Autoliikkeen takuu

Keskustelua autoista ja autoilusta yleisesti
_kapo_

Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja _kapo_ »

bois
Viimeksi muokannut _kapo_, 01 Heinä 2013 17:45. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
_kapo_

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja _kapo_ »

Ja lisätään nyt vielä että ford liikkeen tiskillä sanoivat vetareiden hinnaksi 655e ja toinen 560e..halpoja tuntuis olevan.
Filvas
Viestit: 20
Liittynyt: 13 Loka 2007 15:56

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja Filvas »

lapazu kirjoitti:Myyjällähän on käytetyssäkin tuotteessa 6kk virhevastuu kun kyse on yrityksen myymästä hyödykkeestä. Virheen toteamisen jälkeen tuon tutkimisen ja mahdollisen korjaamisen vastuu on hyvinkin pitkälti ko. myyjällä. Jos ohje on viedä auto johonkin tiettyyn paikkaan tarkastettavaksi, toki vain tuon laskun maksaa myyjä. Tai se on ainakin lähtökohta. Ota yhteyttä paikkakuntasi kuluttajaneuvojaan jos asiassa on vähänkin epäselvyyttä. Täältä saat vain psyykkausta ja virtuaalista käden pitelyä.
Ei myyjällä ole käytetyssä tuotteessa oletuksena mitään 6kk pituista virhevastuuta, takuu on vain myyjän vapaaehtoisesti antama lupaus vastata takuuaikana ilmenevistä virheistä. Mikäli tällainen sitoumus on tehty (eli autoliike antanut todella takuun tehdyn kaupan ehtona), tulee toimia sovittujen ehtojen mukaisesti. Kuluttajansuojalaki vaatii:
Tavaran ominaisuudet ja virhe
12 § (5.1.1994/16)
Yleinen virhesäännös

Tavaran on lajiltaan, määrältään, laadultaan, muilta ominaisuuksiltaan ja pakkaukseltaan vastattava sitä, mitä voidaan katsoa sovitun.

Jos muuta ei voida katsoa sovitun, tavaran tulee:

1) soveltua tarkoitukseen, johon sellaisia tavaroita yleensä käytetään;

2) soveltua siihen erityiseen tarkoitukseen, johon tavaraa oli tarkoitus käyttää, jos myyjän on kaupantekohetkellä täytynyt olla selvillä tästä tarkoituksesta eikä hän ole ennen kaupantekoa ilmoittanut ostajalle, että tavara ei mahdollisesti sovellu aiottuun käyttötarkoitukseen; (13.12.2001/1258)

3) olla myyjän siitä antaman kuvauksen mukainen ja vastata ominaisuuksiltaan sitä, mihin myyjä on viitannut esittämällä näytteen tai mallin; (13.12.2001/1258)

4) olla pakattu tavanmukaisella tai muuten sopivalla tavalla, jos pakkaus on tarpeen tavaran säilyttämiseksi tai suojaamiseksi; sekä

5) kestävyydeltään ja muuten vastata sitä, mitä kuluttajalla yleensä on sellaisen tavaran kaupassa perusteltua aihetta olettaa.
Lähinnä tuo viides momentti kiinnostaa yleensä käytettyjen autojen kaupoilla.

Mutta tosiaan, palatakseni paalaimelle: mikäli myyjä ilmoittaa haluavansa merkkiliikkeen diagnoosin takuuehtona, tulisi hänen myös mielestäni tarkastus (ja myöhemmin korjaus) kustantaa. Tästä kannattaa varmistua ottamalla yhteyttä myyjään. Puhelin käy, kirjeitse aina parempi niin jää jotain paperiakin käteen todisteeksi. Tietysti jos kiire on niin molemmat on käypä vaihtoehto...
ex: Mondeo farkku, 1.8 -99.
_kapo_

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja _kapo_ »

