Mondeon keskuslukitus

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
coxi

Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja coxi »

Mulla on vm. 98 Mondeo. Siinä on kautta aikojen keskuslukko toiminut enemmän tai vähemmän luotettvasti. Eli kylmällä ilmalla ei ollenkaan ja lämpimissä keleissä ihan OK. Nyt talven jälkeen keskuslukko ei ole toiminut ollenkaan.

Kyseessä on siis tavallinen sähköinen keskuslukitus ilman kaukosäätöä. Avain on tuollainen tyypin 5 avain. http://www.mirez.co.uk/Keys.htm.

Ongelmana on, että nyt kuskin ovi on lukossa eikä aukea ollenkaan avaimella. Ikävä kyllä, se ei aukea edes sisäpuolelta :?

Ainoastaan pelkääjän puolen oven saa auki ja sisään/ulos on mentävä sitä kautta. Sekään ei kuulosta sähköiseltä avaukselta vaan siltä, että kyseinen ovi aukeaa mekaanisesti.
Ajattelin irroittaa ovipanelin, mutta en tiedä saako sitä auki. Ainakin pelkääjän puolella näytti olevan ruuvit siinä sivussa. Niihin ei pääse käsiksi. Tarkistin releen ja se oli ehjä. Riittäisi, jos kuskin oven saisi edes mekaanisesti auki. Toimiva keskuslukitus on tietty plussaa, mutta vasta toisen prioriteetin asia. Kovin suuria summia ei huvittaisi lukkoremonttiin tuossa autossa enää laittaa. Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan.
Stick9
Viestit: 49
Liittynyt: 25 Huhti 2010 20:10

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Stick9 »

Joku siellä kuskin oven sisällä on sitten rikki, koska kyllä se normaalisti aukeaa avaimella ihan mekaanisesti. Ovipahvit saa kyllä irti, käy vaikka kirjastosta lainaamassa korjauskäsikirja niin ei tarvitse ihmetellä sen kummemmin miten homma tehdään.
motukka
Viestit: 9
Liittynyt: 26 Syys 2009 12:26

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja motukka »

mulla oli vähän samantyyppistä vikaa. Talvella keskuslukitus ei toiminu ollenkaan ja etuovia ei joskus saanu auki ei ulkoa eikä sisältä. Viimeinen niitti oli se kun eräänä aamuna kuskin ovi aukesi mutta ei enää mennyt kiinni. Vein sitten auton huoltoon ja siihen vaihdettiin kuskin oveen lukkolaite, sen jälkeen on keskuslukitus ja lukot toimineet pakkasellakin.
JS1984
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Touko 2010 19:11

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja JS1984 »

Itselläni ilmeni eilen Pumassa täysin samankaltainen vika! Yritin avata kuskin ovea, mutta se lyö vain tyhjää. Tai itse asiassa täytyy ikään kuin väkisin vääntää loppuun asti, kun avata yrittää, eikä tapahdu mitään. Jotain sieltä on varmaan heilahtanut pois paikoiltaan...?
Repsikan puolelta toimii kuten normaalistikin. Kun koitin sisäpuolelta kahvasta avata kuskin ovea, se sekoilee ja lyö itseään lukkoon ja pois lukosta, mutta ei aukea ollenkaan. Ovipahvin varmaan saa irti tuosta vaikka ovi onkin kiinni.
Onko tähän vinkkejä kenelläkään, mitä tulisi odottaa jos ja kun ovipahvin saa auki? Ei hirveästi merkkihuoltoon tuota huvittaisi viedä.
JAS Design - Ajoneuvojen pienverhoiluja - http://www.jasdesign.fi
tonttila
Viestit: 67
Liittynyt: 15 Maalis 2010 23:51

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja tonttila »

98 mondeo tykkää laittaa keskuslukkoa kiinni itsekseen vaikka kesken ajon. Aina kun poistun autosta, jätän oven tai ikkunan auki. Eniten talvella tai kostealla kelillä. Itse avasin aikoinaan repsikan oven pahvit, muuten helppo mut n :D e tulpan alla olevat ruuvit.. Se suoja jutut ei kovin siististi irronneet. Mut silloin oli kaiutin jutut kyseessä joten lukoista en tiedä sanoa mitään.
pari Escoa,
Mondeo -95 1.8,
Mondeo -98 2.0,
Mondeo -02 2.0tdci 130hp,
Mondeo 07- 2.0tdci 170hp :mrgreen:
Mondeo -10 2.0tdci 140hp

