-94 Mondeon automaatista...

Moottori, voimansiirto, viritys jne.
speedytomato
Viestit: 25
Liittynyt: 03 Syys 2005 07:46

-94 Mondeon automaatista...

Viesti Kirjoittaja speedytomato »

Eli olisko jollakin ohjetta että miten tuo shifteri säädetään kohdilleen, kun saattaa olla omassa väärässä asennossa, tai onko muita ehdotuksia mistä vois alkaa vikaa metsästää kun:

Pakkovaihteet ja pakki, lähtee "pois päältä" kun pienillä kierroksilla tulee jokin este eteen esim, kuoppa. ja veto on poissa n.1-2s ja taas tulee takaisin, vai onko tämä jokin fordin "ominaisuus"? lisäksi kun vaihtaa pakko kakkoselta D- vaihteen kytkee laatikko ns. vapaan päälle taas 1-2s että kierrokset nousee korkealle ja sitten kytkee vasta pykälän päälle...

ja vielä muutama simppelimpi kyssäri:
-onko laatikossa öljyn putsaria, ja minkäköhän verran tuollaiseen öljyä uppoaa?

Ps: onkohan esím. Haynesin korjaus oppaassa käsiteltynä automaatti askia millään tavalla???
genraali
Viestit: 30
Liittynyt: 09 Helmi 2005 19:35
Paikkakunta: Oulu / Kajaani

Viesti Kirjoittaja genraali »

Ei ole kyl ominaisuus.
Kyllä siinä pitäs öljynsuodatin olla, kovastiha nuo minulle kaupitteli foordin pajalla sitä. Menin sitten vaihdattamaan pienemmälle korjaamolle, niin eihän ne siellä osanneet muuta sanoa kuin, että ei siinä ole suodatinta.
Ilmeisesti kaikki korjaamot ei tiedä mondyn lootista. Pitäs varmaan itsekkin käydä vaihdattamassa se foordin pajalla, maksaa vaan maltaita kun ilmeisesti joutuu purkamaan lootaa?
Volvo V70 -01
Ford Sierra 2.3d
speedytomato
Viestit: 25
Liittynyt: 03 Syys 2005 07:46

Viesti Kirjoittaja speedytomato »

Eivät pikkupajat tiedä kun ei löydy mistään varaosakirjoista, kun ei saa kuin alkuperäisenä.
tutkein tänään vikaa ja soittelin pariin eri paikkaan ja meinasivat että saattais olla väärät öljyt että fordin omat liemet vaan myllyyn ja suodatin vaihtoon ja kovaa ajoa. kun tämä minun mondeoni on ollut puoli vuotta ajamattomana.
makeboy
Viestit: 58
Liittynyt: 02 Huhti 2005 15:35
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja makeboy »

CD4E lootan vaihteistoöljyn vaihdosta puheen ollen, kannattaa muistaa se, että jos ei ole vaihdettu pitkään aikaan/on väärää öljyä ennestään,
yhdellä vaihdolla ei kesää tee. Sieltä ei tule pois pohjapropun kautta kuin 3-4 litraa eli noin kolmannes.

Tarkoittaa siis sitä, että kannattaa vaihtaa useean kertaan ja ajaa riittävä määrä vaihtojen välissä.
speedytomato
Viestit: 25
Liittynyt: 03 Syys 2005 07:46

Viesti Kirjoittaja speedytomato »

ok täytyy pitää mielessä. tosin ei tuon hirveästi tarvitse paremmaksi muuttua kun vain kylmänä takkuilee tuolla tavalla n.10km ajon jälkeen pelaa jo kuin unelma. ei mahdoton ajaa ole nytkään mutta pelkään että jos laatikko tykkää kyttyrää...

Ps. uudet öljyt odottaa suodattimen kanssa vaihtoa, ja jos joku tietää missä tuo suodin sijaitsee olisin kiitollonen tiedosta...
Monteonisti
Viestit: 3129
Liittynyt: 04 Helmi 2005 22:45

Viesti Kirjoittaja Monteonisti »

Kait tuosta voi imaista loput öljyt pois? 8)
makeboy
Viestit: 58
Liittynyt: 02 Huhti 2005 15:35
Paikkakunta: Haukipudas

Viesti Kirjoittaja makeboy »

Muistaakseni kysäisin tuota öljyn vaihtoa kerran Foordin huollosta. Ne sanoivat, sinne turbiiniin jo pelkästään jää palttiarallaa 4 litraa öljyä.
Ei niitä sieltä imaista millään( kai ? ). Joku henkilö taisi joskus jossain kirjoitella, että irrottamalla öljynlauhduttimen letku ja antamalla moottorin kehrätä saisi tulemaan enemmältikin pois.
Itse en ole tätä hirvinnyt kokeilla, kun meikeläisen tuurilla jotain särkyy kumminkin.

