Mondeo vm-04 tdci nykii

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Mondeo vm-04 tdci nykii

Viesti Kirjoittaja stroba »

Terve!

Aiheita nykimisistä on tässä foormissa jo jonkin verran, mutta kun en niistä löytänyt vastausta omiin pulmiin niin ajattelin tehdä uusi otsikko.

Eli mulla on vm 04 Mondeo 2.2 tdci koneella, ajettu 177tkm. Auto on jo parin vuoden ajan nykinnyt jonkin verran lämpimässä kelissä tasakaasulla maantienopeuksissa, muttei häiritsevän paljon. Nyt auto nyi jo selvästi enemmän. Varsinkin moottori ollessa puolilämpimänä ja yrität ajaa vaikka 50km/h 4-vaihteella niin nyi varsin pahasti. Kaasu pohjaan niin veto on kyllä tasainen.

Tänään oli auto korjaamossa, jossa putsattiin koko "tuloilman" järjestelmä. Eli imusarja, egr, maf ja kaikki näihin liittyvät letkut. Kuulemma oli varsinkin imusarja tosi paskainen, kanavissa oli jopa sentin paksuinen kerros! Puhdistaminen ei kuitenkaan vaikuttanut nykimiseen. Eli mistä voisi johtua?

Näillä sivulla on puhuttu että egr:n tukkiminen voi poistaa pulmat, mutta minusta asia kuullostaa vähän "viritykseltä", enkä tähän halua ryhtyä ellei ole aivan pakko.
Jostain luin myös että syypääksi on joskus löytynyt halkeama ilmaputkesta joka tulee ahtoilman jäähdyttimeltä imusarjalle.
Mistä kyseisen putken tunnistan? koko, materiaali? Onko helposti vaihdettavissa kotikonstein (kysyy auton tekniikasta täysin tietämätön :) )?

Fordilla on jo vuosi sitten todettu että autossani on ruiskutussuutinvikaa. Vakavuudesta ei sanottu mitään mutta asiaa ei ole vielä korjattu. Tästä ei ole ollut toistaseksi vaikutusta suorituskykyyn, vaan huomaa lähinnä nakuttavaa ääntä matalilla kierroksilla. Ajattelin kuitenkin että voisiko nykimiset johtua tästäkin kun on viime aikoina nuo äänet jonkin verran voimistuneet.

Eli mitä oikein kannattaisi tehdä tässä vaiheessa? Suuttimien vaihto on niin kallis operaatio että sitä en ihan ensimmäisenä haluasi kokeilla.
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Re: Mondeo vm-04 tdci nykii

Viesti Kirjoittaja stroba »

Lisäisin edelliseen vielä että turboviive jostain syystä on viime aikona myös tuntunut pidemmältä (en ole varma, voi olla kuvitelmaa). En tiedä johtuuko kaikki samasta asiasta.
Mutta itse turbossa tuskin on vikaa koska persdynon perusteella tehot ovat mielestäni kyllä ennallaan.

Kommetteja??
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Re: Mondeo vm-04 tdci nykii

Viesti Kirjoittaja stroba »

Tiedoksi jos joku kokee vastaavanlaisia pulmia,

Tarkastelin korjaamon työt ja heti huomasin että alipaineletku joka kulkee egr-venttiilin ja imusarjan välillä oli jäänyt toisestä päästä kiinnittämättä. Laitoin kiinni ja nyt turbo reagoi kuin pitää, eikä pahemmin nyi enää. Lievästi voi nykiä vielä tasaisella pintakaasulla moottori ollessa puolilämpinä, mutta nyt on auto jo täysin "ajettava" myös kaupunkiajossa. :)
pnieminen74
Viestit: 116
Liittynyt: 21 Maalis 2010 11:55

Re: Mondeo vm-04 tdci nykii

Viesti Kirjoittaja pnieminen74 »

omassa tddi mallissa myös turbon viiveen voi aistia, egr on tukittu ja imuletku irroitettu ja ruuvilla tulpattu. voisikohan tässäkin olla sama juttu?
tddi:stä tuli kysymyskin, viitaten myös edelliseen viestiin, että onko mondeossa jakajanpumpulla sellainen ominaisuus että pintakaasulla ja kiihdytettäessä 'pumppu-pärinä' on selkeästi voimakkaampaa SATUNNAISESTI (ihan kuin ajaisi 96-97 mallin volkkarin koneella?) ??
(sellaista 2-4s pituista terävää säksätystä, samalla tuntuu kun se alkaa että tehot katoaa kiihdytyksessä?). välijäähyn ja imusarjan välinen 90asteen mutka oli halki ja nyt uusi putki ja muut putket laitettu uudet kunnolliset klemmarit, ei PITÄIS vuotaa?
Onko siis kenelläkään tietoa tahi arvausta mitä ruuvaan seuraavaksi vaihtoon?
Vastaa Viestiin