Focus Tci diiselisuotimen vaihto

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
K.S.
Viestit: 173
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:03
Paikkakunta: Jyväskylä

Focus Tci diiselisuotimen vaihto

Viesti Kirjoittaja K.S. »

Bensasuodattimia on tullut ennenkin vaihdettua, ja nyt onkin varmaan ensimmäinen auto jossa on suodatin ainakin helposti vaihdettavassa paikassa.
Miten tuo oikeoppisesti tehdään, letkut irti ja uusi tilalle?
Tarviiko vaihdon jälkeen esim ilmata putkisto jostain? Kun tuo diiselin jakajapumppu ei vissiin hirveästi siitä ilmasta taida tykätä..
OHC Sierra 3/4 puhaltimella.
msanta
Viestit: 160
Liittynyt: 01 Touko 2006 20:58

Re: Focus Tci diiselisuotimen vaihto

Viesti Kirjoittaja msanta »

Diesel Focuksen polttoainesuodattimen vaihto on helppoa, kun muistaa muutamat asiat. Polttoaineputket ovat kiinni muovisilla pikakiinnikkeillä, jotka saa auki kampeamalla varovasti pienellä ruuvitaltalla. Yksi letku on kiinni metallisokalla varmistettuna. Kun letkunkiristin on aukaistu lähtee letku irti vetämällä. Suodatin irtoaa nostamalla se pois kiinnikkeistään. Uusi suodatin on hyvä täyttää uudella puhtaalla polttoaineella ennen letkujen kiinnittämistä. Varsinkin letku, jossa on sokkakiinnitys kannattaa vielä varmistaa kiinnityssokan paikoilleen meno huolellisesti, ettei pumppu saisi ilmaa letkun liitoksesta. Sitten vain käynnistys, joka saattaa kestää normaalia pitempään, ennenkuin ilma poistuu dieselpumpusta. Kuitenkaan starttia ei kannata pyörittää yli 10 sekuntia yhteenmenoon, ettei se ylikuumene.
-Matti-
Focus 1,8 TCI 2001 GHIA farkku, 334 tkm.
Vastaa Viestiin