Mondeon etujarrut...

Renkaat, vanteet, jouset, iskarit, jarrut, madallus, jne.
jrinnes
Viestit: 36
Liittynyt: 18 Tammi 2006 16:21
Paikkakunta: Mäntyharju

Mondeon etujarrut...

Viesti Kirjoittaja jrinnes »

Vaihdoin tuossa männäviikolla -97 Mondeoon eteen jarrulevyt ja palat. Osat olivat toki Motonetistä ostetut, mutta levyt on ATE:n PowerDiscit ja palat Boschin, eli ei pitäis olla ihan paskimmasta päästä. Nyt kysymys kuuluukin, että onko normaalia, että ko. tilanteessa ulkopuolen palat alkavat ottamaan aluksi vain levyn ulkokehälle? Ilmiö on havaittavissa sekä oikealla että vasemmalla, mutta kuskin puolella näyttäisi jälki levyssä etenevän nopeammin sisäkehälle kuin vänkärin puolella.
Haulla löysin yhden viestin, jonka kirjoittajalla oli ollut muistaakseni Sierrassa samaa, mutta kukaan ei ollut vastannut hänelle mitään. Ja sama ilmiö oli myös itsellä edellissä Focuksessa, mutta ei silloin tullut kiinnitettyä asiaan enempää huomiota.

Oikealta puolelta on alkanut myös kuulumaan jarrutuksen jälkeen pientä jurinaa/ulinaa, mutta sen arvelisin johtuvan siitä, että vanhat levyt ja palat olivat todella lopussa, eli mäntä varmaankin kaipaa hieman herkistelyä ja rasvaa.

Mainittakoon vielä, että luonnollisesti puhdistin navat levyjen alta hyvin sekä rapsuttelin palojen liukupinnat teräsharjalla puhtaiksi. Jarrurasvaa en laittanut, kun ei sattunut löytymään.
Mondeo 2.0 GT stw A -97