Taivaspaikka varma :thumbup:
Raahis
Viestit: 55
Liittynyt: 30 Kesä 2005 22:47

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Raahis »

Varsinkin näissä kostealla esiintyvissä sähköongelmissa kannattaa käydä asiaan liittyvät liittimet läpi. Saattaa tulla ihan ilmanen korjaus, jos saattuu CRC:tä olemaan kaapissa.
-95 Mondeo 1.8 CLX STW
-98 Mondeo 2.0 GT STW
-05 Focus 2.0 Titanium STW
MikkoIlari
Viestit: 49
Liittynyt: 04 Joulu 2007 13:58

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja MikkoIlari »

Itsellä -02 Mondeossa teki tuota että välillä laitto ovet itsestään lukkoon. Lähiaikoina ei enää tehnyt, mutta ei toiminut apukuskin lukkokaan keskuslukituksella. Äsken vaihdoin lukon apukuskin oveen ja keskuslukitus taas toimii. Hinta Veholla 95€ lukosta. Oli helppo vaihtaa itse.
Avatar
Kheissi
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Huhti 2009 19:33

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Kheissi »

Terve!

Vanha keskustelu mutta osuu oikeeseen aiheeseen. Itsellä alunperin oli 94 mondeo jossa oli keskuslukko, joka toimi moitteetta. Asensin jopa jälkiasennuksena kauko-ohjauksen joka toimi myös hyvin. Nyt alla on 95 farmarimondeo, jossa ei ollut keskuslukkoa ollenkaan, paitsi apukuskin ovessa, koska ovi on aikoinaan vaihdettu kokonaan. Otin keskuslukot vanhasta 94 mondeostani ja asensin farmariin...

Keskuslukko toimii ainoastaan kuskin ovesta, ulkoa tai sisältä. Kun yrittää apukuskin puolelta avata, ovet käyvät auki ja menevät kiinni samantien (surinaa kuuluu joka ovesta). Sama homma jos laittaa sisältä apukuskinpuolelta lukkoon niin kaikki ovet menevät kiinni ja aukeavat heti saman tien. Asensin myös saman kauko-ohjauksen farmariin ja tässä tulee se käytännön ongelma. Kun kaukosäädintä käyttää on käyttö samanlaista kuin apukuskin ovessa. Ovet käyvät kiinni ja aukeavat heti, tai vastaavasti käyvät auki ja menevät kiinni uudelleen.

Lisäksi irroitin apukuskin oven sähköjohtoliittimen kokeilun vuoksi, mutta sama homma kun kaukosäädintä käyttää. Ja tiedän myös keskuslukon toimintaperiaatteen ja omistan sähkökaavion...Olisiko vika vänkärin oven moottorissa? Miksei kauko-ohjaus toimi vaikka vänkärin ovi on irtikytketty? Vanhassa mondeossa kaikki toimi...
-mondeo -94 1.8 sedan (tuli tiensä päähän 2011)
-mondeo -95 farmari 1.8 automaatti
-mondeo -98 farmari 2.0 automaatti (käytössä) :thumbup:
Avatar
Kheissi
Viestit: 11
Liittynyt: 10 Huhti 2009 19:33

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Kheissi »

Näin itselleni vastaten, kahden vuoden jälkeen, sain oman ongelmani ratkaistua. Jostain syystä johdotukset oli pielessä. Lukonmoottorilta puuttui maa, joten se toimi vain mekaanisesti. Asensin jälkiasennuksena sähköikkunat, joiden mukana tuli alkuperäiset johdotukset niin, niillä lähti toimimaan normaalisti.
-mondeo -94 1.8 sedan (tuli tiensä päähän 2011)
-mondeo -95 farmari 1.8 automaatti
-mondeo -98 farmari 2.0 automaatti (käytössä) :thumbup:
Vastaa Viestiin