"Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Pellit, puskurit, maalaus, ruostevauriot, verhoilu, penkit jne.
hiltupas

"Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja hiltupas »

Moi!

Kävi näin että kaverin tyttöystävä peruutti appivanhempiensa uuden focuksen minun mondeoni kylkeen(apukuljettajan puoli). Kiitos tästä hänelle!

Focuksessa on tietenkin vetokoukku joka painui kokonaan sisään vänkärin puolelta ja luonnollisesti teki oven keskiosasta melko muodottoman(muttei reikää sisään asti). Focuksen perä(lähinnä puskuri) painoi tämän päälle ovea koukun tekemän kuopan ympäriltä niin että tuntuu maallikosta vaikealle ajatella, että on muita vaihtoehtoja kuin oven vaihto. Helmaan tuli ainakin pieni naarmu, mutta muutoin silmällä näyttää, että vain ovi on vaurioitunut. (Katselen tarkemmin huomenna.)


Onko jollain kokemusta vastaavista korjauksista? Vakuutusyhtiö johon tämä neitokainen teki ilmoituksen vahingosta, on IF. Onko vakuutusyhtiö velvollinen korvaamaan uuden vastaavan oven vaihdon, vai tuleeko kysymykseen esim. purkaamolta hankittu ovi?

Luin tuosta aiemmista keskusteluista että jos oven vaihtaa/joutuu maalaamaan, värikartan sävy ei välttämättä vastaa alkuperäisen värikoodin väriä.

Minkälaisiin korjauskustannusarviohin kannattaa suostua?
Sierra2.3-16v
Viestit: 1969
Liittynyt: 26 Helmi 2008 12:05
Paikkakunta: Ylöjärvi

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja Sierra2.3-16v »

Se riippuu ihan sun mondeon vuosimallista. Jos on esim. 10 vuotta vanha, niin et varmasti saa uutta ovea, jos auto taas on muutaman vuoden vanha, niin uusi ovi laitetaan. Ja ammattimaalari saa varmasti metallivärit kohdalleen, muut voi olla hankalia, vallankin kirkkaan punainen, joka haalistuu vanhetessaan. Auto pitää korjata siihen kuntoon, jossa se ennen kolaria oli, muuta ei tarvi hyväksyä.
1965 Volvo Duett
1966 Morris Mini 850
1984 MZ 250 ETZ
2006 Audi A4 Quattro
2007 Honda Accord 2,0iA sports tourer
GeeTee-
Viestit: 1412
Liittynyt: 03 Kesä 2006 02:41

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja GeeTee- »

Vakuutusyhtiöt tunnetusti eivät halua korvata mitään ja yrittävät tehdä kaiken halvimman mukaan. Sanot, että viet auton merkkiliikkeeseen missä laitetaan uusi ovi ja sillä siisti, voit tuota lausetta ryydittää kirosanoillakin mikä on suositeltavaa ainakin sitten, kun joudut sanomaan toisen kerran. Isompaa lommoa ei oikein kukaan saa korjattua, koska pelti venyy aika rajusti ja pakkeli/tinakasaa ei tarvi hyväksyä. Enkä ite ainakaan tyytyisi purkaamo-oveen, kyllä noilla rahaa on yks ovi korvata.

Kaveri on IFin kans tapellu pariin otteeseen, sen pohjalta en ainakaan ota sieltä ikinä vakuutuksia vaikka sais ilmatteeksi. Kunnon molopäitä.
tursas
Viestit: 4019
Liittynyt: 10 Tammi 2006 12:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja tursas »

Auton ikähän tässä ratkaisee. Mulla yhen toisen kärryn (vm. -88) keulaan peruutti yks Volvo ja sen vakuutukset juurikin IF:ssä (puskuri väänty). Seuraava osoite oli sitten vakuutusvahinkotarkastajan luona käynti, Helsingissä Maunulassa. Ne aloittaa tosiaan aina lauseella "siis uuttahan tästä ei tulla tekemään vaan siihen kuntoon missä se oli ennen vahinkoa, eli uutta puskuria et saa, vanha irti ja väännetään suoraksi ja pistetään takaisin :roll: ". Seuraavaksi se tarjoaa sitten jotain mitätöntä summaa kertakorvauksena jos korjaat ite. Sitten jos se ei käy, niin ehdotetaan korjaukseen jotain vähemmän tunnettua pajaa(ei merkkikorjaamoa) jossain ties missä. Auton yleiskunto myös arvioidaan asteikolla 1(uusi) - 5 (Kuusankoskelle). Kannattaa varmaan olla valokuvia ja todistajia, että mitkä kolhut tuli just nyt ja mitkä on ollu aikaisemmin, jos siitä riitaa voi syntyä sitten jälkeenpäin.

Mä vein merkkikorjaamoon ja uus puskuri tuli parissa päivässä, tässä ei vissiin saa korjauksen ajaksi laina-autoa, mutta jonkun bussilippukorvauksen sain parilta päivältä... :mrgreen:
Farkku Mondeo 1,8 Bensa, 2002, MK3 STW Turnier Stardust Silver Trend Wagon
TwentySeven
Viestit: 114
Liittynyt: 26 Elo 2006 16:58

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja TwentySeven »

eiköhän vakuutus yhtiö tässä tapauksessa vaihdata koko oven?
kun kuitenkin jos siihen on miltein reikä tullut, niin siihen menee niin paljon aikaa jo pelkällä pellisepällä että se maksaa saman verran kuin uusi ovi.
se tulee vakuutusyhtiöllekin "halvemmaksi"

olen nähnyt myös moisia tapauksia kun vakuutustarkastaja on tullut tarkastamaan autoa joka on ajettu ojaan, siinä oli hirveästi ruohoa kyljessä sillälailla että näytti naarmuilta. vakuutus mies löi paperiin tekstin "ovi vaihdettava suurien naarmujen ja lommojen vuoksi."
tämän jälkeen auto pestiin paine pesurilla, ja KAS taisi siinä olla 2 tai 3 naarmua jotka lähtivät myllyttämällä pois. eli siis varastoon jäi yksi ovi odottamaan ylimääräisenä :lol: :lol:
Cosworthi Fordi Tuo Pohjolan Skyline.
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Eikös IF ole jotain epäröivää suomeksi? 8)
TwentySeven
Viestit: 114
Liittynyt: 26 Elo 2006 16:58

Re: "Luulin että autossa on peruutustutka!" Ovi kasassa...

Viesti Kirjoittaja TwentySeven »

Monteonisti kirjoitti:Eikös IF ole jotain epäröivää suomeksi? 8)

kenties. ;D

eiköhän nuo vakuutus ihmiset joka niitä juttuja pyörittää niin aina keksi jonkun kepuli konstin minkä johdosta ei tarvitse maksaa.
Cosworthi Fordi Tuo Pohjolan Skyline.
Vastaa Viestiin