Lisälämmittimen lukittuminen?

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Jule_
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Tammi 2009 01:06

Lisälämmittimen lukittuminen?

Viesti Kirjoittaja Jule_ »

Kuinka tuo eberi/webasto/tms lisälämmitin käyttäytyy kun se on lukittunut?

Transitissa (vm.~02) oleva lisälämmitin ei lähde päälle, syynä todennäköisesti pimentynyt hehkutulppa, mutta myöskään siihen ajastin kelloon ei tule edes sähköjä. Eli kuoleeko se ajastin kellokin kokonaan kun lämmitin lukittuu, vai voisiko tuosta arvella että koko purkki on sökönä? Jos siellä olisi pelkkä hehku pimeänä ja lämmitin lukittunut sen voisi käydä korjauttamassa mutta koko lämmitintä tuohon romuun tuskin kannattaa alkaa uusimaan.
Sakkeman
Viestit: 156
Liittynyt: 31 Elo 2005 17:49
Paikkakunta: Turkkunen

Re: Lisälämmittimen lukittuminen?

Viesti Kirjoittaja Sakkeman »

Ja sulakkeethan on tarkistettu?
Ajastinkelloon kun pitäis mielestäni tulla jännite vaikka koko laite olis paskana.
Itellä oli just viikolla kellokytkin pimeänä, eikä lämmitinkään lähtenyt päälle. Konehuoneen sulakeboksista oli 30A:n sulake palanut ja sen vaihdon jälkeen laite (ja kellokytkin) heräs henkiin.

Lämmitin (eber) lukittuu vikatilaan kun se on yrittänyt liian monta kertaa käynnistyä siinä onnistumatta, vikatilan purku vaatii huollossa (tai kaverilla) käymisen, jossa vikakoodit nollataan testerillä. Kello toimii kyllä silti edelleen.
Hehkun vaihto ei ole mikään tekemätön paikka, mikäli itse lämmittimen vaan saa kohtuullisella vaivalla otettua pois. Huomaa siis, että vaikka hehku olisikin viallinen, ei laite välttämättä lähde sen vaihtamisen jälkeen tulille, mikäli laitteessa on vikatila päällä.
Focus 1,6 ecoboost -11
S-Max 1.8 tdci -08
Mondeo STW 1.8 tdci -09 ** MYYTY
Focus HB 1.6 -00 ** MYYTY
Mondeo STW 2.0 tdci -02 ** MYYTY
Mondeo STW 1.8 td -97 ** MYYTY
Sierra STW 1.6 ** MYYTY
Jule_
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Tammi 2009 01:06

Re: Lisälämmittimen lukittuminen?

Viesti Kirjoittaja Jule_ »

Ei olla ainakaan löydetty viallista sulaketta. Toisaalta ohjekirjassa ei varsinaisesti lämmittemelle ole edes sulakkeita osoitettu.

TUolla on ikää ja käyttötunteja jo niin paljon että tulpan pimeneminen on aika todennäköistä, ilmeisesti se myös lukittuu kun on ensin aikansa yrittänyt kakistella kylmenneen tulpan kanssa?
Jule_
Viestit: 5
Liittynyt: 04 Tammi 2009 01:06

Re: Lisälämmittimen lukittuminen?

Viesti Kirjoittaja Jule_ »

Joo, käytiin kaikki sulakkeet yleismittarin kanssa läpi, ei ollut viallisia.

Ilmeisesti tuo kello systeemi on siihen jälkeenpäin suomessa lisätty, sellainen 3 sulakkeen rypäs oli lisätty konehuoneeseen akun viereen, mutta ne oli kunnossa.

Onkohan tuossa jokin kikka jolla käynnistyskomennon voisi lähettää lämmittimelle "käsikäyttöisesti"? Vai vaatiiko kaikki toimet jotain fordin omaa palikkaa?
Vastaa Viestiin