DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
AKl
Viestit: 47
Liittynyt: 01 Kesä 2005 16:30

DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja AKl »

Noniin tuli huomattua, että on sierra alkanut vinkumaan hieman veto päällä. Mutta selitetäänpä hieman tarkemmin.

Eli huomasin, että ilman musiikin pauhantaa kuuluu veto päällä vinkunaa. parhaiten kuuluu siinä 2000-3000rpm riippumatta vaihteesta, toki isoilla vaihteilla häviää taustameluun, mutta 2-3. vaihteella kuulu selkeimmin. Kuuluu myös 1. vaihteella 1000rpm ylöspäin. Ja aivan kuin vapaalla kuuluis ovi auki ja kytkin ylhäällä kierroksia nostaessa vaimeasti (toisaalta saattaa olla myös tämä ford-miesten kolmannen asteen hiipivä luulosairaus) ;)

Laatikkohan oli tuo kaikkien pelkäämä :o MT75. Öljyjä en ole juuri nyt katsonut sieltä, mutta kotvanen sitten oli täynnä, eikä tiputa. Tietty laatikkoöljyjen vaihtoa vois alkaa harkitsemaan, vaikka ei ne nyt niin loppuunajettu vielä pitäis olla. Niin ja kaikki vaihteet menevät menevät hyvin päälle, mitään ongelmia ei sen suhteen ole. Niin ja kytkin alhaalla ei kuulu mitään, ja jos kytkimen nostaa tyhjäkäynnillä, niin suht hiljaista on myös.

Akuuttia hätää ei ole, koska kuuluu vielä hyvin vaimeasti. Mutta kiinnostais tietää, onko jollain ollu samanlaista vikaa/tietoa mihin tässä täytyy tulevaisuudessa varautua?
Avatar
Kessi
Viestit: 692
Liittynyt: 05 Helmi 2005 09:07
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja Kessi »

Yleensä ko. oireet viittaa kytkimen paine, tai silmälaakeriin...

Broidin Sierraan tosin vastaavan jurinan/ujelluksen takia aikanaan molemmat vaihdettiin tuloksetta, mutta kuitenkin, poikkeus vahvistaa säännön vai miten se oli :twisted: ...
...Kyl se siihen sopii!!...
Ford Probe 2.2GT
http://www.nyrkkipaja.1g.fi
REMMIAHDIN
Viestit: 383
Liittynyt: 03 Joulu 2007 18:19

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja REMMIAHDIN »

Tuo kuulostaa kyllä aivan laatikko vialta. Omassa samoja oireita laatikon vaihdolla katosivat. Painelaakeri yleensä äntää kytkintä painettaessa eikä kytkin ylhäällä. jos kuuluu paikallakin niin luultavasti joku laakeri laatikossa huutaa.
Mondeo 2.0 TDDI -01 STW Phanter black
Sierra DOHC -91
Jarppo
Viestit: 48
Liittynyt: 07 Maalis 2005 01:40

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja Jarppo »

Juu, painelaakeri ääntele (yleensä) vain kytkin pohjassa.
Avatar
glo
Viestit: 130
Liittynyt: 15 Maalis 2005 11:23
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja glo »

Veikkaan kytkinakselin laakerointia.
Buick Electra 225 Custom '66 403cid SBO
Cadillac Seville STS '94 4.6l 32V Northstar
VW Golf '01 1.9TDi PD
AulisK
Viestit: 63
Liittynyt: 05 Elo 2007 12:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja AulisK »

Tuliko tähän jo selvyys? Itsellä vastaava vika diesel-focuksessa, eli siinä on MTX75-loota. Oli korjaamolla kuukauden päivät, siitä oli turboa ja kantta ja imusarjaa irti. Korjauksesta asti on pitänyt 1800-2600rpm sellaista heinäsirkkamaista aika korkeaa sirinää, kuormalla ja kiihdyttäessä kuuluu selvimmin. Luulin että turbolle on kulkeutunut kasaamisen yhteydessä jotain epäpuhtautta, mutta pajalla epäilivät että painelaakeri pitää sen äänen. Äänen alkamisen juuri korjauksen yhteydessä epäilivät liittyvän siihen, että pitkän seisomisen aikana painelaakeri on kuivahtanut.

Notta oliko se Sierrassa laakeri vai laatikko vai kuinka kävi?
AKl
Viestit: 47
Liittynyt: 01 Kesä 2005 16:30

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja AKl »

No itellä oli se laatikko, tai sen laakerointi. Myöhemmin huomas selvästi, että pintakaasulla jotkut vaihteet vinku suht selvästi. Ja tuossa kun hinasin kärryllä toista konetta ja laatikkoa pidemmän matkaa, niin rupes loppumatkasta olemaan jo suht pistävä ääni.

Ja painelaakeri oli siis itellä ihan ok. Ainakin sen laitoin tähän toiseen koneeseen kytkinlevyineen, eikä ylimääräisiä ääniä ole enää ollut.
AulisK
Viestit: 63
Liittynyt: 05 Elo 2007 12:55
Paikkakunta: Helsinki

Re: DOHC sierra vinkuu, painelaakeri?

Viesti Kirjoittaja AulisK »

Ahaa, itellä vinkuu kyllä kaikilla vaihteilla kolmosesta ylöspäin samalla kierrosalueella... Sinänsä voisin kuvitella että se ois siellä kytkimen puolella, kun alkoi just seisomisen jälkeen ääntää. Mutta on siellä laatikossakin jotain hämärää, kuuluu ihme lätkytys kun vapaalla rullailee.
Vastaa Viestiin