Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
Tila
Viestit: 15
Liittynyt: 15 Syys 2007 11:52

Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja Tila »

Kytkin ja vauhtipyörä taitaa olla lopussa, ainakin oireista päätellen, Pientä rohinaa ja kolina pienillä kierroksilla, pientä heittelyy kierroksissa tyhjäkäynnilla ja kytkin ylhällä, kytkin ääntää moottorijarrutuksissa ja startti vaihdettu kun jumitti ja täynnä vauhtipyörästä irronnutta metallipölyä. taitaa olla yleistä että hajoaa n, 200 tkm:n kohdalla. Tai voisiko siinä muuta olla?

Onko jollain tietoa mistä saisi osat halvalla (motonetistä ei löydy) ja onko pääkaupunkiseudulla hyvää ja halpaa paikkaa missä joku on vaihtanut noi osat?
Tai onko kuinka hankala vaihtaa ite?
heimohuima
Viestit: 8
Liittynyt: 21 Joulu 2007 10:08
Paikkakunta: EePee

Viesti Kirjoittaja heimohuima »

Rohinat saattaa kuulua myös jakopäästä - luirut öljyt tai öljynpaineet muuten alhaalla tyhjäkäynnillä ja siksi kettinki löysällä ja pitää ääntä.
Tyhjäkäynnin rohina on pikemmin perinteistä riisseli Voorteille.

Vaihtamassasi startissa ei tod. näk. oo ollu muuta vikaa kuin että pölyä täynnä ja siksi ei pendiksi liiku. Omastani (TDCi -01 ~250tkm takana) oon nyt pariin otteeseen vuoden aikana irrottanu, puhdistanu / pessy ja vaihtanu yhden laakerin. Ja on pelannu mainiosti... odottelen vain kovia pakkasia...

Vaikka kytkimestä irtoaakin pölyä - ei se vielä lopussa tarvii olla.
Luulen että ajotapani ja auton kuormitus saattaa poiketa edellisistä kuljettajista ja siten kytkimestä irtoaa tavaraa... virallista luistamista en ole havainnut.

Kytkin aiheesta oli joku aiempikin topikki josta löytyi tietoa hinnoista, mutta ne oli vanhempiin -97.
Vanhoissa vara parempi
Tila
Viestit: 15
Liittynyt: 15 Syys 2007 11:52

Viesti Kirjoittaja Tila »

Ensimmäinen fordi on mutta epäilen että on normaali ford diisselin ääni.
Ja kytkinpolkimesta tuntee koko ajan värinää, joten jotain klappia siellä täytyy olla.

Vanha startti olisi ollut puhdistuksen jälkeen ehjä, mutta kun oli yksi mutteri väännetty liian tiukalle niin hajos irrotettaessa, korkkas palan irti startista.

Moottorijarrutuksessa kun kierrokset menee 1400 alapuolelle niin alkaa taas kolisemaan. Ja moottorijarrutuksessa tai pakittaessa kytkintä nostaessa vinkasee.
jamppevaan
Viestit: 234
Liittynyt: 20 Touko 2007 10:25

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja jamppevaan »

Pahasti ainakin tuo värinä viittaisi kytkimeen ja kaksoismassavauhtipyörään. Samaten tuo startin sisällä ollut metallipöly.

Onko tuota värinää myös silloin kun kytkin pohjassa?

Täältä saa fordin alkuperäisosia halvemmalla kuin suoraan fordilta, osaset ja varaosamaailman puljuista ei ole kokemuksia, niistä kannattanee ainakin kysäistä:
http://www.teroanttilaoy.fi/
// ex MK3 Mondeo 220tkm -> 480tkm //
// nyk MK4 Mondeo 1.8TDCi 245tkm -> //
Tila
Viestit: 15
Liittynyt: 15 Syys 2007 11:52

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja Tila »

Tuntuu värinä myös kytkin pohjassa ja parhaiten tuntee kytkintä nostaessa. Tyhjäkäynnillä ja kytkin pohjassa käy kyllä tosi tasaisesti, ei kierrokset heittele yhtään. Mutta kun tyhjäkäynnillä kytkin ylhällä alkaa kierrokset seilaamaan ja pitämään ääntä.
Mudaano
Viestit: 4
Liittynyt: 12 Helmi 2008 09:29

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja Mudaano »

Selvisikö vika?
Mulla ihan samat "oireet" vm. -02 TDCI Mondeossa, tärinä vaan pahenee. Varsinaista luistoa en ole havainnut..?

Samaten startti hajosi n. 20 tkm sitten..

Mistä tietää onko vika vain kytkimessä vai myös vauhtipyörässä häikkää?

Lisäksi kone on alkanut tyhjäkäynnillä ravistamaan jonkin verran, voiko liittyä asiaan?

