TDCI Mondeon nakutusääniä

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

TDCI Mondeon nakutusääniä

Viesti Kirjoittaja stroba »

Terve kaikille!

Minulla on vm -04 tdci mondeo. Ajettu noin 137tkm. Viime viikkojen aikana on ruvennut kuulumaan ylimääräistä nakutusta (melkeinpä kolinaa) moottorin tilasta kun ajaa melko matalilla kierroksilla (noin 1500rpm) ja kevyellä kaasulla. Kun nostaa kierrokset yli 2000 tai antaa kunnolla hanaa, sivuääniä ei kuulu. Tyhjäkäynnillä tai ilman kuormaa (ei vaihdetta päällä), sivuääniä ei myöskään kuulu.
Muuten mielestäni suorituskyky tuntuu olevan ok. Ei ole teho eikä väännön puutetta eikä savuttaa normaalia enemmän.
Nakutuksen taajuus seuraa moottorin kierroksia ja muutenkin ääni on sellainen että uskoisin äänet tulevan moottorista. Mutten sulkisi täysin pois vaihdelaatikkoa tai muuta jota seuraa moottorin kierroksia kuten generaattori yms.
Mistä mahtaa johtua ja olisiko jotain mitä kotikonstein voisi kokeilla oireiden vähentämiseksi/poistamiseksi? Mutta minulta puuttuu automekaanikon kokemusta joten vaikeampia toimia en lähde edes yrittämään.

Autoon on ollut kytketty ½ vuoden ajan tehoboksi (ASA ECO CR) ja heti tuli mieleen että olisiko se ongelman aiheuttaja. Toisaalta ajotapani on ollut maltillinen eikä ylimääräistä tehoa on tullut käytettyä kuin joskus ohitustilanteissa ja kiihdytyksissä.
stroba
Viestit: 27
Liittynyt: 21 Elo 2008 10:35

Re: TDCI Mondeon nakutusääniä

Viesti Kirjoittaja stroba »

Ajattein kokeilla moottorin huuhtelua Forten motor flushilla. On öljyn vaihtoväli kuitenkin kohta vastassa.

http://www.tecalemit.fi/tuotteet.php?st ... 57&kieli=1

Onko muilla kokemusta tästä aineesta? Luulisin ettei siitä ainakaan haittaa ole (jos sen suorittaa ohjeiden mukaisesti). Jos ei helpotusta tuo niin tilaan sitten huoltoa. Onneksi on vielä takuuta 2kk jäljellä. :)
Vastaa Viestiin