-92 eskoon valoa kojelautaan.

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
esko 1.8
Viestit: 3
Liittynyt: 02 Elo 2008 00:58

-92 eskoon valoa kojelautaan.

Viesti Kirjoittaja esko 1.8 »

Tuossa meidän emännän eskossa ei pala mitään valoa lämmityslaitteen namiskoissa.
Eli miten vaihdetaan,montako polttimoa löytyy ja mikä on polttimoiden tyyppi?
TuomasY
Viestit: 162
Liittynyt: 19 Joulu 2005 21:13
Paikkakunta: Helsinki

Re: -92 eskoon valoa kojelautaan.

Viesti Kirjoittaja TuomasY »

Lämmityslaitteen namiskojen takana on kolme kappaletta 1,2 watin pientä lasikantapolttimoa. Polttimot ovat muistaakseni tyyppiä T5 tai jotain sinne päin. Lasikannan leveys on siis 5 milliä. Ledejäkin voi ehkä kokeilla, mutta todennäköisesti noihin kannattaa laittaa ihan perinteisiä hehkulankapolttimoita tasaisen valojakauman vuoksi.

Lasikantapolttimot ovat erikseen muovisessa kannassa, jotka on helppo irrottaa ja kiinnittää sinne namiskojen taakse. Ne ovat kiinteästi siinä muovikannassa kiinni eli periaatteessa ne ovat kertakäyttöisiä. Ei muuta kuin muovikantainen polttimo mukaan Biltemaan tai Motonettiin ja kysymään, että löytyykö tällaisia.

Itse vaihdoin nuo polttimot alkuperäisiä muovikantoja käyttäen siten, että katkaisin alkuperäisten lasikantojen langat ja asettelin uudet polttimot niihin vanhoihin muovikantoihin. Käy se niinkin, mutta on hivenen työläämpää. T5-tyyppiset polttimot (1,2 W) löysin lähimmältä huoltoasemalta.

Namiskojen taakse pääsee käsiksi, kun ensin varovasti mutta napakasti kampeaa lämmityslaitteen pyöreät namiskat irti kojelaudasta. Niiden alta paljastuu pari ruuvia, jotka täytyy ruuvata muutaman muun ruuvin lisäksi, jotta paneelin saa irrotettua.

--
Tuomas Yrjövuori
Escort 1.8 16V CLX 4d -92
Vastaa Viestiin