öljynpaineet cvh

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Avatar
mackaiveri
Viestit: 33
Liittynyt: 11 Heinä 2009 05:36

öljynpaineet cvh

Viesti Kirjoittaja mackaiveri »

terveeks.
elikkä kyseessä tuo cvh:n kone. yljynpaine valo palanut koko ajan viimeiset 400km välillä sammuu kun auton käynnistää ja noin 5 sekunnin päästä käynnistyksestä alkaa taas palamaan. valo saattaa sammua satunaisesti myös ajossa matalilla kierroksilla ja silloin kun auto meinaa sammua esim liian isolla vaihteella ajettaessa. olikohan vika anturissa vai onko suurempaa remonttia tiedossa.
ps autoo nakuttaa pakkas säässä kylmäkäynnistykses kohtuu lujaa. lämpöisenä vaimeammin.
Ilo alkaa kilosta ja remontti kahesta
Avatar
Foordson
Viestit: 1286
Liittynyt: 23 Huhti 2007 22:56

Re: öljynpaineet cvh

Viesti Kirjoittaja Foordson »

Kyseisessä koneessahan on hydrauliset venttiilin nostimet, jotka vanhetessaan alkavat pitämään ääntä yleensä kylmänä. Ei ole mitenkään vaarallista, tosin öljytyypin vaihdolla kalkatukset voi hävitä. Allekirjoittaneen kulkine ainakin kalkatti selvästi enemmän kun löin koneeseen jotkut teboilin litkut, lähtihän ne hyvin pian vaihtoon ja tilalle tuli Mobil Super Fe 5w30. Kylmänä kalkattaa muutaman sekunnin ja loppuu siihen. Lämpöisenä ei pidä mitään ääntä.

Elikkä kyseisessä koneessa pitäisi öljynpaineen olla 2,8bar @ 2000 rpm. Tuo kannattaa mitata ja mikäli paineet on lähellä tuota niin luultavastin öljynpaine anturi on tullut tiensä päähän tai liittimessä on huono kontakti.

Anturin sijainnista ei ole varmaa tietoa, mutta luulisin sen olevan lähellä öljyn suodatinta.
Avatar
mackaiveri
Viestit: 33
Liittynyt: 11 Heinä 2009 05:36

Re: öljynpaineet cvh

Viesti Kirjoittaja mackaiveri »

anturin sijainti on selvillä sijaitsee imusarjan alla. ja autodata ilmoittaa juuri noita lukemia paineiksi. toisaalta olisko auto jo hajonnut jos ei kunnon peineita olis 400km takana??
Ilo alkaa kilosta ja remontti kahesta
Krisse
Viestit: 1424
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: öljynpaineet cvh

Viesti Kirjoittaja Krisse »

Äkkiseltää tulis mielee et liekö se anturin piuha vaan huonosti kiinni / liitin löysä. Omassa on ja samaa vaivaa. Virrat päälle, apumies kuskin pukille kattelemaan öljyvaloa ja sitten vaan heiluttelee sitä anturille menevää piuhaa. Jos valo vilkkuu piuhan mukana niin vika piuhassa tai liittimessä.
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/
Vastaa Viestiin