Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
HoppaFoordi
Viestit: 18
Liittynyt: 23 Elo 2010 16:06

Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Viesti Kirjoittaja HoppaFoordi »

Ihan yhtäkkiä normaaliajossa moottori sammuu, tapahtunut nyt 3 kertaa 2 päivän sisällä. Kerran heti parin minuutin jälkeen, muilla kerroilla n. 20 min. jälkeen. Sammuttuaan moottori ei käynnisty, vaikka startti pyörittää sitä ihan kunnolla. Ensimmäisen kerran jälkeen hinattiin kotiin ja n. tunnin päästä sammumisesta lähti käyntiiin muutaman sekunnin pyörittämisen jälkeen. Nyt tänään molemmilla kerroilla lähti muutaman minuutin kuluttua käyntiin, mutta vasta n. 5-10 sekunnin pyörittämisellä ja reilulla kaasun painamisella. Olisiko kellään mitään arvausta, mistä voisi olla kyse?

Auto kävi viikko sitten 60 tkm:n huollossa, jossa vaihdettiin mm. ilmansuodatin ja polttoainesuodatin. Olisiko tuossa voinut joku mennä pieleen niin, ettei koneen polttoaineen/ilman syöttö jostain syystä häiriintyy?
TwentySeven
Viestit: 114
Liittynyt: 26 Elo 2006 16:58

Re: Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Viesti Kirjoittaja TwentySeven »

perheestä löytyy samanlainen auto 70tkm mittarissa.
samat ominaisuudet löytyi kuin noista sun kuvauksista.

korkeapaine pumpun vaihdolla katosi viat.
Cosworthi Fordi Tuo Pohjolan Skyline.
HoppaFoordi
Viestit: 18
Liittynyt: 23 Elo 2010 16:06

Re: Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Viesti Kirjoittaja HoppaFoordi »

Tohon oli keväällä vaihdettu korkeapainepumppu (51 tkm) joten siinä oli ilmeisesti ollut häikkää aiemmin. Sain auton ajettua tän viimeisen huollon suorittaneen liikkeen pihaan ja kun kerroin, mistä oli kyse, polttoainesuodatin vaihdettiin kyselemättä. Noissa on kuulemma ollut ennenkin ongelmaa, että uusien suodattimien tiivisteet ei välttämättä ole ihan tiiviitä, jolloin suodattimeen pääsee ilmaa mikä aiheuttaa just esim. tätä mun ongelmaa. Nyt on tän toisen suodattimenvaihdon jälkeen ajettu 2 päivää ongelmitta, joten alkaa tuntua siltä, että vika todella oli siinä.
Kalle Kaasari
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Heinä 2014 08:52

Re: Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Viesti Kirjoittaja Kalle Kaasari »

Minulla moottori ei sammunut kesken ajon vaan uudelleen liikkeelle lähdettäessä, kun kone oli huilinut 1-7h. Kone sammui muutama sekunti käynnistämisen jälkeen. Melkoisen strarttaus -session päätteeksi kone suostui käynnistymään ja kävi kyllä, kunes taas seuraavan kerran sammutin ja yritin kaynnistää uudelleen . . . Huomasin kyllä, että kahdessa suuttimen paluuletkun liittimessä oli pientä tihkutusta ja olin jo aikeissa korjata vuodot. Yllätyksekseni tämä käyntiongelma olikin seurausta juuri näistä vuotavista suuttimien paluuletkin o- renkaista. Ostin Fordilta uudet o- renkaat muutamalla eurolla ja on sen jälkeen toiminut jo vuoden ilman em. ongelmaa. Yllätyksekseni sain Fordilta pelkät o- renkaat ilman, että olisi pitänyt ostaa koko putkisarja.
savis
Viestit: 35
Liittynyt: 09 Huhti 2008 20:20
Paikkakunta: Lahti

Re: Focus -08 sammuilee (1.8 TDCi)

Viesti Kirjoittaja savis »

Ei niissä tiivisteissä vikaa ole ollu asentaja laittanut tiivisteen vaan väärälle puolelle näitä on korjattu paljon.. :roll:
Vastaa Viestiin