Mondeon keskuslukitus

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
JuHaaa

Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja JuHaaa »

Terve! Mondeo vm 99 keskuslukitus otti ja hajosi. Vehkeessä on ollut vikaa jo useamman vuoden ajan ja se on ilmynnyt siten, että yleensä kosteilla ilmoilla takaovet eivät toimineet keskuslukituksesta.

No nyt sitten keskuslukko otti ja hajosi lopullisesti. Enää eivät toimi siis etuovetkaan. Aluksi ei toiminut kerran ja sitten renkkasin lukkoa ees taas. Tämän jälkeen toimi jokusen kerran, mutta sitten pikkuhiljaa ei enää toiminutkaan. Aivan kuin virta olisi loppunut, eli lukitus toimi hitaammin ja hitaammin kunnes loppui tyystin.

Mistähän päin kannattaisi alkaa etsiä vikaa?
umerli
Viestit: 8
Liittynyt: 20 Syys 2007 10:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja umerli »

Täältähän tuntuu vastauksia löytyvän omiin pulmiin kuin synninpäästöjä uskovaisille pelkät kädet ristimällä... Siis sellaista olisi tarkoitus vielä kysyä, että kun keskuslukitus on ongelma myös meikän 97 -farkku Mondeossa, niin johtuuko siitä myös Defa -autohälyttimen kytkeytyminen päälle lähellä nollaa olevissa lämpötiloissa. Ei vielä viime talvena esiintynyt tuota ongelmaa eikä kesällä mutta nyt syksyn tullen on alkanut renklaamaan. Siis ovet lukkiutuu hetken ajon jälkeen ja siinä menee samalla hälytin päälle. Siinä sitten välittömästi autosta virta pois, etuovi auki ja kakella hälytin hiljaiseksi. Aika nolosti vois käydä mutta vielä oon välttynyt ikävämmältä. Mikä avuksi?? Oon koittanut avata manuaalisesti, siis avaimella lukkopesästä lukkoa, jotta se saisi liikuntaa (ja ehkä vähän helpotti...) mutta kylmempien kelien lähetessä täytyy se ovi sit avata jos ei muu auta. Pistäkää vinkkejä jos niitä löytyy. Ja sit vielä, että saako sitä Defan häytintä millään kytkettyä pois ilman piuhojen ym irrottamista?! Tarkoitan kokonaan, enkä mitään hätäpoiskytkentää...
MontikkaGt
Viestit: 61
Liittynyt: 06 Marras 2007 08:44
Paikkakunta: Turenki

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja MontikkaGt »

Naputteles "kuukkeliin" defa patriot. Sieltä voisi löytää jotain vihiä.
J
Viestit: 93
Liittynyt: 05 Syys 2006 16:29

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja J »

Omassa 97 mondeossa lakkas kanssa keskuslukitus toimimasta. Avainta kun käänteli lukkopesässä muutaman minuutin, niin toimi lukitus muutaman kerran ja sitten taas lakkasi toimimasta.
Kaikki korjaantui sillä, että vedin uuden plussapiuhan sisäsulakerasiasta sinne hanskalokeron takana olevan keskuslukituksen ohjausboxiin.
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Kosketushäiriöitä/hapettumiahan nuo yleensä on jos välillä pelittää ja välillä ei? 8)
Jos ei pelitä ollenkaan niin usein piuha saranan vierestä poikki? :roll:
umerli
Viestit: 8
Liittynyt: 20 Syys 2007 10:51
Paikkakunta: Tampere

Re: Mondeon keskuslukitus

Viesti Kirjoittaja umerli »

Joo eli semmosta kokeilemalla oon löytänyt, että avainta lukkopesässä käyttämällä 2-3 kertaa eli auki-kiinni-auki-kiinni-auki-kiinni ja sitten kaukolla ovet auki ja hälytys pois päältä, niin johan alkaa homma toimia. Eli tällä systeemillä ei vielä tossa +5 asteen lämpötilassa ole ajon aikana lyönyt ovia kiinni ja samalla hälytystä päälle. Koitin piruuttani kerran pelkällä kaken voimalla ja sitten se taas tapahtui eli ovet kiinni moottorin käynnistyttyä ja hälytys päälle! No, kerrasta opin, eli nyt sitten odotellaan kun vain jaksais katsoa oven sisään, josko sieltä löytyis ovimoottorista ongelma. Lienee olevan kosketushäiriö, tai mitä sieltä nyt sitten löytyykään. Toisaalta koen ton mukavana pikku säätämisenä, kun muuten on auto pelittänyt kuin unelma, mitä nyt yhtäkkiä cruiseri lopetti toiminnan eli ei mene päälle.
Vastaa Viestiin