 Syys 2007 22:26

Re: Elektroniikan pilaamat Dieselit

Viesti Kirjoittaja jvvm »

Kaikki muuttuu ajanmittaan, muukin kuin peilikuva. Wanhat 'paremmat' autot ovat tänäpäivänä jo tiensä päässä ja tarpeetkin ovat osin muuttuneet. Neliovinen pitkälavainen pickup istuu täne Saanan juureen kuin nenä päähän! Mutta kuten jo sanoin, ne pitkät matkat... Ilmeisesti mitään oikotietä 'pieneen' säätämiseen ei sitten ole. :(
Ilmastonmuutoksesta olen samaa mieltä: Vaikka ihmiskunta kuolisi tälä sekunnilla sukuputtoon, ei maapallo sitä edes huomaisi.
Vastaa Viestiin