Ja kilometrejä tällä hetkellä vajaat 350 tkm.
taky
Viestit: 372
Liittynyt: 12 Heinä 2005 09:11
Paikkakunta: Orimattila

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja taky »

jamppevaan kirjoitti: puljuista ei ole kokemuksia, niistä kannattanee ainakin kysäistä:
http://www.teroanttilaoy.fi/
Juu, osia kyselin ja sain vastauksen että löyty, tein tilauksen ja sen jälkeen loppui yhteyden pito heidän suunaltaan, puolenkymmentä kertaa yritin -maililla siis koko yhteyden pito - pitäköön tunkkinsa.
Volvo V90 D4 R-Design automaatti
Kuva
--
Ford Focus vm.-99 1,6 Zetec-S
essapant
Viestit: 80
Liittynyt: 08 Maalis 2006 17:36
Paikkakunta: Nivala

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja essapant »

Mulla on menossa kytkimen aukaisu projekti diisseli mondeo -01:ssä (aj. 370tkm). Alkoi täristään tyhjäkäynnillä ja kaikilla kierroksilla. Liikkeelle lähdettäessä ja väännätettäessä kuului epämääräisiä ääniä. Takamukseen tuntuvaa tärinää on ollut havaittavissa vähän kaikenlaisessa ajossa, eniten moottorijarrutuksessa. Sammutettaessa konehuoneesta kuului klonksahtelua. Sellainen jännä ilmiö tässä viassa on ollut, että se ei ole ilmennyt aina, mutta ainakun se on ilmennyt uudelleen, em. oireet ovat olleet pahempia.

Tilasin riskillä englannista tuon osapaketin ja odottellessa pureskelen autoa. Saa nähdä miten käy, oliko diagnoosini oikea ja saako tuon kotteron vielä liikenteeseen :?
essapant
Viestit: 80
Liittynyt: 08 Maalis 2006 17:36
Paikkakunta: Nivala

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja essapant »

Itse itselleni vastaten, osat tulivat, vaikkakin muutaman päivän myöhässä, mutta mikä tärkeintä, olivat juuri sellaiset kuin pitikin. Hintaa osille tuli pihalle toimitettuna 411e ja liikehän oli tämä MidlandCS. Tärinät ja ääntelyt loppuivat siihen, eli diaknoosini oli oikea ja auto tuli kuntoon. Mukava säästöhän tuosta remontista tuli verrattuna suomesta hankittuihin osiin tai koko paketin vaihdattamiseen jossakin korjaamolla. Muita kustannuksia hommasta tuli vaihdelaatikkoöljyistä ja vetareiden stefoista 50 euroa. Työnä aikamoisen iso, koko hommaan meni 25h kaverin kanssa.
Laakkanen
Viestit: 25
Liittynyt: 26 Kesä 2007 12:40
Paikkakunta: Kajjaani

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja Laakkanen »

essapant kirjoitti:Itse itselleni vastaten, osat tulivat, vaikkakin muutaman päivän myöhässä, mutta mikä tärkeintä, olivat juuri sellaiset kuin pitikin. Hintaa osille tuli pihalle toimitettuna 411e ja liikehän oli tämä MidlandCS. Tärinät ja ääntelyt loppuivat siihen, eli diaknoosini oli oikea ja auto tuli kuntoon. Mukava säästöhän tuosta remontista tuli verrattuna suomesta hankittuihin osiin tai koko paketin vaihdattamiseen jossakin korjaamolla. Muita kustannuksia hommasta tuli vaihdelaatikkoöljyistä ja vetareiden stefoista 50 euroa. Työnä aikamoisen iso, koko hommaan meni 25h kaverin kanssa.
Samalla kaavalla meni omaan vaihtohomma ja suosittelen tätä MidlandCS firmaa. Vastaavat hyvin maileihin ja osat olivat mitä piti.

Omassa alkoi painelaakeri vinkumaan ja kun auton sammutti niin kuuli kun vauhtipyörä ryntäytti vielä moottoria, nämä oireet hävis. Tilasin tuolta midlancs:sät paketin kiinteällä vauhtipyörällä tuon kaksoismassapyörän tilalle ja kyllä tuo asentaja jolla mm. pitkä ford ja mesen diesel kokemus on niin sanoi että kyllä tuo vaihdelaatikko kestää ja että ihan hyvä vaihtoehto laittaa kiinteä vauhtipyörä.
2.0 TDCI Mondeo
petteri81

Re: Mondeo 01 TDCI, kytkin ja vauhtipyörä

Viesti Kirjoittaja petteri81 »

Mulla jäi ylimääräiseksi kiinteävauhtipyörä ja siihen kytkinhässäkkä. Ei lähtenyt auto käyntiin sillä. Ilmeisesti ei sitten ollut sopiva tuohon mun mondeoon (02 TDCi 130hv 5vaihdetta). Tilasin kyllä runkonumerolla, mutta en tiiä onko tuohon sitte kone vaihdettu tai jotain kun kerran ostin kampiakselin asennontunnistinta ja sain vääränlaisen. Myyjä vähän ihmetteli sitä kun koneelta sen kuitenkin rekkarin mukaan katsoi.

Mutta jos joku haluaa ostaa halvalla kyseisen paketin niin voisin luopua siitä 200€ + mahdolliset postikulut. Työsylinteri hävisi jonnekkin, joten sitä ei paketissa ole...

Ai niin ja löytyypä ylimääräisenä kyseiseen autoon myös ruiskutuspumppu ja starttikin...
Vastaa Viestiin