Kolmoisvilkku?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Segis

Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja Segis »

Tietääkö kukaan saako -97 Mondeoon "modattua" kolmoisvilkun (tyyliin uudet Mersut, Volkkarit) - siis niin että vilkkuu kolme kertaa kun koskee kevyesti vilkkukytkintä, esim. kun vaihtaa kaistaa. Kätevää ainakin moottoritiellä, ja kaverin mukaan sen saisi jotenkin laitettua myös vanhempiin autoihin... kukaan tietoinen mahdollisuuksista?
K A R I
Viestit: 225
Liittynyt: 03 Joulu 2008 00:20

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja K A R I »

Jos jostaki semmosen viliku releen saa hommattua ni sillähän se alakaa pelittään luulisin!
Kellossa pitää olla viisarit ja auton vetää takaa
Avatar
TeRoK
Moderaattori
Viestit: 2021
Liittynyt: 03 Helmi 2005 22:00
Paikkakunta: Loimaa
Viesti:

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja TeRoK »

:shock: Ai joku kaheli semmosen haluaiskin ittelle.
Mun transitista voi ottaa jos löytää :wink: Itteä se v**ttaa suunattomasti kun joskus esim. pimeällä nykäsee viiksestä huolimattomasti vaihtaakseen valot lyhyiksi kun tulee auto vastaan ja vahingossa vetääkin viiksestä vähän viistoon jolloin vilkku alkaa räpsättää ja vastaantulija ihmettelee, että mitä hittoa se vilkuttaa kun ei ole risteystäkään missään.
Eihän se yksi vilkaus nyt mitään vielä olisi, mutta kun tolla toiminnolla se räpsyy sen parikolme kertaa etkä ite pysty asialle mitään tekemään niin välillä tekis mieli mennä kyseinen rele heittämään jorpakkoon... jos se siis on ihan releellä toteutettu... todennäköisesti on. Eli vastaus kysymykseen sama kuin karilla, eli todennäköisesti onnistuu jos releessä vaan on sama kanta.
Sprinter 319 -15, s400 hybrid -10, Mustang GT cabr. -96
tersa
Viestit: 418
Liittynyt: 25 Loka 2005 17:35

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja tersa »

Kolmoisvilkku on tosiaan perseestä. Pääsyyt tulikin tossa yllä.

Ja se on samalla yksi hyvä peruste sille, miksi en kovin äkkiä halua liian uutta autoa itselle. Tosin onpa vanhassakin kaikenlaista outoa.
Mondeo mk2 1.8 CLX 4d -98, 461 tkm (2008-2018)
Mondeo mk2 2.0 GLX 4d -97, 465 tkm (2005-2012)
korgie
Viestit: 272
Liittynyt: 07 Maalis 2005 17:43
Paikkakunta: Kerava

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja korgie »

tersa kirjoitti:Kolmoisvilkku on tosiaan perseestä. Pääsyyt tulikin tossa yllä.

Ja se on samalla yksi hyvä peruste sille, miksi en kovin äkkiä halua liian uutta autoa itselle. Tosin onpa vanhassakin kaikenlaista outoa.
Joissain uusissa autoissa sen "kolmoisvilkun" saa kai ohjelmallisesti kytkettyä pois päältä; se on sitten toinen juttu onko se "käyttäjän tehtävissä oleva" toimenpide vai tarviiko mennä läppärin kanssa tutkimaan auton elektroniikkaboksin sielunelämää.

Mk3-Mondeoissahan tuo kolmoisvilkku on faceliftin jälkeisissä malleissa; en tiedä onko poiskytkettävissä. Itseäni tuo ei ole liiemmin häirinnyt; ainoa tilanne missä olen sen kokenut kiusalliseksi, on maantieajossa jos tarvii takaatulevalle näyttää ohitusmerkkiä. Mutta jos pitää sitä vilkun vipua sen aikaa että se ehtii vilahtaa toisen kerran ja sitten vasta päästää irti niin silloin se jää siihen kahteen.
=)
Segis

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja Segis »

Jep, releetä mäkin ajattelin ensin mut sellaista ei saa ainakin Motonetistä (mistä nyt aluksi kattelin). Voi hyvin olla et on joku uus tsydeemi MK3:sissa jossa on relee ja kolmoisvilkkusäätö samassa palassa (eli ei sovi MK2:seen).

Pitää kattoa jos löytyisi jostain. Ei se maailmaa kaada ellei löydy.
Krisse
Viestit: 1424
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Segis kirjoitti:Voi hyvin olla et on joku uus tsydeemi MK3:sissa jossa on relee ja kolmoisvilkkusäätö samassa palassa (eli ei sovi MK2:seen).
Nykyautoissa ei kyllä hoijella tollasia asioita releillä. Kyllä siellä menee piuha viikseltä ihan tietokoneeseen ja tietokone sitten ohjailee releitä ja muita laitteita ohjelmointinsa mukaan.

Omassa autossa on toi toiminto mut en tarvi enkä tykkää.
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/
samiharju
Viestit: 694
Liittynyt: 04 Helmi 2005 17:52
Paikkakunta: Ilimajoki
Viesti:

Re: Kolmoisvilkku?

Viesti Kirjoittaja samiharju »

focus mk1 facelift eli -02-> löytyy tuo toiminto. kaikkeen tottuu.. on se tavallinen vilkku antiikkinen kun tuohon on tottunut..
Vastaa Viestiin