Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Stick9
Viestit: 49
Liittynyt: 25 Huhti 2010 20:10

Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja Stick9 »

Eli alta löytyy uudemmalla 2.0 zetecillä ja automaattiaskilla varustettu mondeo. Kulutusta on tullut seurattua jo pidemmän aikaa ja pyörii pääosin siinä 12 litran tuntumassa. Alimmillaan päässyt johonkin 10,7 tuntumaan, reilua matka-ajoa ei tosin ole tullut harrastettua joten en oikein tiedä miten alas tuolla voi päästä. Alle kympin ei kuitenkaan ole ikinä mennyt. Ei oikein ole mitään logiikkaakaan tuossa kulutuksessa, kun pysyy aika tasaisesti siinä 12 litran tuntumassa lähes aina...

Ajo on sekalaista kaupunki- ja maantieajoa, joku 50/50 suhde voisi olla lähellä. Omasta mielestä tuo kulutus kuulostaa jokseenkin kovalta, vai millaisia lukemia ko. auton pitäisi tarjota? Auto on juuri leimattu ja päästöistä meni läpi.

Toinen outo ominaisuus on, että kaasua saa oikeasti painaa paljon esim. liikkeellelähdössä. En ole muita vastaavia mondeoita ajanut, niin en tiedä onko tuo normaalia vai ei. Poljinta saa kuitenkin painaa melko kivasti enemmän kuin muilla ajamillani autoilla (ei mondeo), jotka tosin ovat olleet manuaalivaihteisia.

Muuten auto toimii kyllä hyvin, ei temppuile mitenkään, kulutus vaan vähän ihmetyttää, vai onko tuo normaalia ko. autolle?
tarmo h

Re: Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja tarmo h »

Kyllä tuo kulutus hieman kovalta kuulostaa, kun itsellä on samanvuotinen 2-litranen Wagon automaatti ja se kulutus on kesäkelillä noin 8,2 - 8,7 litraa/100km riippuen kaupunki/maantieajon suhteesta. Talvella kulutus nousee tuonne 9l seutuville, koska minulla ei ole moottorinlämmitintä ja en viitsi aina käyttää "böheriä". Kyllähän kulutus paljon riippuu "jalasta".
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Mulla tää 2.5 manuaali menee vähemmällä kaupunkipainotteises ajos. Talvella menee reilu kymppi, kesällä alle. Pysyykö sulla päästöt rajojen sisällä, vai ootko katsastanut tommosilla kulutuslukemilla?
Stick9
Viestit: 49
Liittynyt: 25 Huhti 2010 20:10

Re: Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja Stick9 »

GeeTee- kirjoitti:Mulla tää 2.5 manuaali menee vähemmällä kaupunkipainotteises ajos. Talvella menee reilu kymppi, kesällä alle. Pysyykö sulla päästöt rajojen sisällä, vai ootko katsastanut tommosilla kulutuslukemilla?
Vähän myöhään tulee vastaus, mutta keväällä käytin leimalla ja päästöistä meni läpi.

Just mittasin puristuspaineetkin ja kaikista sylintereistä löytyy samat, hieman alle 14,5bar. Kymppiä auto vie edelleen vaikka suurin osa on maantieajoa n. 80km/h. Toki valopysähdyksiä tulee mutta kyllä luulis pienemmällä menevän.

varsinkin tuo tarmo h:n kulutuslukema pistää kyllä miettimään että missä vois olla häikkää. Ajan kuitenkin suht kevyellä kaasulla ja ajan melko ennakoivasti välttäen turhia jarrutteluja ja pysähdyksiä. Tasaisessa n. 130km/h maantieajossa 3 hlöä kyydissä auto vei vähän vajaa 9l/100km mutta tuon alemmas ei ole tullut päästyä.

Olis mukava päästä ajamaan jotain toista 2.0 mk2 autom. mondeota niin osais vähän verrata, että onko alatehoissa puutetta. Tuntuu tosiaan että alle 3k kierroksilla tuo auto on yllättävän laiska parilitraiseksi. Kunnolla polkemalla kyllä lähtee ihan mukavasti ja satasen kelaa helposti tehtaan antamiin aikoihin.

Mitään vinkkejä, mistä voisi lähteä etsimään?
samiharju
Viestit: 694
Liittynyt: 04 Helmi 2005 17:52
Paikkakunta: Ilimajoki
Viesti:

Re: Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja samiharju »

toimiiko kaikki vaihteet ja turbiinilukko? se kannattaa ensimmäisenä tutkia.. eli pitäisi tuntua selvästi vaihteet 1-2-3-4-turbiinilukko. aika monesta on ylivaihde pimeenä, ja nostaa kulutusta mainitsemiisi lukemiin..

mulla oli -94 1.8 automaatti jonka ostin ylivaihteettomana, vaihdoin vss-anturin jolla vika korjaantui. en ajellut viallisena kun pari päivää joten kulutusta on paha sanoa, mulle vain sanottiin että yli kymppiä vie. ehjänä ollessaan kulutus kesät talvet raskaalla kaasujalalla 8-9 välillä, yleensä lähempänä kahdeksaa litraa.
Stick9
Viestit: 49
Liittynyt: 25 Huhti 2010 20:10

Re: Ford Mondeo -98 2.0 autom. kulutus, ok?

Viesti Kirjoittaja Stick9 »

samiharju kirjoitti:toimiiko kaikki vaihteet ja turbiinilukko? se kannattaa ensimmäisenä tutkia.. eli pitäisi tuntua selvästi vaihteet 1-2-3-4-turbiinilukko. aika monesta on ylivaihde pimeenä, ja nostaa kulutusta mainitsemiisi lukemiin..
Aski toimii ok. Selvästi tuntee kaikki 4 vaihdetta ja turbiini myös lukittuu esim. maantieajossa eli ei nosta kierroksia jos lisää kaasua vaikka 80km/h nopeudessa. Vaan ylivaihteellahan se vissiin lukittuu sillä tavalla että tasavauhtia ajettaessa kaasua lisättäessä kiekat ei nouse?

Lambda ois nyt tarkoitus mahd. pian tsekata, autolla nyt kuitenkin on ajettu jo kohta 220 tonnia.
Vastaa Viestiin