Voimansiirron/kytkimen ääntäminen

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Voimansiirron/kytkimen ääntäminen

Viesti Kirjoittaja IC »

Pikku ihmetys päällä. Jälleen tuo allekirjoituksen -00 Mondeo järjestää päänvaivaa. Kun vaihtaa vaihdetta, niin joskus, ei aina, kytkimen ja vaihteiston yhteistyö tai jokin muu, aiheuttaa sellaisen vingahduksen / ulahduksen, suht vaikea selittää.

Kun ekan kerran kiinnitin huomiota asiaan, luulin, että takapenkin pikkupojat siellä päästivät suustaan tarpeetonta ulinaa. Takapenkillä kuitenkin vaikutti rauhalliselta ja sitten aloin yhdistämään äänen vaihtamisen yhteyteen. Radio pois päältä ja oikein kokeilemaan 2-3,3-2,2-3 jne., ei mitään. Sitten normaaliajoa ja epätasaisen säännöllisesti jostain kuuluu ulahdus vaihtamisen yhteydessä. En ole ihan päässyt selville, onko vaihtamis/polkemisnopeudella jne. yhteyttä tuohon, mutta sellaisessa normaalissa hämmentämisessä tuntuu kuuluvan eniten.

Kytkin ? Vaihteisto ? Joku muu, _____mikä ? Harmitonta vai ei ? Minne pitää ruiskuttaa jotain, mitä mutteria pitää kiristää, että tuo hiljenee. Tuntuisi kuuluvan enempi jostain alta ja syvemmältä, kuin mistään auton sisältä. Ääni on just sen verran kova, että kuuluu normaalin radiopulinan seasta. Tietenkin sitä oikein hakee nyt, mutta kuitenkin.

Sokerina pohjalla, että kytkimen tuntuma ja toiminta on kuin uudessa, eikä vaihteiston toiminnassakaan ole yhtään mitään muuta, mihin kiinnittäisin huomiota. Ei tässä muuten mitään, mutta auton 98% käyttäjä, kihlattuni ja lasteni äiti, valittaa asiasta jo lievästi, eikä hän yleensä pienistä narise.

Tuskin kellään on moista vaivaa ollut, mutta jos sattuu tuntumaan tutulta, niin kommentoikaa.
doubletrouble
Viestit: 74
Liittynyt: 28 Huhti 2006 14:06
Paikkakunta: Lahti
Viesti:

Re: Voimansiirron/kytkimen ääntäminen

Viesti Kirjoittaja doubletrouble »

Voipi olla että painelaakeri antaa tuon äänen.
Ääni ei välttämättä tule joka kerran kun kytkintä operoi.
Aikoinaan ostin liikkeestä orionin, jonka koeajoin. Ihmettelin ajoon lähtiessä tuota ääntä ja luulin
aluksi sen tulevan takajarruista joiden luulin olevan hieman ryytyneen. Mutta painelaakeristahan tuo
tuli. Kytkinpaketin kun vaihdoin painelaakereineen, niin äänikin hävisi. Ääni oli pahimmillaan todella
voimakas ulahdus ja erittäin häiritsevä juuri ennen kytkimen vaihtoa.
IC
Viestit: 161
Liittynyt: 08 Maalis 2005 10:03
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Voimansiirron/kytkimen ääntäminen

Viesti Kirjoittaja IC »

Tuo voi olla hyvinkin mahdollista. Täytyy paneutua asiaan vähän tarkemmin joku päivä. Saa kyllä ulahdella, jos joku tommonen vika on. Kaippa tuolle joku järjellinen selitys löytyy, jos ei, niin toivon mukaan melutaso pysyy siedettävänä. Stereoissa on onneksi hyvin potkua.
Vastaa Viestiin