Kiitoksia tiedoista ja maanantaina otan ensimmäisenä yhteyttä kuluttaja-asiamieheen/naiseen.
Lisätään vielä oirelistalle että paikallaan ollessa kytkintä painettaessa kolahtaa. Ei tässä muuten mitään hätää tän auton kanssa oliskaan mut ensiviikko on viimeimen lomaviikko ja sit pitäs palata töihin. Jos sen fordille vien niin ne purkaa sen ja tutkii, vetareilla oli viikon tilausaika, eli auto tulee olemaan siellä tosi pitkään. Ja töissä kun tuo työmaa tuppaa vaihtumaan melkein päivittäin ni hankala järjestää kyytejä itselle ja työkaluille :D :D :D

Huoh.. Paska säkä kävi tämän auton kanssa, edellinen fordi oli helmi. 8)
_kapo_

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja _kapo_ »

Joo eihän niissä vetareissa oleva välys ollu foordin mekaanikon mukaan vakavaa ja siellä kuulemma kuuluukin olla klappia. että näin. Auto täristää vaan edelleen 2t kohalla ku vedättää kovemmin. Mutta ohan se mukavaa että kaupan mukana tulee "ominaisuuksia". Aiheen voi poistaa!!!
Avatar
Kessi
Viestit: 692
Liittynyt: 05 Helmi 2005 09:07
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja Kessi »

Seuraava askel kaupan purku :wink: , sillä on aina mukava uhkailla :mrgreen: ...
...Kyl se siihen sopii!!...
Ford Probe 2.2GT
http://www.nyrkkipaja.1g.fi
Krisse
Viestit: 1424
Liittynyt: 05 Helmi 2005 20:54
Paikkakunta: Kotka
Viesti:

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja Krisse »

No sinusta sillä on ehkä kiva uhkailla mutta autokauppiaalla se mennee toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, ne on kuullu kaikki jutut ennenkin.

Mutta tuota jos et oo jo polttanu siltoja takanas ni voisit kokeilla ite vähän jonkunlaista myöntymistä, se on kuitenkin käytetty auto eikä uusi. Voisin kuvitella - mikäli et oo jo polttanu siltoja takanas - että ihan Fordin puolelta vois onnistua joku 'fify-fifty' -ratkasu kun se kuitenkin on noin uusi eikä ihan hirveästi ajettu. Omassa Fiestassa alkoi aikanaan tehostin fuskaamaan pari kk takuun päättymisen jälkeen ja se meni takuuseen ihan normisti, ja kun sitten ~puol vuotta takuun päättymisen jälkeen ajovalon säätömoottori pimahti niin sekin ois saatu kuntoon selvästi alle normaalin osa+työ -hinnan. Sen jätin kuitenkin väliin kun vaihto oli jo käsillä eikä ollut periaatteessa enää mun ongelma.

Se paikallinen diilerihän tota ei pysty itse päättämään, mutta ne voi laittaa paperit vetämään maahantuojan suuntaan ja sieltä sitten ilmoitellaan miten toimitaan.

Ja kun sä olet sen auton ostanu ni se on susta ilmeisesti kiva peli, liekö se nyt maailman loppu vaikka sitä pitäisi vähän korjatakin joskus? ~100% toimintavarman vehkeenhän löytää kuulemma Tojotan mallistosta, jos vaan löytää mieluisan niiltä..
Kaikenlaiset rojektini @ http://wonk.sytes.net/76s/
focst
Viestit: 2439
Liittynyt: 23 Kesä 2007 17:12
Paikkakunta: Oulu

Re: Autoliikkeen takuu

Viesti Kirjoittaja focst »

tojota.. on myös muiden merkkien tapaan huonontanut laatuvaatimuksiaan.. varmaan seuraa muita.. mut jos laittaa ennen 03vm voi päästä ilman ongelmia huollosta toiseen.. olen kuullut monta tapausta jossa uudet tojotat on viety hinausautolla päivitettäväksi pajalle.. nimim: itsekkin ennen luulin toyotaa laatu autoksi joka testaa ne ennen asiakasta... :oops:
Ex Ford focus st170 2002
Ex Ford focus st225 2006
Ex Ford mondeo 1.6 ecoboost 2014
Ex Ford focus 1.6 ecoboost 2011
Ford Fiesta 1.0 ecoboost M6 Active 2021
Ford Focus 1.5 ecoboost M6 St-line Wagon 2019 :ford:
Vastaa Viestiin