Focus 1.8 TDI ahdot kateissa

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
focusdiesel
Viestit: 50
Liittynyt: 02 Joulu 2006 15:25

Focus 1.8 TDI ahdot kateissa

Viesti Kirjoittaja focusdiesel »

Ei kestänyt focuksen pata (4. pytyn kiertokanki katkes??) Auto siis 2001 TDDI koneella.

Eli autoon rempattiin koko kone. Vain lohko jäi paikalleen, kantta myöten kaikki tehtiin uusiks. Mutta nyt kun kone toimii kun kello niin auto ei ahda käytännössä lainkaan. Ahtopainemittari ihan vaan heilahtaa, mutta ahtoa ei auto anna, eikä vikakoodeja fordin omalla lukijalla eikä mittaristosta. Epäilisin nyt jonkun piuhan olevan irti tms.. ?

Auto purettu ja tehty täysin vakioksi, mutta ahdot nyt kateissa. Muuten toimii täysin normaalsti.

Itse en osaa kunnolla jäljittää vikaa sillä en tehnyt koneremonttia vaan hain suoraan korjaamolta. Eikä mutsi osannut katsoa turbon toimivuutta, vaan ajoi auton vain 500 km päähän (eikä huomannut turbon puutetta, hehe) mut vaikea enää palata sinne liikkeeseen selvittämään..

Jos jollain ideoita mitä lähteä äkkiseltään "parkkiksella" kuikuilemaan focuksen pellin alta, niin vinkkejä otetaan vastaan.

Tuntuu kuin hukkaportti olisi auki kokoajan..

Kiitos jo etukäteen!
Mondeo -02 1.8i Trend wagon
aski
Viestit: 68
Liittynyt: 16 Maalis 2008 15:52

Re: Focus 1.8 TDI ahdot kateissa

Viesti Kirjoittaja aski »

Ja tässä on sähköinen hukkaportin ohjaus? Ei nosta ollenkaan? Kokeillut vedättää kuinka pitkälle? Vaikkei saisi, onhan kone juuri rempattu.
focusdiesel
Viestit: 50
Liittynyt: 02 Joulu 2006 15:25

Re: Focus 1.8 TDI ahdot kateissa

Viesti Kirjoittaja focusdiesel »

Juu on sähköinen hukkaportin ohjaus. Ahdot nousee about 0,1 tuntumaan. Eli hivenen turbo pyörähtää. Ja on vedetty kakkosella ja kolmosella useaan otteeseen rajottimelle. Mahdollisia vikojahan tässä on tietysti turbo, hukkaportti, letkut, löpön syöttö, ajotus.. yms.

Mutta auto ahtoi ihan normaalisti korjaamolle mennessään, vaikkei nelosmuki ollutkaan ihan mukana toiminnassa, eli epäilisin VAHVASTI pumpun ajotuksia, tai muuten jotain syöttövikaa. Auto kuitenki normaalisti vetää ja käy ja lähtee käymää. Ainoastaa toi ahto puuttuu..

Löysin tälläsen ketjun aiheesta:

http://fordtransit.org/forum/viewtopic.php?f=54&t=25645

Mystistä. Nyt on maattu auton alla ja kyyritty konetilassa sen verran runsaasti ettei mikään letku kyllä oo irti tms. Ja vikakoodejahan auto ei anna..
Mondeo -02 1.8i Trend wagon
mkahelin
Viestit: 29
Liittynyt: 18 Maalis 2008 08:18

Re: Focus 1.8 TDI ahdot kateissa

Viesti Kirjoittaja mkahelin »

Tuota tuota, sanot että auto käy ja vetää normaalisti ?? Jos turbo ei ahda, niin se ei kylä tee tuota. Onkos ongelma siis vain ahtopainemittarin toimimattomuus ??
Vastaa Viestiin