Lootan öljynsuodattimestakin muistan sen verran lukeneeni, että se on tosi paskassa paikassa. Vaati ainakin laatikon purkua, ettei jopa irrotusta vaatinut.
genraali
Viestit: 30
Liittynyt: 09 Helmi 2005 19:35
Paikkakunta: Oulu / Kajaani

Viesti Kirjoittaja genraali »

Eilen tuli minulle täysin samat oireet, ja nyt muistuukin mieleen missä vika oli viimekerralla. Automaattiin menevistä johtonipuista oli oikosulussa. Vaihtovat sen johtonipun ja taas rupes pelaa kuin unelma. Sehän oli sähköohjauksinen? Makso viime kerrällä foordin pajalla karvan verran alle 300e. Tästä aikaa 1.5vuotta. Joutunee näköjään käyttää pajalla.
Volvo V70 -01
Ford Sierra 2.3d
genraali
Viestit: 30
Liittynyt: 09 Helmi 2005 19:35
Paikkakunta: Oulu / Kajaani

Viesti Kirjoittaja genraali »

No niin vähä päivitystä meikäläisen automaatti ongelmaan.
Viikko sitten vein korjaamolle ja keskiviikkona (eilen) alottivat vain tutkimisen. Meni 2h ja soittivat ja sanoivat että "nyt pelaa aivan normaalisti jos ajelee nätisti. Mutta jos painat kaasun pohjaan niin vaihteet rupee hyppelee ees takasi"
Siihen tokasin sitte että eihä se kunnossa vielä ole, pitäähä sen nyt toimia niinkuin toimi ennen vian ilmentymistä. Nämä site tokas että jatketaan tutkimuksia.
Nimen omaan ensimmäiset oireet oli tuo että vaihteet hyppi ees takas.
Tänään torstaina soitin merkkihuoltoon ja kysyin että onko jo valmiina. Sanovat että ei vielä ole, jouduttiin tilaamaan liitin. (Jota keskiviikko päivän olivat puhdistelleet hapettumisen johdosta ja silikoonilla yrittäneet suojailla) SItten mainihti vielä että olivat vaihtaneet jonku paineventtiilin jolla hintaa 170e :shock: . Alko siinä vaiheessa hymy hyytyä. Epäpätevästi selitteli että kyllä se vaikuttaa vikaan.
Sitten sanovat että vielä tulee pari tuntia töitä päälle että ne vaihtaa sen liittimen, mitä olivat ensin usean tunnin ajan yrittäneet korjata. Jossain vaiheessa oli korjaamomies kerenny nuuhkia lootan öljyjä ja mainihti että vaihetaanko samaan syssyyn öljyt kun ne vähän tuoksahtaa.
Kysäsinpä koko huollolle hintaa nii sano että tähän mennessä reilut 600e ja tulossa pari työtuntia ja 50e siitä liittimestä. Eli 700-800e väliin menee
:evil:
Kysymys kuuluu: Miten helv. ovat saaneet täysin samalle korjausprojektille, mikä vuosi sitten maksoi heillä, 300e niin hinnan melkein kolminkertaistumaan.
Onko minun pakko maksaa turhista työtunneista millä eivät saaneet aikaseksi mitään? Kai siinä jokin kuluttajasuoja sentään on etteivät ihan järettömiä voi asiakkaalta kysymättä velottaa. Kun tuon 170e:n venttiilinkin olivat omin lupine vaihtaneet.
Volvo V70 -01
Ford Sierra 2.3d
janzamar
Viestit: 2668
Liittynyt: 07 Helmi 2005 14:26
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja janzamar »

sovitusta hinta-arviosta saa kysymättä korottaa noin kaksikymmentä prosenttia,jonka jälkeen pitää asiakkaalta kysyä kyllä erikseen.
jos ei ole mitään sovittu niin vähän hankalampaa..
mutta aika uskomattomalta touhulta tuo kyllä kuullostaa!
ei sieltä mitään junia t...
Vastaa Viestiin