Mittariston valoja palaa.. (mondeo)

Sähkölaitteet, sähköongelmat, johdot, laturit jne.
Puntti--

Mittariston valoja palaa.. (mondeo)

Viesti Kirjoittaja Puntti-- »

Vuoden -97 mondeossani syttyy välillä ABS ja käsijarrun mittari valo palamaan. Valot sammuvat vasta hetken päästä uudestaan käynnistettyä. ABS jarrut toimivat vaikka valo palaa. Yleisimmin valot syttyvät kun satun ajamaan möykkyyn, esim soratiellä.. Valot sammuvat vasta kun autoa on käytetty sammuksissa. Valojen syttymiseen ei tarvita suuria. Myös muutaman kerran jarruttaessa syttynyt.

Onko vakavaa? Miten korjata? Voiko esim. huonot jarrupalat aiheuttaa tuon? :roll:
Avatar
Zarai
Viestit: 4
Liittynyt: 09 Kesä 2008 07:15
Paikkakunta: Anjalankoski

Re: Mittariston valoja palaa.. (mondeo)

Viesti Kirjoittaja Zarai »

Omassa '98 mondeossa ongelmana samat valot, mutta eri oireet...
Jäävät käynnistyksen jälkeen palamaan, mitä lämpimämpää ulkona/mitä lämpimämpi kone sen nopeammin sammuvat. Koneen ollessa käynnistettäessä lämmin, valot sammuvat kuten kuuluu. Absit eivät toimi valojen palaessa. Reagoivat sähkölaitteisiin vilkkumalla, esim sähkölaseja käyttäessä vilkkuu, samoin vilkkua käyttäessä vilkkuvat vuorotahtiin vilkun kanssa.
Epäilyksenä tällä hetkellä latausongelma ja akulta mitattaessa latauksessa olikin pientä vajetta tyhjäkäynnillä. Etujarruista on molemmin puolin sisemmät palat aika kuluneet, mutta en oikein jaksaisi uskoa niiden vaikuttavan noihin valoihin.
Toivottavasti saat vian korjattua...
Onko tuo muuten alkanut vasta äskettäin, vai ollut jo jonkin aikaa? Omassa näet alkoi hyvin samalla tavalla ennen kuin vakiintui tuohon nykyiseen tilanteeseen...
mondeo 1.8 '98
miltech

Re: Mittariston valoja palaa.. (mondeo)

Viesti Kirjoittaja miltech »

Itselläni kävi mk2 99´vastaava ja senjälkeen PIZ... Laturi hajosi totaalisesti noin 1200km jälkeen eli voisiko olla oire/ennakkovaroitus vastaavasta.

Käsijarrun valo hehkui himmeästi, abs valo paloi mutta ei vaikuttanut jarruihin. akun merkkivalo syttyi tyhjäkäynnillä mutta katosi kierroksilla.

MK2 liikennöi vuorokaudessa 200-500km eli kovassa käytössä. Uuttamaata nähneenä ja monen autoilijan nähneenä.

Vaikohuoltoni vaihtoi laturin ja voelaa toimii kuin voitaleikaten muistutuksena säännöllinen huolto.
Vastaa Viestiin