Mondeo, vetoakseli irti navasta

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
makeboy
Viestit: 58
Liittynyt: 02 Huhti 2005 15:35
Paikkakunta: Haukipudas

Mondeo, vetoakseli irti navasta

Viesti Kirjoittaja makeboy »

Etulaakerin vaihto meneillään. Kaikki muu purkautui nätisti, paitsi tolpan alapultti ei tyypilliseen tapaansa lähde katkeamatta auki( tämä ei ongelma, olkoon paikoillaan, tolppa matkaan ) JA vetoakseli ei keskivertoperusulosvetäjällä lähde navasta irti. :?: Onkos kellään muulla ollut pirullisen tiukassa tuo vetoakseli :?:
Olen lisäksi naputellut vetoakselin päätä ja napa-asetelmaa moskalla, mutta ei ole auttanut.

Tuo vetoakseli on ollut ikänsä irroittamatta, joten hyvin on iskostunut kiinni. Huomenna meinasin ostaa isomman ulosvetäjän ja kokeilla sillä, mutta noissa aina pelottaa se, että jos vetoakselin pää lähteää leviämään. Toki haastetta on siinäkin, että kädet meinaavat loppua kesken kun vielä pitää rautakangella estää napaa pyörimästä.
Mondeo 2.5 V6 24V Duratec GT A 5-ovinen -98
Focus 1.6 STW -03
J
Viestit: 93
Liittynyt: 05 Syys 2006 16:29

Re: Mondeo, vetoakseli irti navasta

Viesti Kirjoittaja J »

Ite 12v vanhaan mondeoon vaihdoin laakerin, niin suurimmat ongelmat oli just siinä iskarin alapäätä kiinni pitävässä pultissa, kun katkses ja laakerin joutu prässillä ottamaan.
Muistaakseni noiden lisäksi yksi hankala oli jarrulevyn irrotus ja sen suruttaa hakkasin lekalla irti, eikä sitä levyä taida olla edes pakko irrottaa.
Vetari irtosi muistaakseni ihan nätisti kun laitoin pinnapultteihin mutterit ja niihin pienen ulosvetäjän kiinni ja sillä työnsin sen vetarin pois sieltä. Tai sitten se lähti ihan kiltisti vetämällä pois, ei muista kun on jo aikaa niin paljon siitä.

Aika tiukassa kuulosta olevan jos pelkäät vetoakselin pään leviävän ulosvetäjää käyttäessä. Eikö siihen voi sitten laittaa jotain palikkaa väliin?
En tiedä onko kokeilemisen arvosta, mutta jos siellä vetarin ja navan hampaissa on pientä väljyyttä, niin jos pari kertaa tekee pikkasen rivakamman lähdön pakilla, niin auttaisiko se siihen tiukkuuden häviämiseen.
makeboy
Viestit: 58
Liittynyt: 02 Huhti 2005 15:35
Paikkakunta: Haukipudas

Re: Mondeo, vetoakseli irti navasta

Viesti Kirjoittaja makeboy »

Hain tänään isomman 150mm ulosvetäjän, mutta ei ollut helppo homma silläkään. Puolen metrin momenttiavaimella kun väänsi ulosvetäjää apinan raivolla sen minkä lähtee ja sitten moskalla hakkausta päälle, niin katso: lähti akseli liikkeelle. Kävi hetkeä aiemmin jo mielessä kasaus ja merkkihuoltoon porskautus, mutta periksi ei pidä antaa :!:

Saisi tulla Oulun tiepiirin mestari purkamaan noita >10v suolassa ajettuja autoja! Näkisi miksi suola kuuluu ruokapöytään :evil:
Mondeo 2.5 V6 24V Duratec GT A 5-ovinen -98
Focus 1.6 STW -03
Vastaa Viestiin